Kaaosteoria

Miten ansaita domain-nimillä?

Internet on muuttanut maailmaa ja avannut rajattomat mahdollisuudet ansaita rahaa verkossa. Yksi mielenkiintoinen tapa tehdä tätä on investoimalla ja ansaita domain-nimillä. Domain-nimistä on tullut digitaalisen aikakauden arvokkaita kiinteistöjä, jotka voivat tuottaa huomattavia tuloja. Tässä blogitekstissä tutustumme siihen, miten voit ansaita rahaa domain-nimillä ja tehdä menestyksekkään verkkokiinteistöbisneksen.

Mitä ovat domain-nimet?

Ennen kuin syvennymme ansaitsemisen salaisuuksiin, on tärkeää ymmärtää, mitä domain-nimet ovat ja miksi ne ovat arvokkaita. Domain-nimi on verkkosivuston osoite, jonka avulla käyttäjät voivat löytää sen helposti verkossa. Esimerkiksi Google.com, Facebook.com tai Amazon.com ovat tunnettuja domain-nimiä.

Domain-nimillä on suuri arvo monestakin syystä. Ensinnäkin, ne ovat digitaalisia kiinteistöjä, ja niiden arvo voi kasvaa ajan myötä, kun verkkotunnuksista tulee halutumpia. Lisäksi hyvällä domain-nimellä on suuri potentiaali houkutella paljon liikennettä ja sitä kautta ansaita rahaa mainosten ja verkkoliikenteen ohjaamisen kautta.

Miten valita kannattavia domain-nimiä?

Kun haluat ansaita rahaa domain-nimillä, oikean domain-nimen valinta on kriittistä. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan kannattavia domain-nimiä:

 • Suosi lyhyitä ja helppokirjoitettavia nimiä: Lyhyet ja helppokirjoitettavat domain-nimet ovat arvokkaampia, sillä ne ovat helpompia muistaa ja jakaa muiden kanssa.

 • Valitse selkeä ja kuvaava nimi: Domain-nimen tulisi antaa joitakin vihjeitä sen sisällöstä tai tarkoituksesta. Tämä auttaa houkuttelemaan kohdeyleisöä ja lisäämään verkkosivuston arvoa. Malliesimerkki selkeän kuvaavasta domain-nimestä on Verkkokauppa.com – sen selkeämmin ei verkkokauppaa voi ilmaista netissä!

 • Tutki suosittuja avainsanoja: Käytä avainsanatutkimusta selvittääksesi, mitkä hakusanat ovat suosittuja ja mitkä voisivat olla houkuttelevia domain-nimissäsi. Tällä autat parantamaan verkkosivustosi löydettävyyttä hakukoneissa.

 • Vältä tavaramerkkiongelmia: Varmista, että valitsemasi domain-nimi ei loukkaa muiden yritysten tavaramerkkejä tai tekijänoikeuksia. Muutoin seurauksena voi olla oikeudellisia ongelmia ja maine saattaa vahingoittua.

 • Valitse oikea domainpääte: Yleisesti katsottuna jos verkkosivu on tarkoitettu kansainvälisellä yleisölle, paras domainpääte on .com, mutta myös .org- ja .net-päätteet ovat suosittuja valintoja. Jos sen sijaan tavoittelet paikallisia yleisöjä, kannattaa valita paikallisia domainpäätteitä; esimerkiksi Suomessa .fi-, ja Euroopassa .eu-päätettä.

Miten valita domain-nimi?

Miten määrität domain-nimien arvoa?

Tärkeä osa menestyksekästä domain-kauppaa on osata määrittää nimien arvo oikein. Tähän vaikuttavat useat tekijät:

 • Kysyntä ja tarjonta: Mitä enemmän kysyntää tietyllä nimellä on, sitä arvokkaampi se voi olla. Tämä vaatii markkinoiden ja suuntauksien ymmärtämistä. 

 • Avainsanat ja hakukonetulokset: Domain-nimillä, jotka sisältävät suosittuja avainsanoja, voi olla korkea arvo, koska ne ovat helpompia löytää hakukoneissa.

 • Historia ja liikenne: Vanhoilla ja tunnetuilla nimillä voi olla merkittävä arvo, jos niillä on ollut paljon liikennettä ja ne ovat hyvämaineisia.

