Kaaosteoria

5 työkalua tubetukseen - isosta näkyvyydestä himmeisiin ääniin
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

*Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Tubettaminen on kerännyt suosiota jatkuvasti enemmän Suomessa ja maailmanlaajuisestikin ja sen avulla voit ilmaista luovasti itseäsi ja saada lisätuloja sinnikkäällä yrittämisellä. Tubetukseen on saatavilla runsaasti erilaisia työkaluja, joiden avulla videoiden teko ja markkinointi tekevät työstäsi nautittavampaa ja tehokkaampaa. 

Tässä postauksestani saat selville parhaita kohtuuhintaisia työkaluja tubetukseen, joiden avulla saat videoihin visuaalista loistokkuutta, äänellistä ylivoimaa ja sutjakkaan sujuvaa tehokkuutta!

Canva

Canvan avulla voit luoda omasta kanavastasi juuri haluamasi näköisen – esimerkiksi pikkukuvien (thumbnail) ja bannerien teko ei vie juuri muutamaa minuuttia kauempaa opittuasi ensin perusasiat sovelluksesta. Lisäksi Canvalta löytyy runsaasti lyhyitä videoita, joita voit hyödyntää omissa tubevideoissasi luovasti.

Pikkukuvien teko. Erittäin oleellinen osa tubetuksessa on luoda iskeviä pikkukuvia, jotta juuri sinun videosi huomattaisiin muiden videoiden sankasta joukosta. Juuri tämän asian voit tehdä Canvalla kätevästi: sieltä löytyy runsaasti valmiita sapluunoita, joita voit sitten muokata mielin määrin haluamasi kaltaiseksi. Lisäksi voit esimerkiksi ladata oman kuvasi palveluun ja yhdellä painalluksella kuvasi tausta häipyy pois! Itse käytän juurikin Canvaa omissa pikkukuvissani sen helppouden ja nopeuden ansiosta.

Bannerien teko. Myös banneri on iso osa kanavasi visuaalista ilmettä, joten sen olisi tärkeää olla tyylikkään näköinen. Voit käyttää omaan banneriisi esimerkiksi jotakin Canvan tarjoamista tuhansista kuvista ja lisätä siihen sitten haluamasi tekstiä, logoja ja kuvakkeita oman brändisi tyyliin!

Hinnat. Canvaa voit käyttää perustasolla ilmaiseksi ja silläkin voit tehdä ihan hyvin kanavallesi laadukkaan näköistä jälkeä. Noin satasen vuodessa maksavan Canva Pron plussapuolet perusversioon verrattuna ovat huomattavasti laajempi kuvien, sapluunoiden, kuvakkeiden ja videoiden käyttöoikeus, isompi pilvitallennustila omille töille ja Magic Resize, millä saat muokattua omaa työtäsi uuden kokoiseksi samantien, mistä on hyötyä esimerkiksi postatessasi uudesta videostasi omiin somekanaviisi.

Canva - pikkukuvan teossa kätevä!
Canva - pikkukuvan teossa äärimmäisen kätevä väline!

TubeBuddy

Toinen loistava työkalu tubetukseen on TubeBuddy*,minkä avulla voit erityisesti lisätä tuottavuutta aikaa säästävillä ominaisuuksilla, löytää parhaat aiheet videoillesi, saada enemmän tilaajia ja kohota YouTuben hakutuloksissa korkeammalle.

Tuottavuus. TubeBuddyn kanssa saat tehostettua työntekoasi esimerkiksi Canned responsella, mistä on hyötyä  toistuvien viestien kirjoittamisessa tai kun haluat tehdä henkilökohtaisempia kommentteja nopeammin. Tuottavuutesi paranee myös Card Templatella, minkä ansiosta sinun ei tarvitse  luoda videoillesi kortteja aina uudestaan, vaan voit hyödyntää kerran tallennettua korttipohjaasi myöhemmissä töissäsi. Emoji Pickerin avulla puolestaan voit käyttää otsikoissasi, kommenteissasi ja kuvailuissasi kätevästi runsasta emojivalikoimaa luodaksesi itsesi tyylistä ilmaisua – säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse hakea emojeja muilta sivustoilta!

Tee hakukoneesta ystäväsi. TubeBuddy auttaa sinua nousemaan YouTuben hakutuloksissa korkealla usealla tavalla. Ensimmäinen keino on Insta-Suggest, millä voit lisätä trendaavia tägejä omiin videoihisi – saat nopeasti löydettyä yleisöäsi kiinnostavia hakusanoja ja trendejä. Keyword Explorer puolestaan avittaa sinua löytämään oivia pitkiä hakusanoja juuri tähdätäksesi suoraan omaan kohdeyleisöösi. Sen avulla voit myös vertailla hakusanojasi kilpailun ja hakumäärien suhteen – näet suoraan, kuinka kannattavaa juuri kyseinen hakusana olisi käytössä.

Promootio. Kun sinulla on laatua, sitä on levitettävä mahdollisimman laajalle yleisölle – TubeBuddy antaa siihen useita käteviä työkaluja nostamaan sisältöäsi esille. Best Time to Publish-toiminto auttaa sinua löytämään parhaan ajankohdan sisältösi julkaisulle YouTubessa, jolloin voit saada enemmän katsojia videoillesi ja livestriimeillesi. Promotion Materials taas antaa sinulle helpon tavan markkinoida kanavaasi erikoistuneilla linkeillä, joilla voit ohjata ihmisiä esimerkiksi viimeisimpiin videoihisi, suosituimpiin tuotoksiisi tai kanavasi tilaussivulle.

Mitä maksaa? TubeBuddya voi käyttää ilmaiseksi, mutta sen ominaisuudet ovat silloin todella rajatut; esimerkiksi et voi tallentaa korttipohjaa ja hakusanojen etsintäsi on melko suppeaa. Halvin maksullinen taso Pro maksaa noin 6 euroa kuussa (3 euroa alle 1000:lla tilaajalla) ja jo se sisältää rajattomat määrät Canned Responseja, laadukkaiden pikkukuvien tekoa ja päätösruudun tallennukset, joita voit hyödyntää myöhemmissä videoissasi. Astetta kalliimmassa (noin 13 euroa) Star-versiossa puolestaan voit hyödyntää mm. Bulk Processing-ominaisuuksia, joilla voit esimerkiksi kerralla laittaa suurelle määrälle videoitasi saman kortin tai päätösruudun.

Epidemic Sound

Äänellä on valtava vaikutus videoidesi laatuun, joten myös siihen puoleen on panostettava huolella. Erittäin näppärä työkalu tubetukseen soundimaailman kannalta on Epidemic Sound, mikä tarjoaa runsaan valikoiman vapaasti käytettäviä musiikkikappaleita ja äänitehosteita.

Uniikkia musiikkia. Tämä palvelu tarjoaa parhaillaan yli 35 000 rojaltivapaata (voit käyttää musiikkia vapaasti videoissasi ja muissa mediakanavissasi) kappaletta erilaisista musiikkityyleistä. Sopivien kappaleiden etsintä onnistuu kätevästi joko hakemalla musiikkityylin, tunteen (esim. ilo, eeppinen tai haaveileva) tai albumien mukaan.

Äänitehosteet. Epidemic Sound antaa pääsyn ylo 90 000 äänitehosteen valikoimaan, joista voit näppärästi hakea erilaisten kategorioiden (esim. sarjakuvat, aallot, tietokoneet tai kävelyn äänet) mukaan. Jokaisesta kategoriasta löytyy vielä kohdistetumpia tägejä, joilla voit rajata hakusi vielä valikoidumpaan joukkoon äänitehosteita.

Hinnat. Suhteessa musiikin ja äänitehosteiden laatuun Epidemic Sound on etenkin alimmalla Personal-tasolla erittäin kohtuullisesti hinnoiteltu; vuositilaus maksaa 120 euroa vuodessa ja silloin voit käyttää palvelua YouTubessa, Facebookissa, Instagramissa, Twitchissä ja podcasteissa. Kussakin palvelussa voit käyttää Epidemic Soundia vain yhdessä kanavassa tällä halvimmalla tasolla. Korkeammalla  299 euroa vuodessa maksavalla Commercial-tasolla voit lisäksi käyttää palvelua verkkosivuillasi ja digitaalisissa mainoksissasi.

Epidemic Sound
Valtavasti biisejä pelkästään elektronisen musiikin puolelta (kuva Epidemic Soundin verkkosivulta)

InVideo

InVideo on monipuolinen työkalu tubetukseen, millä voit editoida videosi taidokkaasti, luoda houkuttelevia introja ja miellyttäviä päätösruutuja omiin videoihisi. 

