Kaaosteoria

Kucoin opas ja arvostelu -kokemuksia kryptopörsseistä

KuCoin sattuu olemaan eräs maailman tärkeimmistä kryptopörsseistä, joten olisi todellinen synti ja sääli jättää tämä herkkupala vähäiselle huomiolle. Itse olen käyttänyt tätä palvelua jo vuosia ja nyt ajattelin omia kokemuksia tästä palvelusta – toivottavasti saat tästä artikkelista runsaasti uutta valaisevaa tietoa esimerkiksi treidaamisesi tai uusien kryptovaluuttojen etsimisen tueksi.

Tämä KuCoin arvostelu sisältää tietoa mm. tallettamisesta, turvallisuudesta ja kaupankäynnistä. Lisäksi saat mieltäsi innostavaa sytykettä esimerkiksi automaattisesti kauppaa puolestasi tekevästä treidausbotista, kovatuottoisen riskisistä futuureista, kryptojen lainaamisesta muille ja steikkauksesta kunnon korvausta vastaan. Oletko valmis toimintaan – tästä se alkaa!

KuCoinin plussat ja miinukset

Enimmäkseen Kucoin tarjoilee palvelussaan vahvuuksia, mutta myös muutama ilmeinen heikkous piilee tämän kryptopörssin ominaisuuksissa. Alta saat selville mielestäni ne kaikista olennaisimmat huomioitavat asiat KuCoinista!

  • Runsas valikoima kryptovaluuttoja

  • Automaattisesti treidaavat kryptobotit

  • Lainaamisella korkotuottoja

  • Matalat kulut kokonaisuutena

  • Turvallisuus korkealla tasolla

  • FIAT-rahalla kryptojen osto hintavaa

  • Aloittelijalle oppimiskynnys korkea

Näin avaat tilin KuCoinille

Mene KuCoinin verkkosivulle

Ensimmäisenä kannattaa mennä aidolle KuCoinin verkkosivulle – väärennettyjä sivuja riittää erityisesti mainosten kohdalle runsaasti. Kun olet tällä verkkosivulla, klikkaa vihreätä Sign Up-painiketta rekisteröityäkseksi palveluun.

Rekisteröidy

KuCoiniin voit halutessasi rekisteröityä nopeasti joko sähköpostin tai kännykän avulla. Alkuun laitat sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi ja painat Send Code-painiketta. Sen jälkeen laitat saamasi varmistuskoodin alapuoliseen valintakenttään. Lisäksi palvelu pyytää sinua asettamaan oman salasanan (liian yksinkertaisen helppoa ei kannata laittaa!) ja voit lisätä myös suosittelijakoodin, jos sinulta sellainen löytyy.

Sitten vain painat Sign Up-painiketta ja olet päässyt rekisteröitymään Kucoinille! Tässä kohtaa saat ensibonuksen, mikä vaihtelee palveluun tallettamasi rahamäärän mukaan.

Lisää turvaa ja tunnistaudu

Lisää turvaa. Oman tilisi suojaaminen ei vaadi paljoa aikaa, mutta voi pelastaa sinulta myöhemmin omaisuuksia. Kucoinilla turvan lisääminen onnistuu menemällä verkkosivun oikeaan yläkulmaan oman tilisi kohdalle; paina sieltä kohtaa Account Security.  Valitse sitten Google Verification, minkä avulla voit lisätä tämän tunnistautumistavan oman salasanasi lisäksi antamaan suojaa. Google Verification vaatii asennettuna Google Authenticator-sovellusta, jotta pystyt käyttämään tätä suojausta.

Tunnistaudu. KuCoinilla ei ole välttämätöntä tehdä KYC-tunnistautumista, toisin kuin useimmilla muilla tunnetuilla kryptopörsseissä. Vapaaehtoisella tunnistautumisella mahdollistat esimerkiksi suurempia kotiutusmääriä muualle KuCoinista ja korkeampaa vipuvoimaa futuureissa. Palvelussa tarvitset tunnistautumiseen joko henkilökortin, passin tai ajokortin ja tunnistautumisen hyväksyminen ei keskimäärin kestä päivää kahta pidempään ruuhkista toki riippuen.

Tallettaminen

Kucoinille voit tallettaa lukuisia kryptovaluuttoja ja myös FIAT-rahaa esimerkiksi euroina tai dollareina. Tallettaminen kryptoina ei maksa mitään, mutta siirtäessäsi FIAT-rahaa pankkikortiltasi vaaditaan noin 1,8 %:n palkkio siirretystä summasta. 

Tallettamaan pääset palvelun yläreunan kohdasta Assets – paina sieltä kohtaa Main Account. Sen jälkeen klikkaa Deposit-painiketta, jolloin pääset valitsemaan kryptovaluuttojen ja FIAT-rahan väliltä. 

Kryptovaluutat. Pääset kryptojen kohdalla valitsemaan haluamasi talletettavan kryptovaluutan ja sen määrän. Lisäksi on tärkeää valita juuri oikea verkosto (esim. ERC20, BTC, BEP2), jotta saat todella varasi siirrettyä turvallisesti KuCoinille. Alapuolelle ilmestyy Wallet Address, minkä avulla kopioimalla sen voit sitten toisessa palvelussa siirtää kryptosi kätevästi KuCoinille. Kryptojen siirrot onnistuvat kokemukseni mukaan erittäin nopeasti ja suurella varmuudella.

FIAT-raha. KuCoin ei harmillisesti tarjoa suoria SEPA-siirtoja pankkitililtä palveluun, vaan käytössä käteisen siirtoon on vain maksukortit Visa ja Mastercard. Näiden avulla tekemästäsi siirrosta tosiaan menee 1,8 %:n kulu, joten tämä tapa siirtää varoja palveluun on selkeästi kalliimpi keino.

KuCoin tallettaminen
KuCoinissa tallettaminen kryptoilla onnistuu nopeasti

Kaupankäynti

KuCoin arvostelu saapuu seuraavaan merkittävään etappiinsa eli kaupankäyntiin. Kucoinilla voit ostaa ja myydä kryptovaluuttoja useammalla tavalla – helpoimmalla tyylillä on mahdollista ostaa kryptoja suoraan pankkikortillasi Fast Buylla, mutta todellista kaupankäyntiä kaikkine herkkuineen pääset tekemään Spot Tradingissa.

Fast Buy

Fast Buylla voit ostaa suoraan omalla maksukortillasi euroilla tai muulla FIAT-rahalla merkittävimpiä kryptoja Bitcoinia,Ethereumia tai Tetheriä. Ostoista veloitetaan transaktiomaksu, mikä parhaillaan on 1,8 % oston arvosta. Pienin mahdollinen ostosumma on 5 dollaria ja suurin kertaostos on 5000 dollaria. Pääset tähän palveluun klikkaamalla yläreunan Buy Crypto ja sieltä voit löytää Fast Buyn ostojasi varten.

Spot Trading

Varsinainen Kucoinin kaupankäyntipaikka on Spot Trading, missä voit käydä kauppaa sadoilla erilaisilla kryptovaluutoilla. Aloittelijalle kaupankäynnin näkymä voi hieman olla hieman monimutkainen, mutta kaupankäynnin alkeet voi omaksua onneksi pienellä vaivalla nopeasti.

Suurimman osaa näkymää täyttää kurssigraafi, mikä osoittaa kyseisen kryptovaluutan kurssin muutokset viime aikoina. Halutessasi voit laittaa siihen kaupankäyntisi tueksi teknisen analyysin mittareita, joilla voit tehdä parempia valintoja kryptojesi suhteen. Oikealla puolella näkyy puolestaan osto- ja myyntilaidat ja viimeisimmät kaupat, joiden perusteella voit päätellä juuri nykyisen kurssitason ja ennakoida myös tulevaa. Kauppojasi voit toteuttaa helpoilla limit- tai market-toimeksiannoilla.

Kaupankäynti käytännössä. Aivan aluksi sinun on siirrettävä kryptojasi Main Accountilta Trading Accountille, jotta voit käydä kauppaa Spot Tradingissa. Klikkaa yläreunan Assets-painiketta ja mene Main Accountin sivulle. Siellä valitse se kryptovaluutta, millä haluat käydä kauppaa ja klikkaamalla Transfer-painiketta voit sitten siirtää varasi kaupankäyntiä varten Trading Accountille.

Tarvitset seuraavaksi kaupankäyntiä varten oman salasanan – sen voit asettaa klikkaamalla omaa tiliäsi yläkulmasta, painamalla siellä Account Security-kohtaa ja valitsemalla oman salasanan sitten Trading Passwordissa.

Seuraavaksi mene Spot Tradingiin ja valitse haluamasi haluamasi kryptojen vaihtopari vasemmasta yläkulmasta. Sitten voit ostaa tai myydä kryptoja useammalla tavalla;  esimerkiksi limit-kaupalla määrittelet jonkin tietyn kurssin, millä haluaisit kaupan tapahtuvan ja market-kaupalla teet toimeksiannot juuri kyseisen hetken kurssin mukaan. Limit-toimeksiannolla on mahdollista saada ostettua kryptoa nykyistä selvästi edullisempaan hintaan ja toisaalta market-toimeksiannon paras puoli on sen nopeus – saat kaupat tehtyä juuri nyt!

 

KuCoinin kaupankäyntinäkymä
KuCoinissa kaupankäynti luonnistuu mallikkaasti kurssien ja teknisen analyysin mittarien avulla

Kulut

Erittäin oleellinen asia kryptopörssin käyttämisen kannalta ovat tietysti kulut ja kokonaisuudessaan ne ovat markkinoiden edullisimmista päästä. Maksamasi kulut vaihtelevat kaupankäynnin määräsi ja Kucoinin oman tokenin käyttösi mukaan huomattavasti.

Kaupankäynnin kulut. Korkeimmillaan maksat kaupankäynnistä vain 0,1 %, mikä on mielestäni useimpiin muihin kryptopörsseihin erittäin edullisesti hinnoiteltu. Lisäämällä kaupankäyntiäsi ja KuCoinin tokenien (KCS) määrääsi voit vielä vähentää kulujasi reippaalla otteella.

Kotiuttamisen kulut. Jos haluat kotiuttaa kryptovaluuttojasi muualle, yleensä siitä on maksettava KuCoinille tietty korvaus. Nämä korvaukset vaihtelevat huomattavasti eri kryptojen välillä; esimerkiksi Ethereumin kotiutus maksaa parhaillaan noin 35 euroa ja Bitcoinin kohdalla puolestaan noin 20 euroa. Käytännössä siis kovin pieniä summia ei kannata Kucoinilta siirtää muualle kulujen vuoksi.

 

Kucoinin kulut
Kucoinin kulut ovat kaikkiaan erittäin kohtuullisia (kuva KuCoinin verkkosivulta)

Treidausbotti

Eräs Kucoinin parhaita puolia treidaajalle on sen automaattista kauppaa tekevä treidausbotti, minkä avulla voit vapautua aikaasi ja hermojasi repivästä aktiivisesta treidauksesta vapaampaan muotoon. Kucoinin tarjoaa erilaisia keinoja käyttää treidausbottia, joista seuraavaksi saat tutustua kolmeen erittäin hyödylliseen vaihtoehtoon.

 

Spot Grid

Erityisesti aloittelijoille suunnattu Spot Grid-treidausbotti antaa mahdollisuuden hyötyä kryptovaluuttojen kurssien pienistäkin liikkeistä ylös- tai alaspäin. Tällä systeemillä voit antaa kaupankäynnin täysin tekoälyn hoidettavaksi tai manuaalisesti itse valita ne yksityiskohdat, joiden perusteella treidausbotti tekee kauppaa puolestasi. Spot Gridissä jaetaan kaupankäynti kurssitason mukaan säännöllisiin ruudukoihin, joissa ostot tapahtuvat yleensä alemmalla tasolla ja kurssin noustessa tason verran korkeammalle tapahtuu automaattinen myynti.

Treidausbotin asettaminen käytännössä. Antamalla tekoälyn hoitaa kaikki yksityiskohdat, sinun ei tarvitse muuta kuin valita haluamasi krypto ja summa. Parhaillaan tämä treidausbotti on niin suosittu, että vaadittu minimisumma on 1000 dollarin kokoinen. Omalla Trading Accountillasi on oltava varoja, jotta voit asettaa tämän botin toimimaan – siirrä siis haluamasi kryptovaluuttasi Main Accountilta tälle Trading Accountille.