 • Brändiarvo: Uniikeilla ja brändinomaisilla nimillä saattaa olla yllättävänkin suurta arvoa, jos ne ovat helposti yhdistettävissä tiettyyn brändiin tai teemaan.

Domain-nimien hankkiminen

On olemassa useita tapoja hankkia domain-nimiä, joilla voit ansaita rahaa:

 • Rekisteröi uusia nimiä: Voit rekisteröidä uusia, potentiaalisesti arvokkaita nimiä suoraan domain-rekisteröijiltä. Tämä vaatii hieman ennakkotutkimusta ja luovuutta, jotta osaat valita oikeat nimet. Suomessa voit etsiä ja rekisteröidä uusia nimiä esimerkiksi Domainhotellin ja Domainkeskuksen sivuilla. 

 • Osta käytettyjä nimiä: Käytettyjen domain-nimien markkinat ovat laajat. Voit ostaa nimiä suoraan omistajilta tai käyttää erikoistuneita markkinapaikkoja, kuten Sedo tai Flippa, joissa on laaja valikoima domain-nimiä myytävänä.

 • Huutokaupat ja droppeja: Jotkut domain-nimet tulevat myyntiin huutokaupoissa tai ”droppien” kautta, jolloin nimet vapautuvat rekisteröijien käytöstä. Osallistuminen tällaisiin tilanteisiin voi olla hyvä tapa löytää harvinaisia helmiä. Yksi suurimmista domain-nimien huutokauppa-alustoista on GoDaddy, minkä alustalla on tehokkaat hakutyökalut sopivien domain-nimien löytämiseen esimerkiksi avainsanojen, pituuden tai verkkotunnuspäätteiden perusteella.

GoDaddy-huutokaupat
GoDaddyn huutokaupan avulla voit ostaa mielenkiintoisia domaineja huutokaupalla pienillä kuluilla (Kuva GoDaddyn verkkosivulta)

Miten nostaa domain-nimien arvoa?

Kun olet hankkinut domain-nimiä, voit alkaa työstää niiden arvon nostamista. On useita tapoja tehdä tämä:

 • Verkkosivuston luominen: Rakenna houkutteleva verkkosivusto tai blogi domain-nimellesi. Laadukas sisältö ja sivuston kävijöiden kasvu voivat tehdä domain-nimestäsi arvokkaamman. Käytännössä tämä ansaintapolku vaatii kovaa työtä ja aikaa, mutta saattaa vuosien kuluessa tuoda huomattavia tuloja vaivannäöstä.

 • Hakukoneoptimointi (SEO): Paranna verkkosivustosi hakukonelöydettävyyttä käyttämällä SEO-tekniikoita ja keskeisiä avainsanoja; näin autat lisäämään liikennettä sivustollesi.

 • Liikenteen ohjaaminen: Jos omistamallasi domain-nimellä on paljon liikennettä, voit ohjata sen toiselle verkkosivustolle ja ansaita provisioita.

 • Myynti: Voit myydä domain-nimesi domain-markkinapaikoilla tai huutokaupoissa. Hyvin valittu ja haluttu domain-nimi voi tuottaa huomattavaa voittoa myynnistä.

Domain-nimillä ansainta mainoksilla

Toinen tapa ansaita rahaa domain-nimillä on mainosten ja affiliate-markkinoinnin avulla. Jos omistat verkkosivuston domain-nimellä, voit näyttää mainoksia sivustollasi ja ansaita tuloja mainosten klikkauksista tai näyttömääristä. Tähän tarkoitukseen sopii esimerkiksi Googlen AdSense, millä pystyt saamaan tuloja parhaimmillaan nopeallakin aikataululla. Voit myös liittyä affiliate-markkinointiohjelmiin ja ansaita provisioita, kun kävijä ostaa tuotteen tai palvelun affiliate-linkkien kautta.

Näin voit ansaita domain-nimillä

Yhteenvetona voisi sanoa, että on olemassa monia keinoja ansaita domain-nimillä; Erityisesti verkkosivuston luominen, domainin myynti ja ansainta mainoksilla toimivat mallikkaasti nykyaikana. Kilpailu on toki kovaa, mutta oivalla suunnittelulla ja toimivalla toteutuksella voit jo saavuttaa huomattavaa passiivista tuloa itsellesi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top