Passiivista tuloa hankkimalla voit saada vapautta elämääsi, ansaita enemmän ja jopa saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden. Tässä artikkelissa annan sinulle lukuisia erilaisia keinoja, joilla pystyt saamaan itsellesi passiivista tulovirtaa omaksi eduksi. Tutustu paremmin antoisiin passiivisiin tuloväyliin eli osinkoihin, e-kirjaan ja dropshippingiin!
Osingot
Osingot ovat ehkä se kaikista helpoin ja vaivattomin tapa hankkia passiivista tuloa itselleen ja niiden avulla voit saada oman osasi laadukkaiden yritysten tuotoista. Osinkojen suhteen on mahdollista poimia itse parhaita osinkoyhtiöitä salkkuun tai päästä helpommalla sijoittamalla osinkotuottoon keskittyviin rahastoihin.
Osinkojen maksu. Yleensä suomalaisissa pörssilistatuissa yrityksissä osinkoa jaetaan vain kerran vuodessa keväisin, mutta onneksi monessa pörssiyrityksessä osinkoja jaetaan jo vähintään kahdesti vuodessa. Toisaalta jos haluat tasaisempaa passiivista tuloa ympäri vuoden, yhdysvaltalaiset yritykset jakavat yleensä osinkoa vähintään neljännesvuosittain tai jopa kuukausittain!
Korkea osinkotuotto vai osinkojen kasvu? Käytännössä kaksi yleisintä strategiaa osinkosijoittamisessa ovat korkeaan osinkotuottoon keskittyminen ja osinkojen kasvun priorisointi. Korkean osinkotuoton strategiassa olennaista on hankkia korkeahkon vähintään 4 – 6 %:n osinkotuoton firmoja salkkuun ja keskittyä osakkeen valinnassa erityisesti kannattavuuteen, velkaisuuteen ja kestävään osingonjakosuhteeseen. Korkean osinkotuoton yrityksiä voit löytää erityisesti rahoitus-, energia- ja vähittäiskaupan aloilta, Suomessa oivia osinkokoneita ovat esimerkiksi Taaleri, Tokmanni ja Capman ja Yhdysvalloissa Verizon, Dow ja Intel.
Osinkojen kasvussa painotetaan sen sijaan jatkuvaa osinkojen kasvattamista ja tarkoituksena on ólla mukana pitkään näissä sijoituskohteissa. Korkoa korolle-ilmiön avulla on mahdollista tienata todella huomattavia osinkotuloja, jos osinkojen kasvutahti on riittävän ripeätä vuosikymmenien ajan. Käytännössä hyvä osinkojen kasvutahti on vähintään 4 % vuosittain, joten tutki tarkkaan kiinnostavan yrityksen osinkohistoriaa löytääksesi helmiä salkkuusi! Vähintään 25 vuotta osinkoja kasvattaneita yrityksiä kutsutaan osinkoaristokraateiksi ja sellaisia mielenkiintoisia sijoituskohteita ovat esimerkiksi 3M, Target ja McDonalds.
Alla olevasta linkistä pääset syventymään paremmin osinkosijoittamiseen – siellä on runsaasti asiaa mm. osinkosijoittamisen vahvuuksista ja heikkouksista ja erilaisista tyyleistä sijoittaa osinkoihin.
E-kirja
Myös oman e-kirjan teolla voit hankkia passiivista tuloa oikeilla valinnoilla. E-kirjan tekemisessä sinulta vaaditaan alussa runsaasti aktiivista työtä, mutta parhaimmillaan voit tienata laadukkaalla teoksella vuosikymmenten ajan. Tärkeitä pointteja oman e-kirjasi teossa ovat erityisesti aiheen valinta, kirjoittaminen ja markkinointi.
Aiheen valinta. Käytännössä parhaat aiheet voit löytää sellaisista asioista, joista sinulla on runsaasti tietoa tai joihin suhtaudut intohimoisesti. Silloin sinulla on todella jotain arvokasta annettavaa lukijoillesi ja toisaalta itse kirjoitusprosessi sujuu paljon helpommin. Toisaalta jos havittelet suurempaa kaupallista menestystä, niin kannattaa miettiä omaa kohdeyleisöäsi; ketkä olisivat kiinnostuneita tuotteestasi, onko kohdeyleisösi riittävän kokoinen ja löytyykö maksuhalukkuutta?
Kirjoittaminen. Olennaista on omata hyvät kirjoittajan rutiinit – kirjoita mieluiten aina samaan itsellesi tuottavimpaan aikaan ja laita vähimmäistavoite kirjoitettuihin sanoihin päivää kohti. Tällä tavalla saat kirjain kirjaimelta oman teoksesi vakaalla tahdilla kohti hienoa päätöstä! Kiinnitä huomiota myös työympäristöösi – valitse se juuri itsellesi sopivin paikka kirjoittamista ajatellen mahdollisimman tuottoisaan lopputulokseen pääsemiseksi.
Markkinointi. Hyväkään e-kirja ei löydy omalle kohdeyleisösi tutkalle, jos markkinointi on tehty hutaisten. Erityisesti panosta laadukkaaseen myyntisivuun, minkä avulla voit tehokkaasti viestiä yleisöllesi, mistä teoksessasi on kysymys ja miksi se esimerkiksi voisi muuttaa lukijoidesi elämän. Oivia markkinointikanavia ovat myös oma verkkosivusto, some, e-kirjastot ja e-kirjakaupat ja sähköpostimarkkinointi – suosittelen sinua hyödyntämään useampaa kohdeyleisöäsi hyvin tavoittavaa kanavaa myynnin lisäämiseksi.
Tutustu paremmin oman e-kirjasi tekemiseen kattavasta artikkelistani aiheesta alla olevasta painikkeesta! Sieltä löydät runsaasti hyödyllistä tietoa mm. e-kirjan hyvistä puolista ja e-kirjan kirjoittamisesta, markkinoinnista ja myynnistä.
Dropshipping
Myös dropshipping antaa huomattavia mahdollisuuksia ansaita passiivista tuloa – tällä verkkokaupan muodolla pystyt ottamaan oman osasi digitalisaation hyödyistä käyttöösi ja myymään muiden valmistamia fyysisisiä tuotteita jopa globaalille asiakaskunnalle!
Dropshippingin perusteet. Dropshipping eli suoratoimitus on ehkä se helpoin tapa perustaa oma verkkokauppa – et tarvitse omaa varastoa tuotteille ja postituksen vaiva jää tavarantoimittajille. Käytännössä siis asiakas tilatessaan tuotteen verkkokaupasta saa sen suoraan tavarantoimittajalta! Dropshippauksessa verkkokaupan perustaminen ja toiminta ei maksa omaisuuksia – suurimmat kulut tulevat markkinoinnista ja verkkokauppaan laadukkaaseen toimintaan tarvittavista ohjelmistoista. Iso etu dropshippauksessa on se, että sinun ei tarvitse ostaa tuotteita varastoon, vaan asiakas ostaessaan tuotteen verkkokaupasta maksaa ensin sinulle ja vasta sitten maksat tavarantoimittajalle tämän tuotteen lähettämisestä.
Dropshippingin haasteita. Todellisuudessa menestyvän verkkokaupan luomisessa dropshippauksessa on kuitenkin monia haasteita, joiden kanssa olisi tärkeää onnistua. Ensimmäinen massiivinen haaste on erottautuminen – myös lukuisilla muilla dropshippaajilla on myytävänä täsmälleen samanlaisia tuotteita kuin sinulla. Välttyäksesi hukkumasta tavallisten verkkokauppojen isoon massaan kannattaakin panostaa vaikuttavan brändin luomiseen – siinä avainasemassa ovat asiakaspalvelu, erottuva visio ja aitoa arvoa antava sisällöntuotanto.
Toinen merkittävä haaste ovat toimitusongelmat – käyttämilläsi tavarantoimittajille saattaa tulla erilaisia ongelmia esimerkiksi toimitusten viivästyksien tai pakkaamisen suhteen. Sinä olet kuitenkin vastuussa myös tavarantoimittajien tekemistä virheistä, joten tehtäväksesi jää ongelmien ilmaantuessa pyytää asiakkaaltasi anteeksi ja tehdä kaikkesi asiakkaan eduksi.
Miten saat verkkokaupasta passiivista tuloa? Aivan verkkokaupan perustamisen ja toiminnan aloittamisessa sinulla riittää runsaasti aktiivista työtä; hyvien tavarantoimittajien ja tuotteiden etsintään, verkkokaupan ulkoasun ja teknisen puolen järjestämiseen ja markkinointiin kuluu aikaa ja vaivaa huomattavasti. Voit kuitenkin helpottaa työtäsi jo alkuvaiheessa hyödyntämällä esimerkiksi erilaisia automatisointia lisääviä ohjelmistoja. Sellaisten avulla pystyt säästämään aikaa esimerkiksi asiakkaiden tietojen tallentamisessa, hinnoittelussa ja tuotteiden etsimisessä. Hyviä automatisaatiota lisääviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi hyvän hinta-laatusuhteen omaava Dropified ja todella monipuolinen, mutta hintavampi uDroppy.
Voit lisäksi ulkoistaa suurimman osan työstä freelancereille tai muille yrityksille. Esimerkiksi Fiverrin kautta on mahdollista saada apua esimerkiksi oman verkkokaupan perustamiseen, markkinointiin, asiakaspalveluun tai myyvien tuotteiden löytämiseen. Tällä tavalla pystyt jopa halutessasi jättämään itsesi täysin pois verkkokaupan käytännön toiminnasta – passiivista tuloa parhaimmillaan!
Jos haluat tutustua vielä paremmin dropshippingiin, tutustu ihmeessä tähän kirjoittamaani syvälliseen artikkeliin aiheesta alla olevasta painikkeesta. Siinä saat tiukkaa tietoa mm. tuotteiden valinnasta, erilaisista verkkokauppa-alustoista ja tavarantoimittajien etsinnästä ja hallinnasta.
Passiivista tuloa ei voi estää
Voit siis saada itsellesi passiivista tuloa hyvinkin erilaisilla keinoilla; osingot, e-kirja ja dropshipping vaativat kaikki erilaisia taitoja sinulta, mutta yhtä kaikki ne saattavat antaa hyviä tuottoja esimerkiksi vapauttaaksesi elämääsi, turvataksesi eläkepäiväsi tai mahdollistaaksesi taloudellisen riippumattomuuden.
Toivottavasti sait tästä postauksesta itsellesi apua passiivisen tulon kaipuussasi – mikä on sinun mielestä näistä kolmesta vaihtoehdosta paras juuri sinulle vai jäikö ne todelliset helmet puuttumaan kirjoituksestani? Laita kommenttia alle ja onnea passiivisen tulon metsästämiseen!