Kaaosteoria

Omaisuuteni 3/2021 - positiivisen puolelle posahti!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Muutamat viime kuukaudet ovat menneet melkoisessa myötätuulessa kohti antoisampia saaliita erityisesti kryptojen avittamana. Myös keväinen osinkovirta on hieman auttanut talouttani parempaan suuntaan ja ainoastaan velanmaksu on haitannut hieman menoa auton pakollisten kulujen vuoksi.

Omaisuuteni

Omaisuuteni kehittyi hieman kaksijakoisesti kevätkauden aikana; kryptot jatkoivat erittäin härkämäistä tahtiaan, mutta osakkeet ja rahastot junnasivat kaikkiaan samalla tasolla ilman valtavia muutoksia.

Osakkeeni ja rahastoni

Osakkeissani on tänään 5.5.2021 varoja 2607 euroa ja muutamassa kuukaudessa niiden arvo on kohonnut 303 euroa. Eläkevakuutuksissani puolestaan varoja on jemmassa 9207 euroa eli kevätkuukausina ne sulivat 188 euroa. Yhteensä osakkeissani ja rahastoissani on 11 814 euroa eli viime raportistani nousua on 115 euroa, hyvä suunta siis!

Osakkeistani voisin mainita Wulffin, mikä osti juuri kilpailijansa Staplesin Suomen liiketoiminnot ja käytännössä kasvattaa tällä kaupalla liikevaihtonsa kaksinkertaiseksi. Vaikka Wulffin kurssi onkin noussut reippaasti viime aikoina, se on mielestäni vielä erittäin kohtuullisesti hinnoiteltu pitkän ajan näkymiä ajatellen.

Osinkotulot toteutuivat näin; maaliskuussa osinkoja tupsahti verojen jälkeen 9.58 euroa (Nordea 0,77 €, Ellington Financial 0,86 €,  Lumen Technologies 1,60 €, Digia 1,80 € ja Capman 4,55 €). Huhtikuussa puolestaan osinkoja virtasi 28,85 euroa (Kemira 2,03 €, Ellington Financial 0,82 €,  New Residential Investment 4,06 €, Wulff 3,12 €, Eezy 4,70 € ja Ares Commercial 14,12 €).

Kryptovaluuttani

Muutaman viime kuukauden kuluessa en sijoittanut juurikaan kryptoihin, mutta aikaisemmat sijoitukseni ovat tuoneet yllättävän hyvää satoa; tänään 5.5.2021 kryptojeni arvo on jo 11 638 euroa eli kahdessa kuukaudessa on plussaa tullut hurjat 6169 euroa! Seuraavien kuukausien suuntaa en millään pysty ennakoimaan, mutta todella kauaskantoisella katseella kryptomaailman näkymät ovat mielestäni erittäin valoisat!

DeFi-steikkaus tuottoja. Laitoin valtaosan arvoa valtavasti nostaneista Binance Coineistani tuomaan steikkaustuloja – 17,3 BNB valuuttaa antavat parhaillaan 8,49 %: vuosituottoa. Käytännössä nykyisellä Binance Coinin arvostustasolla (535 €) saisin pääomatuloja vuodessa  786 euroa eli 65,5 euroa kuussa. DeFi-steikkaus ei ole täysin riskitön tapa ansaita, mutta riski/tuottosuhde on mielestäni aivan kohtuullinen.

Kryptoni Binancella
Kryptoni Binancella

Omistusasunto

Omistan myös omakotitalon Hauholla, minkä arvioin noin 100 000 euron arvoiseksi. Lähiaikoina sen arvo ei juurikaan liiku mihinkään, sopii minulle erittäin hyvin!

Auto

Pieni osa omaisuuttani on auto eli vuoden 2016 Seat Leon, minkä arvo on noin 4000 euroa. Viimeaikaisesta päivityksestä arvo on tippunut 100 euroa ja suunta on tulevaisuudessakin alaspäin!

Kokonaisomaisuuteni

Yhteensä varallisuutta minulla on 127 452 euroa, eli kahdessa kuukaudessa summa kasvoi muhkeat 6184 euroa! Taas kerran aivan valtaosa noususta tuli volatiileista kryptoista, joten pientä takapakkia voi hyvinkin tulla pian kohdalle.

Velkani

Hiljalleen velkani vähenevät -suunta on oikea, mutta edelleen tahtia on myöhemmin pystyttävä kiristämään. Turhat velkani hidastavat sijoittamista ja taloudelliseen riippumattomuuteen pääsemistä vielä selvästi.

Asuntolaina

Suurin lainani koskee omistusasuntoani ja siitä minulla on vielä velkaa 81 683 euroa eli sen määrä väheni kahdessa kuukaudessa 507 euroa pienemmäksi. Asuntolainani korko on matala, mutta korkojen on ennustettu kohoavan seuraavien vuosien aikana. Tässä kohtaa houkuttaisi muuten ottaa kiinteä korko asuntolainaan, mutta saatan muuttaa seuraavien vuosien aikana uuteen asuntoon, jolloin pitäisi maksaa pankille korvauksia ennenaikaisesta kiinteän koron lainan maksamisesta.

Autolaina

Seatistani on maksettavana autolainaa tässä kohtaa 9714 euroa eli sitä sain lyhennettyä 606 euroa parissa kuukaudessa. Vähitellen pääsee tästä lainasta eroon, ensi vuonna kesällä pitäisi kaikki olla maksettu!

Huonot velat

Luottokorttivelkaa löytyy parhaillaan eri korteilta vielä 23 100 euroa, joten sen määrä väheni vain 10 euroa parissa kuukaudessa. Kulutusluottovelkoja puolestaan minulla on 7600 euroa, joten sen määrä pysyi samalla tasolla edelliseen päivitykseen. Kaikkiaan huonoja velkoja löytyy 30 700 euroa, eli nämä velat lyhenivät vain 10 euroa. Suurin syy heikkoon lyhennystahtiin olivat yllättävät auton kulut, joista meni melkein 1000 euroa kerralla.

Kokonaisvelkani

Kokonaisuudessaan velkataakkaa minulla on nyt 122 097 euroa eli kahdessa kuukaudessa se väheni 1123 euroa. Kesäkaudelle ei ole suunniteltu mitään isoja hankintoja, joten odottaisin seuraavien kuukausien aikana velkojen lyhenevän vielä nopeammin.

Nettovarallisuuteni

Nykyinen nettovarallisuuteni eli omaisuuteni vähennettyinä veloista on 5355 euroa, joten kahdessa kuukaudessa se parani huikeat 7307 euroa! Pääsin siis vihdoin nettovarallisuuden suhteen plussalle oltuani vuosikausia pahasti pakkasen puolella. Ehdottomasti suurin vaikuttava tekijä loistavaan kehitykseen oli kryptojen  voittokulku, joten tulevaisuudessakin omaisuuteni arvo saattaa heittelehtiä reippaasti. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kesää kohti!

Yhteenveto

Vähitellen taloudellinen tilanteeni on kohentunut ja nyt sen selkeänä osoituksena siis olen päässyt nettovarallisuudessa paremmalle puolelle. Matka tavoittelemaani taloudelliseen riippumattomuuteen on kuitenkin vielä melkoisen pitkä; seuraavaksi tähtäimessä huonojen velkojen rivakka poismaksu ja oman yritystoiminnan käynnistys. 

Mitä mieltä olit postauksestani, laita ihmeessä kommenttia tulemaan! Hyvää kevättä ja oppimisen iloa sinulle lukijani!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös