Kaaosteoria

Hei! Hienoa että olet tullut tutustumaan blogiini, toivottavasti saat siitä jotain arvokasta elämääsi. Tällä sivulla paljastan sinulle hieman minkälainen persoona  ja opastaja kirjoitusten takaa löytyy. Kerron sinulle esimerkiksi tavoitteistani, arvoistani ja minkälainen sijoittaja olen pohjimmiltani?

Kuka opastaja oikein olen?

Olen Janne Soikkeli, sijoittamisesta ja yrittämisestä innostunut mies Hämeenlinnasta. Varsinaiseksi työkseni olen jo pari vuosikymmentä uurastanut vartijana, mutta sijoittamista olen harrastanut jo vuodesta 2004 yrittäessäni nostaa omaa ja läheisteni elintasoa.

Retkeily ja juoksu ovat tärkeitä elementtejä elämässäni – tarvitsen hyvää palautumista pitkistä työvuoroista ja -matkoista. Näiden virkistävien harrastusten parissa saa myös ajatukset virtaamaan vuolaammin ja niiden avulla teen parempia päätöksiä ja saan uusia näkökulmia sijoittamiseen ja omaan talouteen.

Tavoitteeni

Tavoitteeni tällä blogilla ja sivustolla on auttaa sinua kaikin mahdollisin tavoin sijoittamisessa, omassa taloudessa ja erilaisten lisätulojen hankinnassa. Käytännössä tulen opastamaan sinulle näistä aiheista suoraan, käytännönläheisesti ja helposti ymmärrettävällä tavalla – käytän opettamiseen sekä kirjallista blogin muotoa, että erilaisia kuvallista ilmaisua. Lisäksi myöhemmin tulen antamaan sinulle vinkkejä myös videoiden muodossa!

Monella suomalaisella on ongelmia oman talouden kanssa –  työttömyys, velkaongelmat ja lyhyet pätkätyöt aiheuttavat lukuisia haasteita arjessa. Juuri näihin asioiden vuoksi oikeastaan päätin aloittaa tämän blogin, jotta todellisiin ongelmiin saataisiin todellista apua. Mitään pikavoittoja en tule esittelemään, vaan ennemmin tulen tarjoamaan sinulle keinoja kohentaa tilannettasi askel kerrallaan.

Oma sijoittamiseen liittyvä tavoitteeni on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus, mikä periaatteessa tarkoittaisi että voisin elää sijoitusteni varassa ilman aktiivista työntekoa. Käytännössä olen kuitenkin niin aktiivinen ja työteliäs persoona, joten todellakaan en osaisi olla tekemättä mitään työtä, vaan taloudellinen riippumattomuus tarkoittaisi kohdallani vapautta tehdä omanlaisia töitä milloin ja missä vaan Hauholta Bermudalle! Tulen esittelemään sinulle myös tarkemmin blogissani mahdollisuuksia saavuttaa taloudellinen riippumattomuus – jos se on sinun juttusi?

Arvoni

Minullakin on tietyt kiintopisteet, joiden perusteella suunnistan eteenpäin tässä ihmeellisessä seikkailussa, mitä myös elämäksi kutsutaan. Ehkä tärkeimmät kolme kerron tässä sinulle suoraan, koska ne ovat minulle henkilökohtaisesti merkittävimmät ja ne kaikki näkyvät tavalla tai toisella kirjoituksissani, puheissani ja videoissani ajasta ikuisuuteen. 

Hyvyys. Yksi ehdottomasti elämässäni vaikuttavista arvoista on hyvyys, jota yritän toteuttaa parhaimpani mukaan. En todellakaan ole pyhimys, joten täydellistä hyvyyttä en tule saavuttamaan, mutta se on hyvä perusta, minkä pohjalle voi rakentaa kaikkia kaunista. Maailmassa on niin paljon kärsimystä ja puutetta, että mielestäni kaikessa tekemisessä on tärkeää toteuttaa hyviä tekoja ja lauseita lähimmäisiä ja myös kauempana asuvia ihmisiä kohtaan.

Oppiminen. Toinen erittäin suuresti merkittävä arvo kohdallani on oppiminen, sillä jatkuvalla itsensä kehittämisellä voi muuttaa sekä omaa, että muiden tulevaisuutta suuressakin mittakaavassa. Opettelen asioita päivittäin esimerkiksi kirjoja lukemalla, verkkokursseihin syventymällä, podcasteja kuuntelemalla ja erilaisten ihmisten kanssa keskustelemalla. Tarkoituksena uusien asioiden oppimisella on haastaa omaa ajattelua ja nostaa osaamista monella eri osa-alueella sijoittamisesta markkinointiin ja yrittämisestä filosofiaan – epämukavuusalueelle on tunkeuduttava!

Sisukkuus. Tämä arvo puolestaan näkyy minussa erityisesti siinä, että en luovuta todellakaan helpolla. Vastoinkäymisiä on tullut runsaasti vastaan oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla, mutta jollain tavalla en vain suostu antamaan periksi, vaikka joskus se olisikin ollut viisaampaa. Esimerkkinä tämän verkkosivun teko kesti minulla vakituisen työni ohella yli puoli vuotta ja välillä työmäärä oli melkoinen, mutta missään kohtaa en ajatellut luovuttamista. Tärkeintä on hyvät tavoitteet ja jättämällä leikin kesken kaiken ei saisi aikaan mitään legendaarista kertomusta. Tulen olemaan sisukas opastaja tulevien vuosien myrskyissä – tapahtui mitä tahansa!

Tarpeellista tietoa

Tällä verkkosivustolla käytän affiliatelinkkejä (merkitsen jo aina artikkelin alussa mainoslinkeistä), joista klikkaamalla tai palveluihin rekisteröitymällä voin saada komission tai korvauksen. Se ei maksa sinulle yhtään extraa verrattuna siihen kun tarttuisit tarjoukseen muualla ilman affiliatelinkkiä. Näiden mainoslinkkien tuotoilla pyöritän tätä verkkosivustoa ja luon uutta materiaalia paremmilla eväillä!

Kaaosteoria ei ole Finanssivalvonnan määrittelemä sijoituspalveluyritys, joten en tarjoa sivuilla yksilöllistä sijoitusneuvontaa. Kaikki esittelemäni esimerkit sijoittamisesta ovat siis yleistä informaatiota ja omia mielipiteitä. Sivuston tietoja ei siis ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi millään tavalla.

Tämä blogi on kaupallinen, joten teen mielelläni yhteistyötä vastuullisten yritysten ja palveluiden kanssa, jotka sopisivat hyvin sivuston aiheisiin.  Pikavippien tarjoajien kanssa en tee yhteistyötä, sillä yritän todella helpottaa velallisten asemaa oikeilla arvoilla ja mielipiteillä. Jos pystyt tarjoamaan jotain lukijoitani oikeasti hyödyttävää materiaalia, niin ota ihmeessä yhteyttä!

 

Ota yhteyttä

Jos sinulla on jotain kysyttävää sijoittamisesta, veloista tai yrittämisestä, niin laita vain viestiä! Autan sinua parhaani mukaan osaamiseni rajoissa. Yritysten kanssa tehtävät yhteistyöt kiinnostavat myös, joten yhteyttä vain peliin!

Scroll to Top