Kaaosteoria

Parhaat ilmaiset osaketyökalut

Laadukas ilmainen osaketyökalu antaa sinulle avaimet osakkeiden valikoimiseen haluamillasi kriteereillä, millä voit huomattavasti helpottaa omaa sijoittamistasi. Tässä artikkelissani esittelen sinulle kolme käyttökelpoista osaketyökaluja osakehelmien poimiseen – tarjolla ovat helppokäyttöinen ja monipuolinen TradingView, syvällisen laaja Finviz ja arvokasta tietoa pursuava Zacks.

TradingView

Ensimmäinen ilmainen osaketyökalu voi olla hyvinkin jo sinulle tuttu – TradingView on ollut jo vuosia suosittu alusta sijoittajien ja treidaajien keskuudessa. Tämän palvelun paras puoli on  mielestäni kattava kohdemarkkinoiden valikoima, mutta plussaa on myös huomattava hakufilttereiden määrä ja  helppokäyttöisyys.

Monet markkinat hallussa. Jos haluat valikoida osakkeitasi maailmanlaajuisesti, TradingView tarjoaa sinulle tähän todella kattavan valikoiman pörssejä. Euroopan puolelta mukana on jo hulppeat pörssejä 26 eri maasta ja voit seuloa parhaita osakkeita esimerkiksi kaikista pohjoismaista, Saksasta, Sveitsistä, Isosta-Britanniasta, Italiasta ja Ranskasta. Pohjois-Amerikasta puolestaan voit etsiä esimerkiksi Nysen ja Nasdaqin pörsseistä hyviä kohteita.

Merkittävältä kasvualueelta Aasiasta tarjolla on pörssejä mm. Kiinasta, Hong Kongista, Japanista, Australiasta ja Etelä-Koreasta. Lähi-Idästä ja Afrikasta TradingView puolestaan antaa mahdollisuuden haarukoida parhaat suupalat esim. Israelin, Nigerian ja Etelä-Afrikan pörsseistä. Eikä Etelä-Amerikkaa kannata jättää laskuista – siellä voit seuloa kohteita mm. Meksikon, Brasilian. Argentiinan ja Chilen pörsseistä.

Runsaasti hyödyllisiä hakufilttereitä. Voit käyttää TradingViewilla huomattavaa määrää erilaisia hyödyllisiä hakufilttereitä osakkeiden tutkimisessa. Tässä palvelussa nämä hakukriteerit löytyvät kolmesta eri kategoriasta; kuvainnollisesta, taloudellisesta ja teknisestä. Kuvainnollisissa hakukriteereissä pystyt etsimään sopivia osakkeita esimerkiksi toimialan, markkina-arvon, kaupankäyntivolyymin ja hinnan mukaan. 

Taloudellisissa hakukriteereissä puolestaan on valtavasti valinnanvaraa yritysten taloudellisten tunnuslukujen seulomiseen; voit etsiä osakkeita esimerkiksi P/E:n, pääoman tuoton, vapaan kassavirran tai nettovelan perusteella. Teknisten hakukriteerien kautta voit seuloa erilaisia säännönmukaisuuksia pörssikursseista – pystyt rajaamaan kohteita esimerkiksi muutoksen, volatiilisuuden, suhteellisen voimaindeksin (RSI), liukuvan keskiarvon ja momentumin avulla.

Helppokäyttöinen. Tämä ilmainen työkalu on myös todella helppokäyttöinen. Käyttöliittymä on modernin yksinkertaisen näköinen ja erilaisten hakufilttereihin käyttö ei vaadi mitään erityistaitoja – käytännössä vain hyväksyt haluamasi valinnat ja laitat valitsemasi numerot tarpeidesi mukaan. Voit myös halutessasi muokata helposti itsellesi sopivimman näkymän, jolloin pystyt painottamaan esimerkiksi yleisnäkymää, tuottoa, arvostusta tai osinkoa. 

TradingView on erinomainen ilmainen osaketyökalu
TradingView on erinomainen ilmainen osaketyökalu runsaalla pörssivalikoimallaan ja käytettävillä hakukriteereillään

Finviz

Finviz on käyttökelpoinen ilmainen osaketyökalu Yhdysvaltoin osakemarkkinoista kiinnostuneelle sijoittajalle – voit hakea osakkeita Nysen, Nasdaqin ja Amexin pörsseistä. Myös tämän palvelun vahvuuksia ovat laadukkaat hakukriteerit ja helppokäyttöisyys TradingViewin tavoin, heikkoutena esimerkiksi kustomoitavat filtterit jäävät uupumaan maksuttomasta Finvizin vaihtoehdosta.

Laadukkaat hakukriteerit. Finvizin osaketyökalussa hakukriteerit on jaettu kuvainnolliseen, fundamentilliseen ja tekniseen luokkaan. Kuvainnollisia hyödyllisiä hakufilttereitä on saatavilla 19 ja voit etsiä sijoituskohteita esimerkiksi yrityksen koon, tavoitehinnan, osinkotuoton, analyytikkojen suositusten tai osakkeen vapaan tarjonnan mukaan. 

Fundamentillisia käyttökelpoisia hakukriteereitä on kaikkiaan suhteellisen vähän eli 29 kappaletta. Mukana on kuitenkin kaikista olennaisimpia tunnuslukujen hakufilttereitä eli voit seuloa kohteita esimerkiksi P/E:n, osakekohtaisen tuloksen kasvun (EPS growth), sijoitetun pääoman tuoton ja maksuvalmiussuhteen (quick ratio) perusteella. Lisäksi pystyt rajaamaan hakujasi yritysten sisäpiirien omistusten määrän ja muutosten mukaan – tärkeää tietoa jokaiselle sijoittajalle!

Teknisiä hakufilttereitä on saatavilla mielestäni erittäin suppea määrä eli vain 19 kappaletta.  Pystyt hakemaan kohteita mm. useiden yksinkertaisten liikkuvien keskiarvojen(SMA), kuvioiden (esim. kiila, kolmio tai kanava), volatiliteetin tai kynttilänjalan muodon perusteella. Kokonaisuudessaan nämä hakufiltterit eivät riitä mielestäni ainakaan päivätreidaajien tarpeisiin, joten siitä kiinnostuneille esimerkiksi TradingViewin screener toimii ehdottomasti paremmin.

Helppoa käyttöä! Tämä ilmainen osaketyökalu on erittäin helppokäyttöinen; palvelun käyttöliittymä on yksinkertaisen näköinen ja osakkeiden seulominen hakufilttereillä onnistuu nopeasti ja intuitiivisesti. Lisäksi Finviz näyttää kätevästi pienellä ruudulla osakegraafin liikuttaessasi hiiren kursorin osakkeen tickerin (osakkeen lyhennys) kohdalla. 

Ilmaisen version heikkoudet. Maksuton Finvizin versio ei mahdollista esimerkiksi reaaliaikaisia kursseja, muunneltavia filttereitä ja tai teknisen analyysin päivänsisäisiä graafeja, backtestausta tai piirtotyökaluja. Maksullinen Elite-versio sisältää nämä kaikki edellä mainitut asiat ja paljon muuta ja se kustantaa noin 25 euroa kuussa kerralla vuoden maksaessa.

Finviz
Finviz on oiva ilmainen osaketyökalu Pohjois-Amerikan osakemarkkinoista kiinnostuneille sijoittajille

Zacks

Zacks on mielenkiintoinen ilmainen osaketyökalu – se tarjoaa monipuolisen palvelun hakea helmiä yhdysvaltalaisista pörsseistä. Tämän alustan suurimmat vahvuudet ovat valtava valikoima hakukriteereissä, ennalta määritetyt näytöt aloittelijoille ja kattava tietokanta osakkeista.

Valtavasti hakukriteereitä. Jo ilmaisella versiolla Zacks tarjoaa valtavasti erilaisia hyödyllisiä hakufilttereitä osakkeiden etsintään. Kriteereiden jaottelu on tehty mielestäni todella monimutkaiseksi, sillä erilaiset hakufiltterit on jaettu 18 erilaiseen kategoriaan! Voit kuitenkin löytää pienellä opettelulla sieltä itsellesi sopivimmat hakukriteerit.

Erityisesti Zacks on keskittynyt hakukriteereissään osakekohtaiseen tulokseen (EPS) – voit seuloa osakkeita tämän tärkeän tunnusluvun yllätyksillä, ennusteilla ja kasvulla. Lisäksi tästä osaketyökalusta on mahdollista etsiä runsaasti osakevälittäjien suosituksia osakkeisiin liittyen.

Ennalta määritetyt näytöt. Aloittelijoita Zacks auttaa huomattavasti tarjoamalla maksuttomassa versiossa 9 erilaista ennalta määritettyä näyttöä. Tälläisissä kätevissä vaihtoehdoissa voit hakea suoraan esimerkiksi arvo- tai kasvuosakkeita ja saat valmiiksi määritellyillä hakufilttereillä hakuusi sopivia tuloksia. Näin ollen tämä on käyttökelpoinen vaihtoehto, jos et ole vielä aivan varma, millaisia hakukriteereitä haluat käyttää osakkeiden etsinnässä.

Kattava tietokanta osakkeista. Zacks on aloittanut jo vuonna 1978 keräämään tietoa osakkeista ja se onkin pystynyt kasaamaan tähän päivään mennessä todella kattavan tietokannan yhdysvaltalaisista ja kanadalaisista osakkeista. Juuri tämän tarkan ja laajan tietomäärän ansiosta voit saavuttaa erinomaisia tuloksia käyttäessäsi tätä osaketyökalua – tieto on rahaa!

Zacks on käyttökelpoinen ilmainen osaketyökalu
Zacks on oiva aloittelijaystävällinen ilmainen osaketyökalu

Ota osaketyökalut haltuun videoltani!

Ilmainen osaketyökalu ei ole vitsi

Yhteenvetona voisi sanoa, että jo ilmaisilla osaketyökaluilla on mahdollista tehdä osakepoimintaa helposti ja kannattavasti. Nämä maksuttomat vaihtoehdot sopivat parhaiten pitkän ajan ”osta ja pidä”-tyylin sijoittajille, sillä päivätreidaajien kaipaamat reaaliaikaiset kurssit jäävät uupumaan näistä palveluista. Kaikki nämä kolme palvelua eroavat selkeästi toisistaan, joten suosittelen kokeilemaan näitä vaihtoehtoja rohkeasti!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top