Manuaalisesti treidausbotin asettaminen. Halutessasi itse päättää treidausbotin yksityiskohdat, voit valita lukuisia asioita tavoitellessasi parasta lopputulosta. Saat päättää esimerkiksi hintavälin eli sen raamin, minkä sisällä botti tekee kauppoja puolestasi. Lisäksi voit valita ruudukoiden määrän, mikä vaikuttaa kauppojen määrään ja mahdollisten voittojen kokoon. Stop-hinnan asettamalla puolestaan voit päättää sen alimman hinnan, millä tappioita välttääksesi myisit kaikki omistuksesi.

KuCoin Spot Grid treidausbotti
Manuaalisesti oman treidausbotin asettaminen KuCoinissa onnistuu helpohkosti

Futures Grid

Futures Grid tarjoaa treidausbotillesi vipuvoimaa – sen avulla botti voi käydä kauppaa jopa 5X-vivulla. Erona Spot Gridiin on myös se, että tässä voit halutessasi myös shortata eli tavallaan lyödä vetoa hintojen laskemisen puolesta. Huomattava ero on myös vaadittava pääoma – voit asettaa bottisi tässä jo 25 dollarilla! Muuten tähän selkeästi riskikkäämpään vaihtoehtoon soveltuu samat periaatteet kuin Spot Gridiin.

Smart Rebalance

Smart Rebalance puolestaan on pitkän ajan sijoittamista useampaan kryptoon tasapainoisella tyylillä – siinä voit valita esimerkiksi valmiiksi tehdyistä portfolioista (esim. NFT tai DeFi Leaders) tai sitten koota itse toimiva portfolio suosikkikryptoistasi. Smart Rebalancessa voit myös päättää, missä suhteessa kryptoja on salkussa ja kuinka usein haluat tasapainottaa portfoliota riskien välttämiseksi. Kaikkiaan kyseessä on erinomainen keino olla mukana mielikryptoissa hajautetulla tyylillä.

Johdannaiset

Kucoin arvostelu pitää tietysti sisällään myös johdannaiset – ne mahdollistavat runsaampien tuottojen hakemisen erilaisten johdannaisten avulla – tärkeimpiä väyliä ovat futuurit, mutta myös vivullisten tokenien kautta on ansioita saatavissa. Riskejä erityisesti futuurien käytössä on huomattavasti, mutta pitämällä vivutuksen määrä kohtuullisena, käyttämällä stop lossia säännöllisesti ja pitämällä panostukset suhteellisen pieninä treidauskassaasi voit välttyä suurimmilta tappioilta.

Futures Lite

Futures Lite on aloittelijalle keino aloittaa kaupankäynti futuureilla; yksinkertaisessa kaupankäyntinäkymässä näet kryptovaluutan  kurssikehityksen, treidaajien long/short-suhteen ja voit valita siinä vivun määrän (korkeintaan 100X) ja treidaatko longina vai shorttaatko. Huonona puolena siitä puuttuu teknisen analyysin mittarit eli jos kaipaat niitä, seuraava vaihtoehto on passelimpi.

 

KuCoin Futures Lite
KuCoin Futures Lite mahdollístaa yksinkertaisen tavan käydä kauppaa futuureilla

Futures Pro

Futures Pro puolestaan tarjoaa kattavasti työkaluja futuurikauppoihisi – käytössäsi on mm. TradingViewin näkymä, millä voit näppärästi hyödyntää teknisen analyysin mittareita hyväksesi. Lisäksi näet suoraan reaaliaikaiset osto- ja myyntilaidat ja viimeisimmät kaupat, joiden avulla tiedät paremmin kurssin liikkeitä. Voit tietysti asettaa myös omat stop loss- ja take profit-tasosi oman strategiasi mukaisesti.

Vivulliset tokenit

Jos haluat nauttia vipuvaikutuksesta pienemmällä riskillä futuureihin verrattuna, vivulliset tokenit saattavat olla silloin sinun juttusi! Niissä ei nimittäin likvidaation uhkaa ja toisaalta et tarvitse marginaalia tai lainaa tuoton hakemiseen. Kaikki Kucoinin tarjoamat vivulliset tokenit toimivat kolminkertaisella vivulla suuntaan tai toiseen, joten saat silti kohtuullista tuottoa oikeista valinnoistasi.

Kulut. Tavallisten kaupankäyntikulujen lisäksi päälle paukahtaa tilaus- ja lunastusmaksut 0.1 % ja hallinnointikulu 0.045 % vuorokautta kohti. Vivullisia tokeneita ei keskimäärin  pidetä hallussa kovin pitkään hallinnointikulun vuoksi, joten tämä asia kannattaa puntaroida päätöksiäsi tehdessä.

Lainaaminen

Eräs keino ansaita omistamillasi kryptovaluutoilla on lainata niitä muille ja KuCoin antaa sinulle tähän mahtavat puitteet! Mahdolliset tuotot vaihtelevat reippaasti; esimerkiksi Bitcoinin lainaamisesta saisit 28 päivän ajalla vain noin 5 % vuosituottoa, mutta EOS antaisi puolestaan samalla ajalla yli 25 % vuosituottoa. 

Kokemukseni perusteella voin kuitenkin  sanoa, että jos lainaamaasi kryptovaluuttaa saa jonkin ajan kuluttua pienemmällä korolla kuin mitä lainanottajasi maksaa sinulle,  suurella todennäköisyydellä lainanottaja maksaa lainasi ennenaikaisesti takaisin ja ottaa uuden lainan muualta pienemmällä korolla. Tuottosi ei siis todellakaan ole täysin passiivista tuloa, palvelussa on lainojen tilanne tarkistettava säännöllisesti!

Lainaaminen käytännössä. Kryptojesi lainaus ei ole vaikeaa – lähde aluksi liikkeelle yläkulman Finance-valikosta ja klikkaa siellä Crypto Lending-kohtaa. Seuraavaksi voit valita lainalle aikomasi kryptovaluutan vasemmalta valikosta, minkä jälkeen näet oikealla millaista korkotuottoa voisit kerätä parhaillaan 7, 14 ja tai 28 päivän lainoilla. Sen jälkeen voit valita haluamasi lainasumman ja millä korolla lainaat mahdollisille lainanottajille.

KuCoin lainaaminen
KuCoinilla voit ansaita kryptojesi lainauksella korkotuloja

Steikkaus ja promootiot

KuCoin arvostelu on saapunut viimeiseen osiin eli passiivisiin ansaintakeinoihin – KuCoinilla on nimittäin mahdollista hankkia laadukasta passiivista tuloa Pool-XEarnin tarjoamien keinojen avulla – näihin käteviin tapoihin ansaita kuuluvat mm. steikkaus ja promootiot.

Steikkaus. Steikkaamisessa lukitset kryptovaluuttasi tietyksi tukemaan verkoston toimivuutta ja tästä saat palkkiona korkotuottona lisää kyseistä kryptoa. Saatavilla olevat tuotot vaihtelevat huomattavasti;  esimerkiksi Cardanosta voit napata reilun 5 %:n vuosituottoa, kun taas Polkadot antaa jo yli 13 % mammonaa sinulle korkoina. Myös lunastusajat eroavat toisistaan reippaasti – Cardanosta voit irtautua päivässä, mutta Polkadotissa saat varasi käyttöösi vasta 28 vuorokauden kuluttua.

Promootiot. Uudemmilla kryptovaluutoilla on mahdollista tienata vielä steikkaustakin korkeampaa korkotuloa ja nämä erikoistarjoukset kestävät yleensä vain rajatun ajan. Promootiot ovat huomattavan tuoton vuoksi erittäin suosittuja kryptosijoittajien keskuudessa, joten kannattaa olla nopea päätöksissäsi, jos haluat osallistua näihin karkeloihin. Parhaillaan promootioiden tuotot lähtevät liikkeelle noin 30 %:sta ja korkeimmillaan korko huitelee yli 100 %:n ulottuvuuksissa!

KuCoin arvostelu loppumetreillä

Kaikkiaan KuCoinista on jäänyt itselleni erittäin hyvä mielikuva; kulut ovat erittäin pieniä, kaupankäynti on todella monipuolista treidausbotin ja futuurien avittamana ja palvelu sisältää lukuisia toimivia ansaintamahdollisuuksia lainaamisen, steikkauksen ja promootioiden muodossa. Itse aion jatkaa treidaamistani, lainaamistani ja steikkaamistani tässä kryptopörssissä varmasti vielä tulevina vuosina runsaasti!

Mitä tuumaat KuCoinista – onko sinulla omia kokemuksia tästä palvelusta vai haluatko kysyä minulta jotain tästä kryptopörssistä? Laita viisaat sanasi alle ja keskustellaan! Alla olevasta painikkeesta voit puolestaan liittyä mukaan KuCoiniin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top