Kaaosteoria

Miten menestyä affiliate-markkinoinnissa?

Miten menestyä affiliate-markkinoinnissa – tärkeimmät keinot pärjätä kovassa kilpailussa ovat markkinoimiesi tuotteiden tunteminen kunnolla, ymmärrys menestyksen tulemisesta hitaasti, huolelliset suunnitelmat, keskitttyminen yhteen aihealueeseen ja palava innostus aiheestasi. Kaikkiin näihin vinkkeihin ja moneen muuhun tekemistäsi helpottavaan neuvoon pääset tutustumaan tässä artikkelissa – rahan tekeminen saa alkaa!

1. Tunne tuotteesi

Maineesi on pelissä. Jos suosittelet tuotteita, joita et tunne hyvin, niin on aivan mahdollista, että tuotteen laatu ei vastaa yleisösi odotuksia. Sen seurauksena menettäisit suotta yleisön luottamuksen ja sen takaisin saaminen olisi todella kovan ja pitkän työn takana.

Helppo markkinoida. Tuotteen tuntemalla läpikotaisin voit kevyesti ilmaista yleisöllesi tuotteen hyvät ja huonot puolet ilman sen kummempia arvuutteluja. Tuotteiden markkinointi vakuuttavasti ja monipuolisesti hyvän tuotetuntemuksen avulla on erittäin hyvä keino saada isoa myyntiä aikaan!

Tutki kilpailijoiden markkinointia. Tutkimalla kilpailijoiden keinovalikoimaa tuotteen markkinoinnissa saat tärkeää informaatiota omaa markkinointiasi varten. Yleensä kannattaa ottaa parhaat opit muilta käyttöön ja lisäksi erottua kilpailijoista uusilla luovilla jipoilla – tärkeintä ei ole kuitenkaan idea, vaan toteutus ratkaisee!

2. Malttia peliin

Menestys tulee hitaasti. Eräs oleellisimmista asioista, miten menestyä affiliate-markkinoinnissa on se, että työtä on tehtävä aluksi pitkään ilman suurempia näkyviä tuloksia. Juuri silloin kun sinusta tuntuu, että teet kaiken työn hukkaan, on sinun itse asiassa vain jaksettava valitsemallasi tiellä. Luovuutta, uusien asioiden oppimista ja sinnikästä puurtamista –  siitä on menestys tehty!

Pieniä asioita oikein. Pitkällä välillä voit saavuttaa hyviä tuloksia affiliate-markkinoinnissa sillä yksinkertaisella tavalla, että teet jatkuvasti pieniä asioita oikein. Välillä voit epäonnistua (riskiä kannattaa ottaa aina välillä!), mutta se ei ole maailmanloppu, vaan se on oiva kokemus, mistä voit ottaa oppia tuleviin koitoksiisin. Epäonnistumisen päivä on suuren oppimisen päivä!

3. Merkinnät kuntoon

Ilmoita mainoslinkeistä heti alussa. Jos kirjoituksessasi tai videossasi tulee mainoslinkkejä jossakin kohtaa, niin ilmoita siitä heti sisältösi alussa esimerkiksi näin: ” *Sisältää mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä.” Näin asia tulee yleisöllesi selväksi jo alussa ja myöhemmät mainoslinkit eivät jätä heitä epätietoisuuden valtaan.

Varsinaisten mainoslinkkien merkintä. Kun sisällössäsi koittaa mainoslinkin aika, niin sellainen on hyvä erottaa muusta sisällöstä tähdellä (*) tai muulla valitsemallasi merkillä. Esimerkki: ” Eräs mielenkiintoinen vaihtoehto kanitarhan perustamiseen on *Kanimaailma, josta minulla on ollut omakohtaisesti hyviä kokemuksia.”

Suoruus ja välittömyys etuja. Kertomalla suoraan yleisöllesi mainoslinkeistä olet selkeä viestinnässäsi ja saat itsellesi reilun ja välittömän imagon, mistä voi tulla vielä ajan mittaan suurta hyötyä. Tietty osa seuraajistasi saattaa nimittäin joskus painaa mainoslinkkejäsi osakseen sinun toimintaa tukeakseen!

