Kaaosteoria

Omaisuuteni 2/2021 - valoa pimeyteen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Viimeisten kahden synkän ja kovien pakkasten saattelemien kuukausien aikana pientä valoa olen saanut elämääni oman talouden kehittymisestä parempaan suuntaan. Sijoituksista erityisesti kryptot jatkoivat vahvaa nousuaan ja velkaa olen saanut myös maksettua pois vähitellen. Tavoitteenanihan on taloudellinen riippumattomuus ja taas pääsin hieman lähemmäs tätä kaukaista määränpäätäni!

Omaisuuteni

Vaikka viime kuukaudet ovatkin siis olleet pakkasella säätilan puolesta, omassa taloudessani on puolestaan virrannut helteinen rahapuhuri uusiin ennätyksiin. Erityisesti kryptoni ovat olleet vahvalla momentumilla liikkeellä ja myös osakkeeni ja rahastoni ovat porskuttaneet myönteisesti eteenpäin.

Osakkeeni ja rahastoni

Osakkeissani löytyy tänään 8.3.2021 kaikkiaan varoja 2304 euroa, joten parissa kuukaudessa osakesalkkuni on paisunut 204 euroa. Eläkevakuutuksissani puolestaan on tässä kohtaa varoja 9395 euroa eli viime kerrasta luku koheni 931 euroa. Kaikkiaan tällä hetkellä osakkeissani ja rahastoissa on varoja 11 699 euroa, joten muutamassa kuukaudessa näiden sijoitusten arvo nousi 1135 euroa!

Viimeisten kuukausien kuluessa en juuri ole laittanut lisäpanostuksia näihin sijoituksiin, vaan varallisuuteni koheni vain arvonmuutoksista. Salkussani on mielestäni melko monipuolinen valikoima yrityksiä ja rahastoja ja olen painottanut melko paljon osinkoja ostopäätöksiäni tehdessä. Tulevaisuudessakin tulen lisäämään panostuksiani näihin salkkuni yrityksiin, mutta tulen ottamaan mukaan myös selkeämpiä kasvuyrityksiä vielä hajautetumman ja toimivamman osakesalkun luomiseksi.

Osinkotulot olivat viimeiseltä kahdelta kuukaudelta seuraavat; tammikuussa osinkoja tuli verojen jälkeen 18,02 € (Ares Commercial 13,14 €, Ellington Financial 0,83 € ja New Residential Investment 4,05 €) ja helmikuussa 0,83 € (Ellington Financial).

Kryptovaluuttani

Viimeisten kahden kuukauden aikana en ole sijoittanut uusia varoja kryptoihin, mutta aikaisempien sijoitusteni arvot ovat nousseet selvästi. Parhaillaan kryptovaluutojeni arvo on 5469 euroa eli kahdessa kuukaudessa plussaa on niissä on tullut rouheat 3398 euroa arvonnousun myötä! Seuraavina kuukausina on lisätä kryptosijoituksia pienillä summilla lisää.

Binance Coin jyrää! Suurin osa kryptojeni arvonnoususta on tullut Binance Coinista, missä edellispäivitykseni arvo 600 euroa on kohonnut 3460 euroon. Binance Coiniin suosion kasvuun vaikuttavat mielestäni ainakin kolikoiden säännöllinen poltto (jäljelle jäävien arvo kohoaa), Binancen lohkoketjulle perustuvat uudet menestyvät sovellukset (PancakeSwap ja Venus) ja Binancen Cardin antama mahdollisuus tienata tätä kryptovaluuttaa tavallisisten ostosten teolla FIAT-rahalla. Itsekin olen käyttänyt Binance Cardia maksukorttinani Suomessa ja esimerkiksi kaikista kaupoista ja ravintoloista euroilla tekemisistäni ostoksista olen saanut bonuksena tätä kryptoa – ainoa huono puoli kortissa on se, että polttoaineen ostoon sitä ei voi käyttää.

Omistusasunto

Omistuksessani on myös omakotitalo Hauholla, minkä arvo on noin 100 000 euroa. Tämän omistuksen arvo ei kovin nopeasti muutu ja sitä ei ole ostettukaan arvonnousua ajatellen, vaan erityisesti käyttömielessä.

Auto

Omaisuuteeni kuuluu myös auto, mikä on käytännössä aivan pakollinen kulkuväline sekä töiden, että perheen liikkumisen toimivuuden vuoksi. Autoni on vuoden 2016 Seat Leon ja sen arvo on noin 4100 euroa eli muutamassa kuukaudessa se on taas tippunut 200 euroa.

Kokonaisomaisuuteni

Kaikkiaan minulla on varallisuutta 121 268 euroa eli parissa kuukaudessa se nousi muhkeat 4333 euroa! Suurin osa omaisuuden arvon noususta tuli kryptoista, joten en ihmettelesi pätkääkään, jos seuraavina kuukausina tahti ei jatkuisi lainkaan näin positiivisena – odotan jonkinlaista korjausliikettä kryptoihin tässä kohtaa. Suunta on kuitenkin pitkällä välillä oikea; omaisuus kasvaa vähitellen ylöspäin harkituilla peliliikkeillä!

Velkani

Velkani lyhentyivät kokonaisuudessaan reilusti hitaammin kuin olin ajatellut – pääsyynä investoinnit yritystoiminnan aloittamiseen. Tulevien kuukausien aikana velanmaksua onkin ehdottomasti tehostettava, jotta saisin omaan talouteeni enemmän pelivaraa.

Asuntolaina

Veloistani ehdottomasti suurinta asuntolainaa minulla on vielä pulitettavana 82 190 euroa ja edellisestä omaisuusraportista se lyheni 495 euroa. Matalan koron ansiosta tämä lainan maksu ei tunnu pahalta, varsinkin kun jossakin kohtaa talo on täysin oma.

Autolaina

Autolainaa on vielä maksettavana 10 320 euroa ja edellisestä päivityksestä velka pieneni 590 euroa. Tätäkin velkaa makselee ihan mielellään, kun ensi vuonna pitäisi saada se jo kokonaan kuitattua pois!

Huonot velat

Luottokorttivelkaa (4 eri luottokorttia) on makseltava vielä 23 110 euroa eli se lisääntyi edellisestä päivityksestä 916 euroa. Lisäksi kulutusluottovelkaa on 7600 euroa, joten sitä sain supistettua 143 euroa edellisestä raportista. Yhteensä huonoja velkoja on siis 30 710 euroa eli kaikkiaan lisää velkaa tuli 773 euroa. Suurimmat syyt velan lisääntymiseen olivat investoinnit yritystoiminnan aloittamiseen ja armottomat sähkökulut – tulevina kuukausina näitä kuluja ei enää pitäisi tulla.

Kokonaisvelkani

Kokonaisvelkani on parhaillaan 123 220 euroa eli edellisestä omaisuusraportistani velkani vähenivät 312 euroa. Suurin syy nihkeään velanmaksuun oli tosiaan investoinnit yritystoimintaan, mutta osaltaan myös kovat pakkaset ja heikko lisätöiden määrä vaikuttivat myös osaltaan kehnohkoon tulokseen. Suunta kohti parempaa kevään tullen!

Nettovarallisuuteni

Nettovarallisuuteni eli omaisuuteni miinustettuina veloilla on tänään 8.3.2021 pakkasella 1952 euroa eli viimeisestä omaisuusraportistani tilanteeni koheni 4645 euroa! Todella positiiviseen kehitykseen ehdottomasti kryptojen voittomarssi ja arvopaperisijoitukset tuottivat myös hyvää hedelmää – velkojen maksu oli puolestaan tahmean tuntuista pakkaskuukausina. Seuraavan parin kuukauden aikana toiveissani olisi päästä nettovarallisudessa plussan puolelle, mutta sen aika ja kryptot näyttävät!

Yhteenveto

Kokonaisuutena tämä vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin koronasta huolimatta; sijoitukset tuottavat hyvin, saa olla mukavassa vakituisessa työpaikassa ja ympärillä on tarpeeksi hyviä ystäviä. Mitä mieltä olet postauksestani, laita alle omia mietteitäsi, vastaan taatusti kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös