Kaaosteoria

Springvest - sijoittamista kotimaisiin kasvuyrityksiin

Springvest on suomalainen kasvusijoitusyhtiö, mikä tarjoaa kätevän väylän sijoittaa lupaaviin listaamattomiin kotimaisiin kasvuyrityksiin. Tässä kirjoituksessa saat tutustua mm. millaisia kriteereitä näillä kasvuyrityksillä on ja kuinka voit sijoittaa käytännössä Springvestillä?

Springvestin kriteerit kasvuyrityksille

Springvest järjestää palvelussaan osakeanteja jo hieman vakiintuneemmille kasvufirmoille – sen selkeässä blogipostauksessa Vinkkejä kasvurahoitusta hakevalle on kerrottu selkeät kriteerit, millaisia ominaisuuksia rahoitusta hakevan kasvuyrityksen pitäisi olla. 

Liikevaihto todisteena. Springvestin kohteina olevissa yrityksissä on jo keskimäärin liikevaihtoa oltava minimissään 1 000 000 euroa vuodessa. Springvest siis vaatii kasvuyrityksiltä todistettua näyttöä toimivasta liiketoiminnasta, jotta sijoittajien riskit olisivat hallitummassa kokoluokassa.

Ainutlaatuisuus. Eräs tärkeimmistä Springvestin vaatimuksista kasvuyrityksille on ainutlaatuisuus, sillä yrityksen tuotteen tai palvelun olisi erottauduttava muista kilpailijoista selkeästi. Mullistaako kasvufirma jotakin omalla alallaan voimakkaasti? Lisäksi huomioidaan yrityksen tuotteen tai palvelun valmiusaste – onko se vielä kehitysvaiheessa vai jo patentoitu ja kaupallistettu?

Huipputiimi. Kasvuyrityksissä loistava tiimi on kullanarvoinen ja myös Springvest painottaa tätä tosiasiaa omissa vaatimuksiin kasvufirmoille. Rahoitusta hakiessaan yrityksen pitäisi miettiä tarkkaan, mitä osaamista yhtiön tiimistä jo löytyy ja mitä mahdollista osaamista vielä kaivattaisiin mukaan yritykseen.

Skaalautuvuus. Kasvuyrityksille skaalautuvuus on kova sana – Springvestin sijoittaja-asiakkaat etsivät yrityksiä, joiden liiketoimintaa pystyttäisiin kasvattamaan globaalisti mahdollisimman ketterästi. Liikevaihdon kasvattaminen siis suuremmalla tehokkuudella ilman kulujen nostamista on monelle Springvestin listoilla olevalla kasvuyrityksellä tähtäimessä.

Markkinan koko. Myös kohdeyhtiön kohdemarkkinan olisi hyvä olla riittävän suuri mahdollista kasvua ja tuottoa ajatellen. Kasvuyrityksen tulevan kohdemarkkinan tulisi niin suuri, että sen yrityksen arvostus voisi kohota vähintään 5-10 kertaiseksi nykyiseltä tasolta.

Springvest - kriteerit kohdeyhtiöille
Springvestin kriteerejä kohdeyhtiöilleen ovat mm. todistettu liikevaihto, ainutlaatuisuus ja skaalautuvuus

Miten sijoitat käytännössä Springvestillä?

Sijoittajan kannalta lupaaviin kasvukohteisiin panostaminen ei ole Springvestillä monimutkainen prosessi. Seuraavaksi saat itsellesi opastusta, miten sijoitat käytännössä Springvestin palvelussa listaamattomiin kasvuyrityksiin.

Rekisteröidy palveluun. Aloita matkasi kasvufirmojen maailmaan rekisteröitymällä palveluun; laitat siihen vain etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja sopivan salasanan. Voit rekisteröityä Springvestille mukaan alla olevasta painikkeesta!

Tee asiakassopimus. Seuraavaksi voit tehdä asiakassopimuksen yksityishenkilönä tai yritykselle. Yksityishenkilönä  sinulta pyydetään laittamaan esille nimesi, henkilötunnuksesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, kansalaisuuteesi, verotusmaasi, ammattisi sekä pankkitilin ja arvo-osuustilin numerosi. Lisäksi voit laittaa yhteishenkilösi Springvestin puolelta mukaan halutessasi. Sinulta kysytään myös tietoja poliittisesta vaikutusvallasta, luvasta lähettää tietoja osakkeista sähköpostilla sekä sijoituskokemuksesta ja tietämyksestä. Lopuksi allekirjoita asiakassopimuksesi verkkopankkitunnuksillasi.

 

Selaa rahoituskierroksia. Tutustu sitten tarjolla oleviin rahoituskierroksiin, joista näet lyhyen esittelyn yrityksen toiminnasta ja kuinka kauan rahoituskierrosta on vielä jäljellä. Lisäksi kerrotaan kerätty pääoma ja osakeannin vähimmäismäärä ja enimmäismäärä. Kun haluat tarkemmin tutustua kiinnostavaan kasvuyritykseen, klikkaa ”lue kohteesta”-painiketta.

Tutustu kohteeseen. Seuraavaksi pääset tutustumaan huolella kohdeyrityksen osakeantiin – kohteen sivulla esitellään mm. toimialan trendejä ja ongelmia, yhtiön uniikkeja ratkaisuja, kasvumahdollisuuksia ja exit-skenaarioita. Lisäksi saat tietoa merkinnän kuluista ja muiden sijoittajien kysymyksistä ja ylläpitäjien vastauksiin tähän kohteeseen liittyen. Sivun laidalla on vielä tärkeää informaatiota mm. merkintäajasta, -hinnasta, tarjottavasta omistusosuudesta ja yhtiön arvostuksesta. Suosittelen myös ehdottomasti lataamaan ja lukemaan perustietoasiakirjan, markkinointiliitteen ja sijoitusmuistion, jotta voit tehdä paremmalla tiedolla omat kasvusijoituksesi.

Sijoita. Löytäessäsi passelin kohteen klikkaa ”Sijoita nyt”- painiketta. Syötä sitten haluamasi osakkeiden määrä ja allekirjoita sijoitussopimus verkkopankkitunnuksilla. Voit maksaa sijoituksen välittömästi tai tilata laskun sähköpostiin ja maksaa erikseen.

Tutustu Springvestiin videoltani!

Springvest yhteenvetona

Sprinngvest on palveluna mielenkiintoinen vaihtoehto – sen kautta voi tavallinenkin piensijoittaja panostaa lupaaviin jo liikevaihtoa omaaviin suomalaisiin kasvufirmoihin. Riskejähän toki näissä alkuvaiheen listaamattomissa yrityksissä on runsaasti, mutta onkin viisasta sijoittaa useisiin tälläisiin kovan kasvuvaiheen yrityksiin – esimerkiksi jo 10 panostusta eri kasvufirmoihin vähentää jo huomattavasti riskejäsi ja nostaa tuottojasi pitkällä välillä. Sijoittamalla Springvestin kautta autat myös kotimaisia kasvufirmoja levittämään siipiään maailmalle – menestys ei saa jäädä rahoituksesta kiinni!

Mitä mieltä olet kasvusijoittamisesta – onko se sinun asiasi ja kannattaako mielestäsi sijoittaa Springvestin kautta? Minulla ei vielä ole sijoituksia vielä Springvestin kohteissa, mutta tulen panostamaan lähivuosina myös joihinkin potentiaalisiin kasvuhirmuihin tässä palvelussa. Vain ottamalla riskiä voi saada todellisia tuloksia pitkällä välillä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top