Kaaosteoria

Kuinka tienata blogilla - 6 tapaa saada tuloja

Omalla blogilla on mahdollista tienata usealla tavalla – helppoa ja nopeaa elantoa et sieltä tosin nappaa, mutta harkituilla peliliikkeillä ajan kanssa voit saada hyvää tulosta aikaan. Tässä artikkelissa saat tutustua tärkeimpiin keinoihin tienata blogilla; niihin kuuluvat erityisesti mainokset, affiliate-markkinointi, sponsoroidut postaukset, omat tuotteet, jäsenyydet ja palvelut.

Mainokset

Eräs yleisempiä tapoja tienata blogilla on mainosbannerien käyttäminen sivustolla. Nämä mainokset voidaan laittaa monipuolisesti esimerkiksi blogisi sivupalkkiin tai mihin tahansa hyvin näkyvälle kohdalle sivustoasi.

Google Adsense. Tämä mainosverkosto mahdollistaa sinulle sivustoosi aihepiirin puolesta sopivien mainosten näyttämisen blogissasi. Positiivista tässä palvelussa on erityisesti sen käytön vaivattomuus – sinun ei tarvitse itse etsiä mainostajia blogiisi. Huonona puolena tietyt sivustollesi päätyvät mainosbannerit eivät aina täsmää blogisi imagoon.

Mainostilan myynti itse. Toinen ehkä vielä kannattavampi keino ansaita mainoksilla on myydä mainostilaa itse sivustollesi. Alussa blogisi kävijämäärien ollessa vähäisempiä kannattaa hakea uutterasti itse mainostajia, mutta suosion kasvaessa voivat mainostajat hyvinkin ottaa sinuun yhteyttä mainossopimuksista.

Suoraan mainostajien kanssa toimiminen saattaa olla työläämpää laittaa mainosbannerit sivustollesi, mutta toisaalta voit saada neuvoteltua parempia korvauksia mainosbannereiden näytöistä.

Affiliate-markkinointi

Toinen etevä väylä tienata blogilla on affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi. Se tarkoittaa käytännössä mainostajien tuotteiden markkinointia omalla sivustollasi, jolloin saisit palkkioita niistä myynneistä, mitkä ovat tulleet luomiesi mainosten ja linkkien avulla.

Passiivinen tapa ansaita. Positiivinen puoli affiliate-markkinoinnissa on se, että kun olet esimerkiksi kirjoittanut laadukkaan postauksen tuotteesta, voit saada sillä passiivista tuloa vuosikausia. Syvällisiä ja hyödyllisiä  ja omia kokemuksiasi tuotteista sisältäviä postauksia tekemällä saatat hyvinkin napata mojovia lisätuloja laadukkaalla työllä.

Affiliateverkostot hyödyllisiä. Aloittelevan bloggaajan on usein hyödyllistä liittyä johonkin affiliateverkostoon (esim. Adtraction, Adservice tai ClickBank), jolloin voit valita suuresta valikoimasta mainostajia omaan blogiisi parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Liittyminen suoraan affiliate-ohjelmaan. Toinen vaihtoehto on liittyä suoraan kiinnostavan yrityksen affiliate-ohjelmaan, jolloin voit saada parempaa tuottoa, kun sinun ei tarvitsisi maksaa verkostolle palkkioita. Kääntöpuolena mainosmateriaalien ja teknisen tuen suhteen joudut tekemään hieman enemmän tuottojen eteen. 

Lisää affiliate-markkinoinnista löydät tietoa kirjoittamastani artikkelista aiheesta – siihen pääset painamalla alla olevasta painikkeesta.

Sponsoroidut postaukset

Myös sponsoroidut postaukset kuuluvat lukuisten bloggaajien tulonlähteisiin –  niissä saadaan tietty sovittu summa yrityksiltä palkkiona postauksista. 

Sponsoroiduissa postauksissa yleensä tuodaan esille yritysten tuotteita esimerkiksi tuotearvostelujen tai -esittelyjen muodossa. Parhaaseen lopputulokseen päästäksesi on olennaista selvittää yrityksen tavoitteet yhteistyöhön liittyen; haluaako se esimerkiksi lisätä brändin tunnettavuutta vai myyntiä? Tällä tavalla pystyt kirjoittamaan juuri näihin tavoitteisiin osuvimmin tähtääviä postauksia.

6 tapaa tienata blogilla
6 tapaa tienata blogilla - mainoksista palveluihin

Omat tuotteet

Omien tuotteidesi myynnillä voit tienata blogilla mukavasti – itse asiassa tuottosi ovatkin omien tuotteidesi myynnissä yleensä korkeampia muihin ansaintamalleihin verrattuna. Karkeasti jaoteltuna omat tuotteet voidaan ryhmitellä digitaalisiin ja fyysisiin tuotteisiin.

Digitaaliset tuotteet

Digitaaliset tuotteet ovat siinä mielessä otollisia myytäviä, että kykenevät antamaan sinulle aidosti passiivista tuloa – kun ne tehdään kerralla kuntoon, niitä voidaan myydä automaattisesti yleisöllesi erittäin pienillä kuluilla. Digitaalisiin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi e-kirjat, verkkokurssit ja podcastit.

E-kirja. Suositut e-kirjat ovat sähköisessä muodossa olevia kirjoja, joita voi lukea erilaisilla laitteilla älykännyköistä tietokoneisiin. E-kirjan teon kustannukset ovat reippaasti matalammat tavallisen kirjan kustantamiseen verrattuna ja voit myöhemmin hyödyntää e-kirjaasi esimerkiksi äänikirjan tai verkkokurssin tuotannossa. Tutustu tarkemmin e-kirjan tekemiseen alla olevasta painikkeesta!

Verkkokurssi. Nykyään verkkokurssit ovat pätevä väylä tienata blogilla, sillä laadukkaille verkkokursseille löytyy kysyntää monestakin syystä vuosi vuodelta enemmän. Etuja verkkokurssin tekemisessä ovat esimerkiksi ajan ja rahan säästö livevalmennuksiin verrattuna ja suhteellisen vähäinen kilpailu. Opi verkkokurssin teon perusteelliset niksit klikkaamalla alapuolella olevasta painikkeesta!

Podcast. Viime vuosina myös podcastit ovat nousseet suureen suosioon, joten myös niitä voi hyvin miettiä ansainnan lähteinä. Podcasteja tekemällä saatat saavuttaa uutta yleisöä erilaisella mediakanavalla ja niiden avulla on mahdollista luoda todella läheinen suhde kuuntelijoidesi kanssa. Podcastin tekoon tarvitset alussa erityisesti laadukkaan mikrofonin – muita tarvikkeita voit ostaa sitten vähitellen toimintasi kehittyessä. Tästä Totalaudion artikkelista pääset hyvään alkuun oman podcastisi teossa.

Fyysiset tuotteet

Omia fyysisten tuotteiden myyntiä varten tarvitset varastotilaa ja tuotteet täytyy pakata ja postittaa yleensä itse asiakkaille. Fyysisten tuotteiden myyntiä ajatellen kannattaa vertailla huolella erilaisia kaupankäyntialustoja (esim. WooCommerce, Shopify ja Vilkas), jotta löytäisit juuri omiin tarpeisiisi sopivimman verkkokauppa-alustan. Tästä Checkoutin artikkelista saat tarpeellista tietoa verkkokaupan perustamisesta.

Dropshipping. Jos haluat myydä mieluummin muiden valmistamia tuotteita, on dropshipping eli suoratoimitus mielenkiintoinen keino perustaa oma verkkokauppa. Tällä toimintamallilla sinun ei tarvitse itse huolehtia tuotteiden varastoinnista tai postituksesta, vaan tavarantoimittajat järjestävät sen puolestasi. Alkuun pääseminen ei vaadi suuri pääomia, mutta kääntöpuolena katteesi ovat pienemmät omien tuotteidesi myyntiin verrattuna. Jos aihe kiinnostaa, klikkaa ihmeessä alla olevaa painiketta!

Jäsenyydet
Jäsenyyssivustot - vakaata kassavirtaa aktiivisella työllä!

Jäsenyydet

Myös jäsenyydet ovat osoittautuneet laadukkaiksi keinoiksi tienata blogilla. Jäsenyyssivustoilla omalla sivustollasi on oma yksityinen osio jäsenyydestä maksaville tilaajille ja tehtävänäsi on silloin antaa yleisöllesi uutta arvoa tuottavaa materiaalia säännölliseen tahtiin.

Hyvää kassavirtaa. Positiivinen puoli omalla jäsenyysosiolla on se, että näillä yleensä kuukausittaisilla tilausmaksuilla voit paremmin ennakoida talouttasi ja tehdä seuraavia peliliikkeitä suojatummassa asemassa. Tietty osa jäsenistä lopettaa kuitenkin tilauksensa kuukausittain, joten sinun on ehdottomasti satsattava sisältösi laatuun ja yhteisön rakentamiseen jatkuvasti.

Yhteisö tärkeää. Jäsenyyssivuston menestymisessä on läheisen yhteisön luomisella valtava rooli – ihmiset haluavat usein olla yhteisen asian yhteisössä jakamassa kokemuksia ja tietoja. Esimerkiksi yhteinen Facebook-ryhmä, kuukausittainen webinaari tai vilkas keskustelufoorumi toimivat kaikki yhteisön voimistamisessa korkeampaan liitoon!

Aktiivinen ote. Useimpiin muihin blogilla ansaitsemisen tapoihin verrattuna jäsenyyssivustot vaativat selkeästi aktiivisempaa otetta; korkeatasoista yleisöäsi kiinnostavaa sisältöä on luotava säännöllisesti ja alati uudistuvalla tyylillä. Tällä tavalla saat pidettyä myös kilpailijat turvallisen välimatkan päässä.

Käytännön valinta. Saadaksesi sivustollesi oman jäsenyysosion tarvitset jonkin liitännäisen tai palvelun, jolla järjestät kaiken tarvittavan käytännössä. Itse suosittelen käyttöön WordPressin käyttäjille Memberpress-liitännäistä, sillä se sallii rajattomasti jäseniä ja sisältöä ja sen avulla voit myydä myös verkkokursseja. Alennuksessa voit saada sen käyttöösi noin 150 dollarilla vuodessa eli noin kymmenellä eurolla kuussa.

Palvelut

Oman blogisi avulla voit myös myydä yleisöllesi erilaisia palveluita osaamisestasi riippuen. Esimerkiksi sisällöntuotanto (blogipostausten tai videoiden tekeminen), verkkosivujen teko, graafinen suunnittelu tai digimarkkinointi saattavat olla juuri sinulle sopivia palveluita myytäväksi!

Referenssit kuntoon. Jos myyt palveluita, verkkosivullasi olisi hyvä olla suositteluja, joissa kerrotaan aikaisempien asiakkaidesi kokemuksista palveluistasi. Näiden rehellisten referenssien avulla saat paremmin luotua luottamusta yleisöösi – seurauksena myynti kasvaa hitaasti, mutta varmasti! Tästä Zonerin artikkelista saat tarpeellista tietoa referenssien käytöstä sivustollasi.

Ilmaise selkeästi! Viesti sivustollasi selkeästi, mitä palveluita tarjoat, mikä on kokemuksesi ja näytä tosiaan referenssitapauksia aikaisemmista töistäsi luottamuksen lisäämiseksi. Käytä lisäksi havainnollistavia kuvia ja videoita varmistaaksesi oman tarinasi tehokkaan läpimenon yleisösi tajuntaan.

Yhteenveto

Kokonaisuutena mahdollisuuksia tienata blogilla löytyy siis melkoinen määrä – mitkä niistä sopivat parhaiten juuri sinulle? Vastaus riippuu paljon omista tavoitteistasi ja ajanhallinnasta; tietyt tavat vaativat enemmän työtä ja aikaa toimiakseen, mutta tulokset voivat olla sitten parempia. Toisaalta voit arvostaa enemmän omaa aikaa ja saada passiivista tuloa vähemmällä työllä. Aluksi kannattaa ehkä keskittyä yhteen tai kahteen keinoon tienata blogilla ja kun ne ovat hyvin hallussa, voit hyödyntää jo useampia tapoja blogissasi.

Itse käytän tässä kohtaa sivustollani vasta affiliate-markkinointia eli saan pieniä tuloja, jos joku lukijani ostaa suosittelemiani ja itse käyttämiäni tuotteita linkkien kautta. Tulevaisuudessa tulen lisäämään sivustolleni ainakin omia digitaalisia tuotteita e-kirjojen ja verkkokurssien muodossa – askel kerrallaan taitojen karttuessa uusia mahdollisuuksia ansaita blogilla löytyy aina!

Toivottavasti sait tästä postauksesta ideoita omalla blogillasi tienaamiseen – nyt kyse onkin vain omasta tekemisestäsi. Aloittaminen on tärkeää, mutta sitten kyse on pitkästä matkasta, jonka aikana kasvat taidoiltasi ja ihmisenä uusiin ulottuvuuksiin. Laita kommenttia alle ja kysy mahdottomia!

2 ajatusta aiheesta “Kuinka tienata blogilla – 6 tapaa saada tuloja”

  1. Todella selkeästi olet avannut tätä ”kuinka blogilla voi tienata” -aihetta. Ystäväni tekeekin viimeistelytöitä blogien mainoksiin. Itse haaveilen joskus omien verkkokurssien pitämisestä, näköjään löydän sivuiltasi vinkkejä myös niihin.

    1. Janne Soikkeli

      Hienoa että tästä postauksesta on todella apua! Blogit ja verkkokurssit ovat kyllä oiva keino ansaita
      nykyaikana vaikka kotoa käsin paikkariippumattomasti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top