YouTube Video Editor. InVideo antaa sinulle mahdollisuuden editoida itse videosi kätevästi – kaikkiaan saatavillasi voi olla yli 8 miljoonaa erilaista medialeikettä musiikista ja tehosteista videoihin. Tarjolla on käyttöösi runsaasti erilaisia siirtymiä, animaatioita ja kuvakkeita. Halutessasi voit tehdä esimerkiksi omasta blogipostauksestasi nopeasti näyttävän videon Article-to-video-toiminnon avulla.

YouTube Intro Maker. Tällä työkalulla saat luotua visuaalisesti näyttäviä introja saattaaksesi brändisi paremmin suuremman yleisön tietoisuuteen. Saatavilla on runsaasti erilaisia valmiita sapluunoita, joista voit valita kanavallesi sopivimman – sitten voit vapaasti muokata videostasi omanlaisesi kattavan kuvavalikoiman ja musiikkikirjaston antimien ansiosta.  Myös oman logosi ja brändisi designin siirtäminen introon onnistuu pienellä vaivalla!

YouTube Outro Maker. Myös koukuttavan päätöskortin tekeminen onnistuu tehokkaasti, joten uusien tilaajien ja katsojamäärien lisääminen on erittäin mahdollista tämän työkalun avulla. Päätöskorttia varten on tarjolla reippaanlaisesti valmiita sapluunoita, joiden muokkaaminen ja oman tyylisi ilmentäminen sujuu erittäin kätevästi!

Laaja tukisivusto. InVideo tarjoaa erittäin kattavan tukisivuston, minkä selkeän havainnollistavien videoiden opit itse hallitsemaan kaikki tarvitsemasi taidot. Sivustollasi saat tukea mm. kuvankäsittelyyn, musiikkiin, tekstinkäsittelyyn ja aloittelijan ongelmiin.

Hinnoittelu. Ilmaisella Free-tasolla käyttäessäsi kuvia niissä on vesileima mukana, tallennustilaa on 1GB ja voit ladata videoita YouTubeen alhaisemmalla  720p resoluutiolla. Keskitason Business-taso kustantaa 15 dollaria kuussa kerran vuodessa maksettuna ja sillä saat lisäksi oikeuden Premium-sapluunoihin, 20 taustanpoistoon kuvissasi kuussa, 1080p resoluution videoihin ja 10GB pilvitallennustilaan.

Keywords Everywhere

Keywords Everywhere antaa sinulle työkaluja laadukkaiden avainsanojen löytämiseen mm. viestimällä hakumääristä, kilpailun määrästä, pitkän ajan hakutrendeistä ja jokaisen katsomasi videossa käytetyistä tägeistä. Kaikkiaan siis äärimmäisen tärkeää tietoa, jos haluat todella etsiä laadukkaita avainsanoja saadaksesi näkyvyyttä YouTuben hakutuloksissa!

Hakumäärät. Palvelu näyttää viimeisen vuoden ajalta hakujen määrän keskiarvon hakemastasi avainsanasta – lisäksi se näyttää myös samankaltaisten tai läheisesti liittyvien hakusanojen hakumääriä. Avainsanojen kohdalle kerrotaan hakumäärien lisäksi myös CPC eli klikkauskohtainen hinta ja kilpailutiedot.

Trendit puolellesi! Keywords Everywhere tarjoaa myös pitkän ajan trendihistoriaa jo reilun kymmenen vuoden takaa, joten sen antamien tietojen perusteella voit tehdä viisaita pidemmän ajan päätöksiä omien avainsanojesi valinnassa.

Hinnoittelu. Ilmainen versio palvelusta kattaa mm. läheiset avainsanat Googlessa ja Bingissä, trendikaavion Googlessa ja YouTubessa ja YouTube tägit ilman volyymitietoja. Maksullinen versio sisältää lisäksi mm. tarkat kuukausittaiset hakumäärät, CPC-, kilpailu- ja 12 kuukauden trendin tiedot. Voit ostaa 10 dollarilla 100 000 credittiä ja yksi credit vastaa yhtä avainsanaa, joten alkuun pääseminen ei ole todellakaan kallista!

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan YouTubeen on siis tarjolla runsaasti luovaa työtä helpottavia ja tehostavia työkaluja, joiden avulla voit saada aikaan massiivisen laadukasta sisältöä omin ehdoin tehtynä. Itse käytän parhaillaan näistä palveluista eniten Canvaa, TubeBuddya ja Keywords Everywherea, mutta myös kaksi muuta palvelua olen ottamassa haltuun oman kanavani tuotannossa jossain vaiheessa. Mitä mieltä olet, mistä palvelusta on sinulle ollut eniten apua omalla YouTube-kanavallasi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös