Kaaosteoria

Oma YouTube-kanava - pientä fiilistelyä ja suuria suunnitelmia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vihdoin olen saanut oman YouTube-kanavani avattua – se vaati paljon etukäteisvalmisteluja, sillä en aiheesta tiennyt aikaisemmalta pohjalta juuri mitään. Kaikki kova työ on kuitenkin tuntunut todella palkitsevalta, koska tiedän tekeväni töitä hyvien asioiden eteen ja myös itsensä kehittäminen on ollut mukavaa tässä kanavan valmistelussa.

Tässä postauksessa esittelen sinulle tarkemmin, millainen minun YouTube-kanavasta tulee, miksi lähdin mukaan näin keski-ikäisenä perheellisenä miehenä tubettamaan ja mitä pitkän ajan suunnitelmia suunnitelmia minulla on kanavaani ajatellen?

Millainen YouTube-kanava?

Olen jo reilut puoli vuotta kirjoittanut omaa blogiani Kaaosteorian nimellä ja jo ennen verkkosivuni perustamista olin päättänyt tehdä myös oman YouTube-kanavan, jotta saisin viestittyä laajemmin mielenkiintoisista aiheista suuremmalle yleisölle.Aiheet ovat samat kuin blogissani eli tulen kertomaan kanavallani sinulle sijoittamisesta, yrittämisestä ja taloudellisesta riippumattomuudesta. 

Sijoittaminen. Tästä aiheesta julkaisen videoita mahdollisimman monipuolisella tyylillä; pääset tutustumaan erilaisiin omaisuusluokkiin osakkeista korkoihin ja asunnoista kryptovaluuttoihin. Lisäksi esittelen mm. maailman parhaiden sijoittajien sijoitustyylejä selkeän havainnollistavalla tavalla, jotta voit noukkia tiiviin timanttista oppia omaksi hyödyksesi. Saat tarkkaa infoa myös erilaisista sijoituspalveluista; kanavalle on tulossa videoita esimerkiksi kryptovälittäjistä, kiinteistöalustoista ja sijoitustiedon tarjoajista!

Yrittäminen. Toinen erittäin oleellinen osa kanavaani on yrittäminen ja erityisesti paikkariipumaton netin kautta tehtävä lisätulojen hankinta. Tulen kertomaan mm. oman yrityksen perustamisesta, erilaisista kätevistä tavoista ansaita (esim. bloggaaminen, dropshippaus, e-kirjan tai verkkokurssin teko) ja millaista yrittäjän elämä käytännössä on. Lisäksi opetan sinua suunnittelemaan laadukkaita strategioita, hinnoittelemaan tuotteesi oikein ja valitsemaan hyviä palveluita yritystoimintasi tueksi.

Taloudellinen riippumattomuus. Kolmas kanavani kivijalka on taloudellinen riippumattomuus eli firettäminen – siitä tulen julkaisemaan videoita esimerkiksi siitä, kuinka voit käytännössä saavuttaa vapaampaa elämää taloudellisen riippumattomuudella. Omana tavoitteenani on tunnetusti taloudellinen riippumattomuus, joten videoillani  näytän konkreettisesti, mitä kaikkea mahdollista teen saavuttaakseni tämän haastavan tavoitteen.

Millainen YouTube-kanava?
Sijoittaminen, yrittäminen ja firetys - siinä kanavani kolme kivijalkaa!

Miksi tubetan?

Lähdin tubettamaan erityisesti siksi, että katsoin että ainakaan Suomessa ei juuri minun haluamani kaltaista sisältöä ollut oikeastaan saatavilla. Nämä kanavani aihepiirit ovat itselleni erittäin läheisiä ja vuosikymmenten kokemuksella voin tarjota ihmisille uniikilla tavalla tärkeää tietoa, kuinka voi kehittää omaa talouttaan parempaan suuntaan.

Haluan vaikuttaa. Eräs tärkeä motiivi tubetukselleni on se, että haluan vaikuttaa ihmisten elämään merkittävän positiivisesti; Suomessa on paljon työttömyyttä, ylivelkaisuutta, toimeentulon ongelmia ja liian vähän investointeja. Omalla tavallani aion luoda suurelle porukalle työpaikkoja, hyvinvointia ja mahdollisuuksia vaikuttaa itse omaan kohtaloonsa. Liian paljon on ollut turhia puheita, tarpeetonta mielensäpahoittamista ja lyhytnäköistä kvartaaliajattelua – tulen tarjoamaan käytännön vinkkejä, innokkaan realistista optimismia ja suuria muutoksentekeviä visioita!

