Kaaosteoria

Millaisia kuvausvälineitä käytän?

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.”

Tarvitsen laadukkaita kuvausvälineitä YouTube-videoitani varten – tietty taso on hyvä olla, jotta sisältöni loistaisi ulospäin suotuisassa valossa yleisölleni. Tässä kirjoituksessa esittelen sinulle kolme tärkeintä kuvausvälinettäni; Canon M50 – järjestelmäkameran, Thronmax Mdrill One Pro – mikrofonin ja Geekoto Softbox Set Photo Studio – valaisimet.

Canon M50

Tubevideoihini tarvitaan jonkinlainen kamera kuvaukseen – esimerkiksi nykyaikainen kännykkä tai järjestelmäkamera riittävät vallan hyvin tubetuksen aloittamiseen. Minulla ei ollut ennestään kummoista älypuhelinta tai järjestelmäkameraa, joten päädyin hakemaan hyvän hinta-laatusuhteen omaavaa järjestelmäkameraa pitkään käyttöön. Sellaiseksi valitsen lopulta monen muunkin tubettajan käyttämän Canon M50-mallin, missä on riittävästi laadukkaita ominaisuuksia, mutta mikä ei silti maksa maltaita.

Tärkeimmät ominaisuudet

Mielestäni Canon M50-mallin tärkeimmät ominaisuudet ovat 4K-video, monipuoliset kuvaustilat ja automaattinen tarkennus

4K-video. Canon M50 on ensimmäinen Canon M-sarjan malli, mikä mahdollistaa 4K-kuvauksen 24fps asti. Voit tallentaa 4K-tason videota jopa puoli tuntia ja bittinopeus on 120 Mbs. Mutta tässä 4K-kuvauksessa on myös selkeitä puutteita – esimerkiksi tässä tilatessa kuvatessa käytetään 1,6x rajausta, jolloin kuvausnäkymäsi supistuu pienemmäksi. Myös automaattinen tarkennus ei toimi 4K-kuvauksessa´, toisin kuin esimerkiksi Full HD-kuvauksessa. Näistä syistä itse kuvatessani tubevideoitani pienessä huoneessa käytän mieluummin Full HD-tilaa – kuvan laatu on riittävän hyvää ja kuvausnäkymää ei ole rajattu.

Monipuoliset kuvaustilat. Todella käyttökelpoinen Canon M50:n ominaisuus on sen todella moninpuoliset kuvaustilat. Voit esimerkiksi valita kuvaustilasi omakuvan, maisemakuvan, urheilun, lähikuvan, ruoan tai hiljaisen tilan väliltä. Säästät huomattavasti aikaa käyttäessäsi näitä valmiita asetuksia omien videoidesi tai kuviesi kohdalla!

Automaattinen tarkennus. Tässä mallissa on käytössä Dual Pixel CMOS-automaattitarkennus, minkä avulla saat nopeasti ja saumattomasti  seurattua kohdettasi Full HD-kuvauksessa. Parhaimmillaan voit hyödyntää Canon M50:ssa 143 AF-pistettä, mutta peruslinssillä (EF-M 15-45 mm linssi)  käytössäsi on 99 tarkennuspistettä. Voit halutessasi kohentaa siis automaattitarkennuksen tasoa erilaisilla linsseillä (esim. EF-M 18-150 mm f/3.5-6.3 IS STM ja EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM. Itse olen pärjännyt vallan hyvin tällä standardilinssillä omien tubevideoideni teossa.

Canon M50 standardi objektiivi
Canon M50:n ostaessa saa standardi objektiivina EF-M 15-45mm
Canon M50 näyttö
Kääntyvä kosketusnäyttö on kätevä apu tubettajille!

Miksi valitsin juuri Canon M50:n?

Halusin ehdottomasti muutamia asioita omalta järjestelmäkameraltani – kääntyvää näyttöä, helppokäyttöisyyttä ja hyvää kuvanlaatua. Canon M50 pystyy tarjoamaan kaikki nämä asiat vielä kohtuullisella hintalapulla varustettuna.

Kääntyvä näyttö. Tubettajana arvostan kuvatessa sitä, että näen itseni kameran näytöltä – juuri tähän kääntyvät näytöt sopivat erinomaisesti. Tämän kameran LCD-näyttöä voit kääntää halutessasi suuntaan vapaasti ja tällä kosketusnäytöllä pystyt esimerkiksi käyttämään automaattitarkennusta ja suljinta.

Helppokäyttöisyys. Tämä järjestelmäkamera on kokonaisuudessaan suhteellisen helppokäyttöinen; siitä löytyy tosiaan kuvausta avittavia kuvaustiloja, kaikki asetukset ovat loogisesti löydettävissä ja painikkeet ovat mielestäni luontevasti aseteltu. Itsellesi parhaiden asetuksien löytäminen voi olla silti aloittelijalle hankalaa, suosittelen hyödyntämään lukuisia YouTuben opasvideoita päästäksesi alkuun taipaleellasi!

Hyvä kuvanlaatu. Hintaansa nähden Canon M50 tarjoaa mielestäni erinomaista kuvanlaatua – jo kameran mukana tulevalla objektiivilla saa erittäin tarkkoja kuvia Full HD- tai 4K-kuvauksessa. 

Thronmax Mdrill One Pro

Tubetuksessa tarvittavia kuvausvälineitä ovat myös erilaiset mikrofonit – äänenlaadulla on valtava merkitys videoiden laadun tuottamisessa. Itse valitsin lukuisista mielenkiintoisista vaihtoehdoista käyttööni  kohtuuhintaisen (alle 100 €) Thronmax Mdrill One Pron*, minkä suurimpia vahvuuksia ovat hyvä äänenlaatu, helppokäyttöisyys ja tyylikäs muotoilu. 

Hyvä äänenlaatu. Tärkein positiivinen puoli tässä mikrofonissa on mielestäni todella korkea äänenlaatu; äänet tallentuvat todella kirkkaalla ja lämpimällä sävyllä ja näytteenottotaajuus on korkeimmillaan 24Bit/96KHz, mikä riittää todella mallikkaasti laadukkaan soundin tuottamiseen.

Helppokäyttöisyys. Thronmax Mdrill One Pro on suunniteltu äärimmäisen helppokäyttöiseksi, joten se sopii hyvin aloittelijoillekin! Esimerkiksi tämän mikrofonin asennus onnistuu helposti ja et tarvitse mitään ohjelmistoa käytön aloittamiseen. Kaikkia olennaisia toimintoja äänenvoimakkuudesta erilaisiin äänitiloihin voit säädellä suoraan mikrofonista ja näet myös suoraan valon perusteella, milloin mikrofoni on päällä. Lisäksi mukana paketissa tulee kätevä pöytämikrofonin teline, johon voit simppelisti kiinnittää mikrofonin.

Tyylikäs muotoilu. Ei voi kieltää totuutta – Thronmax Mdrill One Pro näyttää todella tyylikkäältä harmaalla värisenä alumiinisella vankalla rakenteellaan.  Lisäksi pienenä yksityiskohtana mikrofonin kirkkaat led-valot luovat hienoa visuaalista tunnelmaa mukanaan.

Äänenvoimakkuutta on helppo säädellä takaa löytyvillä nappuloilla
Thronmax Mdrill One Pro
Thronmax Mdrill One Pro on hyvä perusmikrofoni tubettajille ja pelaajille

Geekoto Soft Box Photo Studio

Olennaisia kuvausvälineitä ovat myös erilaiset valaisimet – itse valitsin tubevideoideni valaisemiseen hyvän hinta-laatusuhteen omaavan alle 100 euron hintaisen Geekoton Soft Box Photo Studion*. Erityisesti pidän tässä valaisinpaketissa laadukasta valontúotosta, kevyestä rakenteesta ja joustavista säätömahdollisuuksista.

Laadukasta valoa. Tämän valaisinpaketinpaketin kahdella kookkaalla valaisimella  (50 cm x 70 cm) voit helposti valaista omia videoitasi tai valokuvia varten. Paketin mukana tulee kaksi kirkasta hehkulamppua (E27 85W 5500K), joiden avulla pystyt valaisimien päälle laitettavien ohuiden kankaiden läpi suodattamaan juuri oikean lämpimän sävyistä valoa. 

Kevyt rakenne. Geekoton valaisimet ovat melko kevyitä, joten voit siirtää niitä vaivatta saadaksesi kuvattua juuri oikeassa valaistuksessa. Lisäksi valaisinpaketissa tulee mukana kätevä kantokassi, millä pystyt siirtämään valaisinpakettiasi tarpeidesi mukaan. Valaisimien asennus ja purku ei muuten ole vaativa operaatio!

Joustavat säätömahdollisuudet. Iso plussa tässä Geekoton paketissa on myös valaisimien joustavat säätömahdollisuudet; pystyt esimerkiksi säätämään joustavasti jalustan korkeutta 62 cm – 200 cm välillä ja valotelttaa pystyt kääntämään 210 astetta tarpeidesi mukaan.

Geetoko Softbox
Geetoko Softbox tarjoaa valoa ohuen kankaan takaa
Geetoko Softbox
Geetoko Softboxia voi säätää joustavasti

Kuvausvälineitä moneen käyttöön

Yhteenvetona voisin sanoa, että hyviä kuvausvälineitä saa jo aivan kohtuullisilla summilla. Tällä kolmikolla saa jo esimerkiksi hyvin kuvattua YouTube-videoita tai verkkokursseja – isossa roolissa onkin näiden laitteiden hienouksiin perehtyminen, jotta saa kaiken mahdollisen irti investoinneista. 

Mitä mieltä olet tästä kuvaussetistäni? Millaisia kokemuksia sinulla mahdollisesti on näistä laitteista, laita kommenttia rohkeasti peliin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top