Kaaosteoria

Oma talous

Oma talous on usein koetuksella työttömyyden, tarjolla olevien houkutusten ja aggressiivisesti tarjottavan lainarahan ristitulessa. Omaa taloutta voi kuitenkin hoitaa  hyvällä suunnittelulla ja apua hakemalla niin, että elämästäsi tulisi kevyempää. Tässä artikkelissa esittelen sinulle oman talouden peruspilareita; budjetin tekoa, menojen pienentämistä ja eroon veloista – strategiaa, millä voit selvitä kuivalle maalle myrskyisestä velkamyrskystä. Opi ja ota tehokeinot käyttöön!

Budjetin teko

Budjetin eli taloussuunnitelman avulla voit selvittää täsmällisesti, miten sinulla oikein taloudellisesti sujuu? Laskemalla tarkkaan tulosi ja menosi hahmotat kätevästi todellisen asemasi omassa taloudessasi ja voit sitten asettaa itsellesi mielekkäitä tavoitteita, joista ovat hyödyllisiä ja sopivan realistisia. Alla oleva kuva havainnollistaa sinulle budjetin tekemisen käytännössä.

Budjetin tekeminen pähkinänkuoressa

Yksinkertaistettuna budjetin teosta on sinulle tavattomasti hyötyä, koska jos et tiedä missä olet, niin eteenpäin suunnistaminen on melkoista tarpomista sokkona vaarallissa maastoissa. Selvyys taloutesi tilasta antaa sinulle tietoa, suunnan eteenpäin ja uskoa tulevaisuuteen. Tutustu siis ihmeessä asiaan syvemmin alla olevasta painikkeesta!

Menojen pienentäminen

Menojen pienentäminen voi helpottaa huomattavasti taloutesi saamista hallintaan ja näin voit päästä nopeammin eroon veloista ja aloittaa sijoittaminen. Seuraavassa kuvassa selitetään sinulle menojen pienentämistä pähkinänkuoressa.

Näin pienennät menojasi
Menojen pienentäminen - ajattele kirkkaasti, toteuta terävästi

Löydät kaikilta kuluttamisen osa-alueilta taatusti jotain viilattavaa ja alla olevasta painikkeesta pääset paremmin tutustumaan menojen vähentämiseen elämässäsi. Muista, että usein jostakin vähemmän tärkeästä on säästettävä, jotta voit panostaa sinulle tärkeisiin asioihin. Valintoja, valintoja!

Eroon veloista
Eroon veloista - vapautta kohti

Eroon veloista

Tie eroon veloista ei ole totisesti useinkaan helppo nakki, vaan se vaatii yleensä hyvää itsekuria, vähän suunnittelua ja oikeita päätöksiä. Muista myös, että et ole yksin asian kanssa, apua on saatavilla esimerkiksi Takuusäätiöltä tai Oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnasta. Seuraavassa kuvassa esittelen peruskaavan ulos velkakierteestä.

Kattavaan keinovalikoimaan eroon veloistasi pääset kätevästi alla olevasta painikkeesta. Toivottavasti ymmärrät, että velat eivät ole lopullisia, vaan niistä oikeasti on mahdollisuus päästä eroon. Hae siis apua ongelmiin ja toimi itsesi ja läheistesi vuoksi!

Scroll to Top