Tubetus kehittää. Tehdessäni omalle kanavalleni videoita taitoni kasvavat monipuolisesti; opin esimerkiksi videoiden tekemisestä runsaasti kuvaamisesta editointiin ja esiintymisestä ääninäyttelemiseen. Lisäksi osaamiseni esittelemistäni aiheista kasvaa vähän kerrallaan, koska yleensä tarvitsen videoihini uutta ajanmukaista tietoa palvellakseni yleisöäni laadulla.

Rahalla on väliä. Suoran rehellisesti voin sanoa, että myös rahalla on vaikutusta tubetukseeni; YouTube-kanava on erittäin hyvä keino saada lisätuloja monella tavalla. Tubetuksesta voi saada ansioita esimerkiksi mainostuloilla, affiliate-linkeillä, sponsoroiduilla sisällöillä tai omia tuotteita myymällä. Kilpailu tilaajien sieluista on äärimmäisen kovaa YouTubessa, joten en todellakaan odota saavani pitkään aikaan kummoisia tuloja. Jatkuvasti julkaisten laadukkaan omalaatuisia ja hyödyllisiä videoita uskon kuitenkin vakaasti vuosien kuluessa saavani tilaajia riittävästi, jotta saisin ainakin hieman lisätuloja talouteeni.

 

Isot visiot

Youtube-kanava on erinomainen keino levittää hyvää tietoa, aitoa innostusta ja luovaa ajattelua suuremmille yleisöille. Omalla kanavallani tulen tähtäämään muutamaan suureen maaliin kaukaisessa tulevaisuudessa – niitä voi aivan hyvin kutsua myös. ns. isoiksi visioiksi kohti parempia aikoja.

Viisas työnteko. Jo pitkään on ollut yhteiskunnassamme suuri arvostus työnteolle; kovaa uurastusta on pidetty hyvän ihmisen merkkinä, vaikka muut elämän osa-alueet ihmissuhteista, vapaa-aikaan ja terveyteen saisivatkin kärsiä siinä samalla. Nykyään yhä yleistyvän automatisoinnin, pätkätöiden ja väärissä kohdissa tehostetun työn vuoksi moni ihminen ei joko tienaa tarpeeksi elättääkseen kunnolla itsensä tai oma hyvinvointi ylikuormittuu työn vaatimusten paineessa. 

Juuri tähän aiheeseen aion esittää selkeän ulospääsyn parempaan työhön – tulen painottamaan erityisesti videoillani löytämään merkityksellisiä työtehtäviä, tasapainoisia yrityskulttuureja (avoin keskustelu, matala hierarkia ja tasa-arvoisuus) ja oman yrityksen perustamista kestävällä ja oikeudenmukaisella tavalla.

Sijoittaminen eturiviin. Suomessa sijoittamisella on ollut pitkään ollut huono maine tietyissä piireissä – sitä on pidetty röyhkeänä keinotteluna ja riskisenä seikkailuna, missä helposti voi menettää kaikki rahansa. Iso osa kansasta ei olekaan aikaisemmin juuri sijoittanut, vaan on käyttänyt ennemmin esimerkiksi Veikkauksen peleihin tai omaan omistusasuntoon, jolloin suurempaa vaurastumista ei ole tapahtunut. 

Viimeisten vuosikymmenten aikana sijoittamisen suosio on selkeästi harpannut ison loikan eteenpäin; rahastoihin ja osakkeisiin on satsattu reilusti ja myös asuntosijoittamisesta on tullut monelle suomalaiselle hyvä keino kasvattaa varallisuutta pitkäjänteisellä tavalla. Aion tehdä parhaani, jotta sijoittamisesta tulisi olennainen osa kunkin ihmisen elämää, sillä oikeilla valinnoilla se voi antaa runsaasti lisää valinnanvapautta, turvaa pahojen päivien varalle ja uskomattomia onnistumisen kokemuksia! 

Yhteenveto

Kaikkiaan minun YouTube-kanavassani on kyse läheisen yhteisön rakentamisesta yhdistävien aiheiden ympärille – isoja muutoksia ei koskaan tehdä yksin, siihen tarvitaan ehdottomasti mukaan hyvä porukka löytämään selkeä reitti kohti uusia kukoistavia yrityksiä, hyvää taloudenhallintaa ja taloudellista riippumattomuutta. 

Toivottavasti tykkäsit postauksestani – mitä mieltä lukijani, onko tälläiselle kanavalle vielä sinun mielestä tilausta? Käy myös ihmeessä vilkaisemassa, millaisia videoita julkaisen sinun hyödyksi ja iloksi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös