Kaaosteoria

9 vinkkiä copywriterille - luovasti tarttuvaa tekstiä

Copywriter kirjoittaa tekstejä selkeä myynnillinen tavoite mielessään – esimerkiksi uusien kävijöiden hankkiminen tai laadukkaiden liidien kerääminen voivat olla tällaisia. Copyn teko voi olla varsinkin aloittelijalle erittäin haastavaa, sillä luovan ja myyvän tekstin kirjoittelu ei kaikilta suju kuin luonnostaan.

Laadukas vinkki copywriterille voi olla siis todellakin kullanarvoinen ja tästä saat niitä kaikkiaan 9 erilaista isompaa ja pienempää kikkaa copysi kehittämiseksi. Kaikki esitellyt neuvot ovat yksinkertaisia omaksua, joten voit ottaa ne käyttöösi erittäin nopeasti omaksi eduksesi.

1. Kerro hyödyt selkeästi

Eräs suurimmista virheistä copyssa on se, että keskitytään liikaa ominaisuuksiin – ehdottomasti tärkeämpää on viestiä lukijoille tekstin avulla tuotteen tai palvelun hyödyistä. Tällä tavalla annat lukijalle houkuttelevan motiivin tehdä tavoittelemiasi asioita; ihmiset yleensä ottaen eivät ole todellakaan  kiinnostuneita yksityiskohtaisista ominaisuuksista, vaan he pohtivat sitä positiivista muutosta, minkä saisivat tarjoamasi asian avulla.

2. Keskity alkuun

Erittäin tärkeä vinkki copywriterille on keskittyä tekstisi alkuun – houkutteleva otsikko ja ensimmäiset lauseet varsinaisessa kirjoituksessa ratkaisevat paljon kannaltasi. Lukijat kohtaavat päivittäin lukemattomia määriä erilaisia otsikkoja ja vain harvat niistä innostavat tutustumaan syvemmin kyseiseen artikkeliin. Puhuttele siis yleisöäsi suorilla ja houkuttelevilla sanoilla alusta lähtien, jotta kirjoitukseesi tutustuttaisiin paremmin.

3. Erottaudu

Miksi ihmeessä kirjoittaisit samasta aiheesta kuin muut samalla tyylillä? Voit saavuttaa paljon parempia tuloksia kirjoittamalla aiheesta jostakin erilaisesta näkökulmasta, jolloin erottaudut muista tekijöistä reippaasti. Eräs keino löytää oma väylä on tarkkailla muiden tekijöiden tekstejä ja sen pohjalta laatia raikas todella erottautuva kirjoitus aiheesta.

4. Kirjoita aktiivissa

Suoruus tehoaa yleensä paremmin – kirjoita siis copysi aktiivissa ja jätä passiiviset muodot suosiolla pois kirjoituksistasi. Aktiivisella muodolla puhuttelet lukijaasi voimakkaammin ja toisaalta saat viestisi varmemmin perille juuri haluamallasi versiona.

Esimerkiksi sama asia passiivisesti sanottuna ” Tätä tuotetta pidetään laadukkaana maailmanlaajuisesti” vaikuttaa erittäin heikolta aktiiviseen versioon ”66 877 asiakasta suosittelee tuotetta” verrattuna.

Vinkkejä copywriterille
Vinkkejä copywriterille - keskity alkuun ja kerro selkeästi hyödyistä

5. Anna oman äänesi näkyä

Jos ja kun sinulla on oma mielenkiintoinen persoonasi, anna sen loistaa copyssasi selkeällä tavalla. Ihmiset haluavat lukea kirjoituksia muilta todellisilta persoonallisuuksilta, joten kirjoita siis omalla uniikilla tavallasi – tulokset puhuvat kyllä puolestaan. Tuottaessasi laadukkaasti juuri sinulle luontevalla tavalla sisältöä muille, huomaat pitkäjänteisen työsi antavan runsasta satoa myöhemmin.

6. Todisteita pöytään, kiitos

Kuudes vinkki copywriterille on selkeiden todisteiden laittaminen esille kirjoitukseesi – erilaiset todisteet markkinoimasi tuotteen tai palvelun laadusta ovat olennaisen tärkeä elementti copysi menestykselle. Saat epävarmoja sieluja käännytettyä asiasi taakse esimerkiksi tilastoilla, suosittelijoille tai menestystarinoilla – vastaa jo ennakolta herääviin vastalauseisiin oivilla todistuksilla.

7. Jaa helppoihin paloihin

Tee copystasi helppolukuista väliotsikoilla ja lyhyillä lauseilla – se on houkuttelevampaa lukijalle, sillä kirjoitus ei vaikuta silloin liian haastavalta tutustua. Lisäksi saat sanomasi viestittyä näin suoralla ja ytimekkäällä tavalla voimallisemmin yleisösi tajuntaan – kaikki osaavat kirjoittaa jaaritellen, vain mestarit osaavat tiivistämisen jalon taidon.

8. Aloita heti

Kirjoittamisessa yleensä alku on yleensä se vaikein paikka – et välttämättä keksi juuri silloin hyvää sanottavaa. Erinomainen tapa saada kirjoittaminen sujumaan on tehdä siitä elävä rutiini – varaa itsellesi esimerkiksi tietty aika päivisin, milloin vain keskityt aktiivisesti kirjoittamiseen. Tällä keinolla luodessasi aluksi vähän kehnompaa materiaalia tasosi kohenee vähitellen pysyessäsi hyvässä rutiinissasi kiinni.

9. Laita ideat muistiin

Usein kallisarvoista aikaa copyn kirjoittamisessa tuhlautuu laadukkaiden ideoiden miettimiseen; toimit tehokkaammin etsimällä laadukkaat ideat etukäteen ja tallettamalla ne esimerkiksi Evernoteen tai Dropboxiin, mistä saat ne aina kätevästi käyttöösi halutessasi. Eräs tapa toteuttaa kirjoittamistasi järjestelmällisesti on suunnitella ideoidesi pohjalta etukäteen kalenteriin, mistä aiheesta kunakin päivänä kirjoitat.

Yhteenveto

Laadukas vinkki copywriterille on siis tapa kirjoittaa myyvää sisältöä vähän paremmin kuin eilen – tärkeää onkin kehittyä tässä asiassa jatkuvan oppimisen ja hyvien rutiinien kautta loistokkaampaan suuntaan. Toivottavasti saat näistä vinkeistä todellista apua omiin töihisi copyn parissa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top