4. Suunnittele

Mieti yleisöäsi. Pohdi tuotettasi asiakkaan kannalta ja yritä vastata kaikkiin niihin kysymyksiin ja epävarmuuksiin, joita mieleen voi juolahtaa juuri tämän kyseisen tuotteen kohdalla. Tuottamasi sisällön tulee olla luovaa, erottuvaa ja yleisöllesi arvokasta, jotta voit saada luottamusta ja hyvää myyntiä aikaan.

Miten markkinoit tuotteitasi? Miten aiot esitellä tuotteitasi yleisöllesi? Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi usean samantyylisen tuotteen vertailu keskenään, tuotteen esittelyä videolla alkaen sen ottamisesta pakkauksesta ulos tai esittelemällä tuotteen käyttöä esimerkiksi tietokoneesi näytön kuvaa tallentamalla.

Mitä somekanavia käytät apuna? Miten menestyä affiliate-markkinoinnissa vaatii yleensä tuekseen joidenkin sosiaalisen median kanavien käyttöä viestinnässä. Oleellista on se, että keskimäärin ei kannata somessa myydä tuotteita aggressiivisesti, vaan viisaampaa on tuottaa laadukasta yleisöllesi arvokasta sisältöä ja ohjata somen kautta ihmisiä omalla verkkosivullesi. Aluksi suosittelen keskittymään vain muutamaan somekanavaan ja jos hallitset ne kunnolla, niin sitten ajan ja kiinnostuksen mukaan lisää peliin!

Miten menestyä affiliate-markkinoinnissa?
Miten menestyä affiliate markkinoinnissa - tunne tuotteesi, innostu intohimoisesti

5. Keskity yhteen markkinarakoon

Keskity sivustollasi tiettyyn aiheeseen. Jokaisella perustamallasi verkkosivustolla kannattaa keskittyä vain tiettyyn kapeahkoon markkinarakoon, esimerkiksi tällä minun sivustollani keskityn käytännössä talousasioihin. Pitkän ajan menestystä ajatellen viisainta on valita markkinarako, minkä suosion voi kuvitella kasvavan tulevaisuudessa. Voit löytää itsellesi inspiraation lähdettä oman aihealueesi löytämiseen tästä Shopifyn hienosta artikkelista! 

Nosta itsesi auktoriteetiksi. Tekemällä runsaasti laadukasta ja yleisöllesi arvokasta materiaalia, arvostuksesi aiheen asiantuntijana tulee kasvamaan hitaasti, mutta vääjäämättömästi. Tämän seurauksena sivustosi kävijämäärien kasvaessa ja yleisösi luottaessa sinuun enemmän, affiliate-markkinointisi onnistuu helpommin. Ei  todellakaan helpoin tie, mutta varmimmin pääset määränpäähäsi tällä tavalla.

6. Jaksa vielä hetki

Jatkuvuus elintärkeää. Miten menestyä affiliate-markkinoinnissa ei ole aina helppoa; myyntiä ei ainakaan alussa yleensä ole paljoakaan ja tekeminen voi tuntua todella puuduttavalta. Silloin kannattaa vain miettiä tulevaisuutta ja sitä tosiasiaa, että tällä liiketoiminnalla tuotot tulevat yleensä vuosien kovan ja luovuttamattoman työn jälkeen.

Aina ei voi onnistua! Matkasi varrella tulet taatusti tekemään virheitä, esimerkiksi voit valita myytäväksi tuotteen, mikä ei todellisuudessa kiinnosta yleisöäsi. Jokaisen epäonnistumisen kohdalla kannattaa ottaa selville, mikä siinä oikein meni pieleen? Yleensä aina epäonnistumisista voi oppia jotain, mitä voi sitten hyödyntää seuraavien tuotteiden kohdalla voittoisasti.

