Kaaosteoria

Omaisuuteni 6/2021 - hyviä tuottoja syyskeleillä

Muutaman viimeisen syksyisen kuukauden aikana  sain mojovia tuottoja sijoituksistani – lainakuorma ei puolestaan lyhentynyt ihan odotetulla vauhdilla. Kaikkiaan  talouteni suunta on kuitenkin parempaa päin selvästi!

Omaisuuteni

Omaisuuteni kehittyi mallikkaasti – nappasin mukavia tuottoja niin osakkeista kuin kryptovaluutoistakin. Ei oikeastaan mistään omaisuusluokasta tullut tällä kertaa kuokkaan; tappioiden välttäminen onkin tärkeää sijoittamisessa pitkällä aikavälillä.

Osakkeeni ja rahastoni

Osakkeissani on tänään 5.11.2021 varallisuutta 3159 euroa, joten varani niissä kohenivat 1190 euroa. Suurin osa noususta tuli uusista hankinnoista, mutta myös osakkeiden kurssit olivat myötävireessä talouteni tukena. Eläkevakuutuksessani on varoja 10 950 euroa, joten kahdessa kuukaudessa sieltä löytyi kasvua 513 euroa. Kaikkiaan siis osakkeissani ja rahastoissani on tallella 14 110 euroa, joten edellisestä päivityksestäni lukema koheni 1705 euroa.

Magic Software uusi hankinta! Magic Software Enterprises on israelilainen yritys, mikä tarjoaa laajasti ratkaisuja digitaalisia ratkaisuja erilaisille yrityksille. Tämä firma on mukana tärkeissä alliansseissa mm. Microsoftin, IBM:n ja Salesforcen kanssa ja näin se pystyy myymään asiakkaille laadukkaita integraatioita liiketoiminnan tehostamiseksi. Magic Softwaren liikevaihto ja tulos ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosina; vuonna 2016 liikevaihto oli noin 202 miljoonaa dollaria ja tulos 16,7 miljoonaa dollaria, vuonna 2020 liikevaihto oli jo 371 miljoonaa dollaria ja tulos 30,1 miljoonaa dollaria. Osinkoakin tämä kasvufirma maksaa, parhaillaan osinkoprosentti on noin 1,9 %.

Osinkotulot. Syyskuussa sain osinkotuloja vain Capmanilta, verojen jälkeen kokonaiset 4,55 euroa. Lokakuussa puolestaan sain tuottoja Ares Commercialilta 14.55 euroa ja Ellington Financialilta 0,32 euroa eli yhteensä lokakuussa tulvi osinkotuloja 14,87 euroa.

Osakkeeni ja rahastoni Nordeassa
Osakkeeni ja rahastoni Nordeassa 5.11.2021 (Kuva Nordean Investorista)

Kryptovaluuttani

Kryptovaluuttavarallisuuteni on 5.11.2021 Binancella 11 862 euroa eli kasvua edellisestä päivityksestä tuli 2472 euroa. Oikeastaan kaikki hallussani olevat kryptot olivat nousukiidossa, Binance Coinin ja Bitcoinin arvojen kohoaminen vaikuttuvat eniten suopeaan kehitykseen.

Binance Chain steikkaus seuraava peliliikkeeni. Aikaisemmin olen saanut Binance Coinieni steikkauksesta korkotuloa parhaimmillaan noin 8 %:n vuotuisella tuotolla ja nyt huomasin Binancen Smart Chainin steikkauksen olevan vielä potentiaalisempi vaihtoehto. Siinä nimittäin steikkaamalla omat Binance Coinit osallistut verkon toimintakyvyn pitämiseen kasassa ja pääset valitsemaan haluamasi validaattorin. Maksetut steikkauspalkkiot liikkuvat validaattorista riippuen noin 20 %:n vuosituoton tuntumassa – mielestäni se on vallan hyvää tuottoa riskiin suhteutettuna.

Omaisuuteni Binancella
Kryptovaluuttani Binancella 5.11.2021 (Kuva Binancelta).

Omistusasunto

Suurin omaisuuteni on edelleen sama vanha luotettava rintamamiestalo Hauholla, arvoa siltä löytyy edelleen se sama 100 000 euroa. Arvon kehitys tuskin tulee lähivuosina olemaan mittavaa suuntaan, jos toisenkaan. Tietyllä tavalla on rauhoittavaa omistaa suunnilleen arvonsa pitäviä asioita nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Auto

Omaisuuteeni kuuluu myös käyttöautoni Seat Leon, millä on parhaillaan arvoa noin 3500 euroa eli parissa kuukaudessa arvo suli 100 euroa. Käytännössä nyt tässä vaiheessa auton arvonalenema on aika mitätön, joten ajatuksena onkin vain ajaa tämä hyvin palvellut kulkupeli kauniiseen loppuun.

Kokonaisomaisuuteni

Juuri nyt kokonaisomaisuuteni on 129 472 euroa eli nousua edellisestä omaisuuspäivityksestä tuli mukavat 4077 euroa. Suhteellisesti ja absoluuttisestikin kryptot tuottivat parhaiten mammonaa, mutta myös osakkeiden arvot seilasivat suotuisien tuulien merellä.

Velkani

Velkani lyhenivät kaksijakoisissa merkeissä; asuntolaina ja autolaina lyhenivät toki tavalliseen tahtiin, mutta huonot velat hieman kohosivat tällä ajanjaksolla. Onneksi sain järjesteltyä huonoja lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi pienemmän koron kera.

Asuntolaina

Suurinta velkaani asuntolainaa on tässä kohtaa jäljellä 80 174 euroa eli sen määrä väheni parissa kuukaudessa 509 euroa. Seuraava maksu menee seuraavan ison tasasumman alle, joten kyllä sitä vähitellen tuntee edistyvänsä!

Autolaina

Autolainaa minulla on juuri nyt 7920 euroa eli vähennystä velkaan tuli edellisestä päivityksestä 598 euroa. Mielelläni sinänsä lyhennän tätä lainaa pois – auto on aivan välttämätön käyttöesine tässä nykyisesssä elämäntilanteessani.

Huonot velat

Sain siis järjesteltyä huonompia luottokorttivelkoja ja kulutusluottoja selkeästi parempaan suuntaan – aikaisemmissa luottokorteissa korko oli jopa yli 20 % (Tuohi Mastercard) ja nyt sain lainan paljon pienemmällä korolla. Parhaillaan uutta yhdistelylainaa on jäljellä 22 000 euroa ja viimeistä luottokorttivelkaa 10 000 euroa eli kaikkiaan huonoja velkoja on 32 000 euroa. Viimeisestä päivityksestä huonot velat kasvoivat 1701 euroa johtuen lähinnä pienestä remontista asuntoon liittyen.

Kokonaisvelkani

Tässä kohtaa kokonaisvelkani on 120 094 euroa eli parissa kuukaudessa se kasvoi 594 euroa. Tulos ei ollut nyt paras mahdollinen, mutta tulevaisuudessa matalampien korkokulujen ansiosta voin lyhentää velkoja paljon nopeammin. 

Nettovarallisuuteni

Parhaillaan nettovarallisuuteni eli kokonaisomaisuuteni vähennettyinä kaikista veloista on 9378 euroa, joten se nousi 3483 euroa korkeammalle tasolle edellisestä päivityksestä. Lähitulevaisuudessa en odota kryptojen ja osakkeiden arvon nousevan näin railakkaasti, mutta velkojen määrän ennakoin kyllä supistuvan voimakkaasti seuraavan vuoden aikana.

Yhteenveto

Kokonaisuutena siis muutamat viime kuukaudet ovat menneet positiivisesti – erityisesti ilahdutti uudet keinot tienata kryptoilla ja suuri järjestelylaina, millä pystyn vakauttamaan talouttani entistä kestävämmälle pohjalle. Tulevaisuus vaikuttaakin nyt menevän erittäin suotuisaan suuntaan – aion jatkaa päivittäisten oikeiden hyvää elämää edistävien rutiinien ja positiivisen asenteen siivittämänä kohti uusia seikkailuja!

Tässä vielä tubevideoni aiheesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top