Kaaosteoria

* Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Affiliate-markkinointi on hyvä keino ansaita lisätuloja esimerkiksi oman blogin tai somekanavan kautta. Tulot tässä markkinoinnissa tulevat pieninä virtoina suositeltaessasi mainostajien tuotteita mediakanavissasi ja alun kovan työn jälkeen voit saada passiivista tuloa vuosikausia!

Mitä on affiliate-markkinointi ?

Yksinkertaisesti ilmaistuna affiliate-markkinointi on keino ansaita palkkioita mainostamalla muiden ihmisten tai yritysten tuotteita. Jotta asian oivaltaisi vielä syvällisemmin, on esiteltävä aluksi kentän pelurit:

  • Julkaisijat, joilla on hallussaan jokin mediakanava. Esimerkiksi verkkosivun, blogin tai sosiaalisen median kanavan ylläpitäjä voi toimia julkaisijana. Julkaisijan tehtävänä on markkinoida tuotteita tai palveluita palkkiota vastaan.
  • Mainostajat, joiden verkkosivuille ohjataan kävijöitä julkaisijoiden kautta. Mainostajat maksavat julkaisijoille korvauksen, kun asiakkaat siirtyvät mainostajien omistamille verkkosivuille julkaisijan affiliate-linkin kautta.
  • Affiliate-verkosto toimii julkaisijan ja mainostajan yhdistävänä tekijänä ja se hyödyttää julkaisijaa mm. auttamalla mainosmateriaalien ja seurannan suhteen. Mainostaja puolestaan hyötyy eniten laadukkaiden julkaisijoiden löytämisestä vaivatta ja komissioiden maksuliikenteen hoitamisesta.
  • Asiakkaat, jotka siirtyvät julkaisijan mediakanavalta mainostajan verkkosivuille tehden ostoksia. Kuluttajan tehdessä ostoksen, mainostaja ja myyjä jakavat tuoton. Asiakas ei maksa juuri koskaan suurempaa hintaa tuotteestaan affiliate-markkinoinnin kautta ostaessaan, koska julkaisijan osuus tuotosta sisältyy jo vähittäismyyntihintaan.

Eli käytännössä affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi on markkinointia, jossa julkaisija mediallaan saa palkkion eli komission niistä myynneistä, jotka ovat tulleet julkaisijan luomien mainosten ja linkkien avulla.

Miten affiliate-markkinointi onnistuu julkaisijana?

Jos olet kiinnostunut ansaitsemaan rahaa affiliate-markkinoinnilla, onnistumisen edellytys on, että valitset oikean strategian saadaksesi myyntiä kunnolla aikaan! Se vaatii sinulta hieman suunnittelua ja kärsivällisyyttä, mutta sillä saat kestävää kasvua ja tulosta aikaan. Seuraavaksi esittelen kaikki oleelliset vaiheet menestykseesi.

Keskity ja valitse yksi hyvä aihealue

Kun sinulla on oma blogi, somekanava tai muu mediakanava, niin kannattaa ehdottomasti valita sinua henkilökohtaisesti inspiroiva, merkityksiä elämääsi tuova ja aidosti kiinnostava aihealue, josta alat tekemään pitkäjänteisesti laadukasta ja seuraajiasi kiinnostavaa materiaalia. Jos mediakanavallasi tuottamat sisällöt olisivat liian erilaisia suhteessa toisiinsa, niin yleisöllesi voisi helposti tulla ristiriitaisia ajatuksia siitä, mitä oikeasti haluaisit viestiä.

Kun tuotat yleisöllesi heitä kiinnostavaa materiaalia jatkuvasti kehittyen ja pitkän tähtäimen tavoitteet mielessä, vähitellen tulet saavuttamaan heidän luottamuksen puolellesi ja he oppivat pitämään sinun tuotoksistasi. Se on kriittistä menestyksesi kannalta, koska ihmiset ostavat mieluiten asioita ihmisiltä, jotka he tuntevat ja joihin he voivat luottaa. Ole siis seuraajiesi luottamuksen arvoinen ja keskity laadukkaaseen viestintään mediallasi!

Kasvata mediakanavaasi

Jos haluat todella kasvattaa yleisöäsi, ehdoton vaatimus on johdonmukaisuus ja pitkäjänteisyys materiaalin julkaisemisen suhteen. Eli käytännössä valitse ennakkoon päivät, milloin julkaiset aina uutta materiaalia, jolloin yleisösi osaa jo odottaa sinulta malttamattomana uutta sisältöä. Tällä tavalla luot seuraajiisi kestävää suhdetta, mikä vahvistuu oikealla tekemiselläsi entisestään vuosien kuluessa.

Opi parhailta eli etsi oman aihealueesi etevimmät taiturit ja ammenna heidän tyylistään tehdä sisältöä sinulle osuvimmat kohdat ja mielellään pistä paremmaksi. Muista, että suurimmatkin menestyjät ovat aloittaneet jostain ja yleensä he ovat saavuttaneet tuloksensa jatkuvalla oppimisella ja kovalla työllä!

Liity affiliaatiksi

Kun olet saavuttanut jo hieman seuraajia ja saanut heidän luottamuksen puolellesi, seuraavana onkin jo aika liittyä affiliaatiksi. Sinun mediasi tyyliin sopivien mainostajien löytäminen ei aina ole helppoa; niiden pitää olla sellaisia, joiden takana voit todella seistä ja mitkä todella tuottavat arvoa yleisöllesi.

Yleisin tapa nykyään aloittaa affliate-markkinointi on liittyä johonkin affiliateverkoista, mitkä tarjoavat sinulle suuren määrän mainostajia, joista saat itse valita parhaan tuntuiset vaihtoehdot. Verkostot usein auttavat aloittelijoita liiketoiminnan vauhtiin saamisessa ja valinnanvaraa verkostoista löytyy sekä Suomessa toimivista että täysin ulkomaisista vaihtoehdoista. Tässä joitakin päteviä vaihtoehtoja:

Erikseen voisin vielä esitellä kansainvälisen affiliate-verkon *Daisyconin, mikä aloitti Suomessa vuonna 2021. Daisyconilla on yli 100 ohjelmaa avoinna Suomessa ja kaikkiaan eri maissa erilaisia on kampanjoita löytyy yli 1000 valittavaksi. Daisycon on erikoistunut auttamaan verkkokauppoja markkinoinnissa eli erityisesti verkkokauppojen kampanjoita on runsaasti tarjolla. Alla olevasta painikkeesta voit liittyä minun laillani mukaan Daisyconin verkostoon!

Toinen keino affiliate-markkinoinnin aloittamiseen on se, että liittyy suoraan jonkin mainostajan affiliate-ohjelmaan. Positiivinen puoli tässä vaihtoehdossa on se, että ei tarvitse maksaa tuotoista palkkiota verkostolle niin kuin affiliateverkkojen kohdalla. Negatiivinen puoli on se, että työtä täytyy tehdä itse hieman enemmän mm. mainosmateriaalien ja teknisen tuen suhteen.

Markkinoi tuotteita

Seuraavassa vaiheessa onkin vuorossa sinua kiinnostavien tuotteiden tai palveluiden markkinointi ja seuraavien aika yksinkertaisten ohjeiden avulla kykenet viestimään tehokkaasti ja tuottoisasti omalle yleisöllesi.

Tee tuote-esittelyjä. Tämä on erittäin yksinkertainen, mutta tehokas tapa aikaansaada mehevää myyntiä esittelemällesi tuotteelle. Voit esim. blogillasi, youtube-kanavalla tai Facebookissa markkinoida laajalle yleisölle ilman suuria kustannuksia. Tärkeintä tuotteiden esittelyssä on se, että kerrot niistä rehellisesti ja omalla luontaisella tyylilläsi. Sinun on myös tunnettava tuotteesi läpikotaisin; pystyt tekemään paljon uskottavamman esityksen, jos olet käyttänyt niitä kunnolla. Lisäksi jos pystyt lisäämään esitykseesi huumoria tai erottumaan muista julkaisijoista luovuudellasi, se näkyy todennäköisesti myynnissäsi positiivisesti.

Tee tuotevertailuja.Tuotevertailut ovat myös käteviä keinoja viestittää seuraajille haluamaasi tietoa, koska voit kerralla markkinoida lukuisia tuotteita. Tuotteiden kannattaisi olla suhteellisen samaa hintaluokkaa, jotta se olisi suhteellisen reilua ja mielekästä seuraajiesi kannalta. Myös vertailussa olevien tuotteiden määrää kannattaa ajatella; jos valinnanvaraa on liikaa, niin yleisösi saattaa jättää kaikki tuotteet helpommin ostamatta. 

Esitä, mitä tapahtuu jos tuotetta ei käytetä. Tämä on mielenkiintoinen tapa osoittaa yleisöllesi, millaisia seurauksia sillä on, että markkinoimaasi tuotetta tai palvelua ei käytetä. Kuvaile rehellisesti ja monipuolisesti, mitä konkreettisia vaikutuksia tuotteen puuttumisesta seuraisi ja jos pystyt esittelemään asiasi tunteella ja huumorilla, vielä parempi!

Yhteenveto

Kaikkiaan affiliate-markkinointi on oiva tapa saavuttaa lisätuloja itsellesi, mutta tie siihen vaatii kovaa tahtoa, kurinalaisuutta ja luovaa mieltä. Oletko valmis siihen kaikkeen? Jos vastaat myöntävästi, niin alta löydät itsellesi kattavan valikoiman tietoa kehittyäksesi paremmaksi tässä asiassa. Lisäksi tietysti voit ottaa yhteyttä minuun, jos tarvitset apua missään asiassa!

Ota haltuun affiliate-markkinointi!

Tässä oli vasta pieni alkuraapaisu affiliate-markkinoinnista ja tässä on runsaasti edistyksellistä materiaalia asiaan liittyen. Näiden kautta kehityt eteenpäin taatusti, jos sisäistät opit huolella ja sovellat sitten oppimiasi asioita käytännön tekemiseen. Tärkeintä on aloittaa, pystyt kyllä kehittymään!

Marketing school - digital marketing and online marketing tips

Tämä Neil Patelin ja Eric Siun podcast kertoo kaiken tarpeellisen digimarkkinoinnista ja siitä on paljon hyötyä digitaalisen mediasi kehittämisessä priimakuntoon. Lähetykset pystyt nauttimaan lyhyinä annoksina ja ne ovat erittäin viihdyttäviä ja ajankohtaista tietoa jakavia.

SPI (smart passive income)

Tältä sivustolta löydät valtavasti tietoa oman affiliateuran aloittamiseesi. Laadukkaiden blogikirjoitusten lisäksi täältä voit kuunnella erinomaista podcastia Smart Passive Income Podcast with Pat Flynn, mikä käsittelee nykyajan monipuolisia tapoja tienata passiivista tuloja. 

Tässä blogipostauksiani aiheesta!

Kuinka ansaita affiliate-markkinoinnilla?

Kuinka ansaita affiliate-markkinoinnilla?

Nykyään on mahdollista ansaita affiliate-markkinoinnilla huomattavia passiivisia tulovirtoja. Tästä kirjoituksesta saat apua ansioidesi kasvattamiseen esimerkiksi oman nichen ja julkaisukanavan valinnoilla!

Tässä tubevideoideni parhaimmistoa!

Scroll to Top