Vertaisista tukea. Katsomalla muiden affiliate-markkinoinnin osaajien videoita esimerkiksi YouTubessa voit oppia paljon uusia asioita ja saada apua jaksamiseen ja uusien kikkojen käyttöönottoon. Myös monet bloggaajat kirjoittelevat tästä aiheesta, suomalaisista blogeista kannustan sinua ehdottomasti tutustumaan Piensijoittaja.netin blogiin – siinä kerrotaan esimerkiksi kuinka hyvin Suomessa affiliate-markkinoinnilla voi tienata ja verotuksesta käytännön kautta.

7. Innostu ja välitä

Innostus tekee työstä helpompaa. Valitsemalla itsellesi oikean itseäsi kiinnostavan aiheen, minkä tuotteita alat markkinoimaan, niin affiliate-markkinointi on silloin vain paljon kevyempää. Jos asia todella on itsellesi tärkeä, niin uuden laadukkaan sisällön tuottaminen sujuu välillä todellisessa flow-tilassa ja voit saada aikaan täysin uniikkia ja mieliinpainuvaa materiaalia yleisöllesi.

Tunne välittyy yleisöllesi. Innostumalla syvästi aiheestasi ja tuotteistasi, sinun on huomattavasti helpompaa vakuuttaa myös muut puolellesi tutustumaan näihin tuotteisiin. Me ihmiset kun emme ole pelkästään rationaalisen järkeviä olentoja – tunteille on valtava merkitys ostopäätöksissä!

8. Opiskele jatkuvasti

Miten menestyä affiliate-markkinoinnissa vaatii jatkuvaa opiskelua ja suoraa soveltamista käytäntöön. Affliate-markkinointi kehittyy niin nopeaa vauhtia, että ilman parhaiden osaajien oppeja ei suuria saavutuksia yleensä ole luvassa. Ainakin seuraavista osaajista on ollut minulle hyötyä, ehkä niistä voi olla sinullekin apua matkallasi?

Smart Passive Income. Pat Smith on tienannut jo noin vuosikymmenen verran affiliate-markkinoinnilla valtavia summia ja tällä verkkosivustolla löytyy runsaasti materiaalia aiheesta kirjoitusten, verkkokurssien ja podcastin muodossa. Suosittelen aloittelijoita tutustumaan  erityisesti ilmaiseen 90 minuutin webinaariin, missä Pat Smith opastaa käytännönläheisesti affiliate-markkinoinnin pyörteisiin.

Affiliate Marketing Domination. Tällä Udemystä löytyvällä verkkokurssilla saat paljon tietoa affiliate-markkinoinnista. Pääset tutustumaan esimerkiksi parhaiden affiliaattien mielenmaisemaan, liikenteen ohjaamiseen verkkosivullesi ja sosiaalisessa mediassa mainostamiseen. Hinnaltaan kurssi vaihtelee noin 10 euron ja 130 euron välillä alennuksista riippuen ja verkkokurssilla on 30 päivän palautusoikeus.

Menestymisen piirteet yhteenvetona

Kokonaisuudessaan miten menestyä affiliate-markkinoinnissa on monen pienen asian laadukkaan tekemisen takana. Tarvitaan suunnitelmia, asennetta, yksityiskohtien tuntemista, pitkäjänteisyyttä ja intoa oppia uusia asioita – ei onnistu kaikilta, mutta jos kovaa tahtoa löytyy, niin vaativatkin tavoitteet on mahdollista saavuttaa! Olen itsekin vasta alussa affiliate-markkinoinnissa, joten olisin kiinnostunut kaikista vinkeistä asiaan liittyen. 

Toivottavasti tästä postauksesta on sinulle apua sytyttämään kiinnostus aiheeseen ja ehkä aloittamaan lisäansioiden ansainta affiliate-markkinoinnin avulla! Mitä mieltä olit kirjoituksesta, löytyisikö sinulta vielä hyviä vinkkejä lukijoillemme?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top