Kaaosteoria

Miksi perustan yrityksen - sumua edessä, tuuli myötäinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pian tulee kohdalleni se hetki, jolloin vihdoin perustan yrityksen – kauan sitä on mietitty, mutta vasta aivan viime aikoina olen saanut suunniteltua  sitä kunnolla. Tässä kirjoituksessani kerron sinulle ne kaikki oleelliset syyt, miksi oikein lähden yrittäjän vaativalle. mutta niin antoisalle tielle.

Taloudellinen riippumattomuus

Tavoittelen tunnetusti taloudellista riippumattomuutta ja siihen vaaditaan kohdallani 1 000 000 euron nettovarallisuutta. Tähän tavoitteeseen pääseminen pelkästään nykyisellä vartijan 40 000 euron vuosituloilla olisi erittäin hidas ja haastava prosessi – säästöön jää kyllä rahaa ja ne enimmäkseen laitan tuottohakuisesti sijoituksiin, mutta voin helposti kuvitella tavoitteeseen pääsyni tällä tavalla ainakin 15 vuotta.

Siispä perustan yrityksen osittain saavuttaakseni tämän vaativan tavoitteeni nopeammin; alkuun toimisin sivutoimisena yrittäjänä vartijan päätyön ohella ja jos bisnekseni lähtisivät vuosien kuluessa kunnolla liitämään, voisin jopa siirtyä kokonaan yrittäjäksi. Alkuvaiheessa käytännössä investoin kaikki mahdolliset  firman tulot yrityksen kasvattamiseksi ja vasta myöhemmin sijoitan niitä muihin kohteisiin.

Oikeat luonteenpiirteet

Minulla on monia tärkeitä luonteenpiirteitä, mitä vaaditaan hyvältä yrittäjältä – sinnikkyys, riskinottohalukkuus ja optimistisuus ovat kaikki sellaisia ominaisuuksia, mitkä auttavat yrittäjää saavuttamaan koviakin tavoitteita vastoinkäymisistä huolimatta.

Sinnikkyys. En totisesti ole luovuttajatyyppiä, vaan määrätietoisesti pusken kohti omia määränpäitäni. Epäonnistumisia on matkallani tullut runsaasti, mutta olen aina yrittänyt ottaa niistä kallisarvoista oppia ja hyödyntää sitä myöhemmissä seikkailuissa, Sinnikkyys ei kuitenkaan tarkoita kohdallani täysin jääräpäistä pakonomaista yrittämistä asiassa, missä ei ole mitään tehtävissä – realistinen kokonaiskuva on aina oltava  hyvin hallussa!

Riskinottohalukkuus. Tavoittelen todella haastavia tavoitteita, joten riskitkin vastaavasti ovat korkealla tasolla. En kuitenkaan pelkää riskejä, vaan hyväksyn ne osana kuviota, millä saavutetaan parhaimmillaan suuria asioita ja pahimmillaan menetetään kaikki. Pelasin vuosia pokeria suurilla summilla ja jo niiltä ajoilta sisäistin riskin ja tuoton yhteyden. Lisäksi sijoittamisessani otan hallitusti riskiä – siinä on esimerkiksi suuri osuus kryptovaluutoilla, joissa voi toisaalta tuotot, mutta myös tappiot erittäin mittavia.

Optimistisuus. Näen kaikkialla mahdollisuuksia, kuten optimistiseen luonteenlaatuun kuuluukin. Tietty optimistinen ote auttaa selvästi niinä rankkoinakin aikoina, jolloin kohdalle  mätkähtää massiivisia vastoinkäymisiä – kyllä tästä selvitään, hetki kerrallaan ja apua hakien oikeista paikoista! Vaikka olenkin optimistinen, katselen liiketoimintaa  yleensä  silti rationaalisesti lukujen kautta – toimin tiukkojen faktojen pohjalta, en usvaisten epäselvien haaveiden kautta!

Vapaus

Useimmille yrittäjille vapaus on yksi tärkeimmistä motiiveista yrittää ja en ole todellakaan poikkeus tässä suhteessa. Yrittämisen vapaus tehdä asioita omaan tahtiin ja uniikilla tyylillä on erittäin inspiroivaa ja haluni kokeilla asioita ennakkoluulottomasti  firmassani tuleekin näkymään sekä sisällössä, että muodossa! 

Vapautta ajassa. Ehdottoman mahtavaa yrittämisessä on sen tekemisen vapaamuotoisuus – voin tehdä sitä parhaiksi kokemillani ajankohtina. Esimerkiksi ollessani enemmän iltaihminen, voin tehdä vaativampaa luovaa työtä iltaisin ja rutiininomaisempia puuhia muina aikoina. Lisäksi yrittäjän työn sovittaminen perheen ja vapaa-ajan suhteen onnistuu mielestäni sulavammin kuin esimerkiksi nykyisen vartijan työni kohdalla.

Vapaus valita. Perustan yrityksen myös siksi, että voin valita itse täysin sen suunnan pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Jos ei ole olemassa vielä täydellistä yritystä, niin minähän sen teen pala kerrallaan omalaatuiseksi taidonnäytteeksi! Vapautta voi olla toisaalta liikaa, joten luon ensin karkeat suuntaviivat ja raamit, joiden sisällä haluan yritykseni seilaavan kohti sinisiä meriä. Sitten näiden kehikkojen sisällä annan luovuuden kukkia täydellä voimalla ja saada näin aikaan jotain aidosti ainutlaatuista ja kestävää.

Miksi perustan yrityksen?
Vapaudenhalu, taloudellinen riippumattomuus ja merkityksellisyys ovat kaikki aivan oleellisia motiiveitani perustaa oma yritys!

Merkityksellisyys

Perustan yrityksen, sillä haluan ehdottomasti tehdä yritykseni avulla merkityksellisiä asioita: luvassa on apua suomalaisten taloustietoisuuteen ja omalaatuisia työpaikkoja.

Apua taloustietoisuuteen. Jaan tietoa ja näkemyksiäni sijoittamisesta, omasta taloudesta ja yrittämisestä jo nyt blogini ja YouTube-kanavani kautta. Perustettuani yrityksen voin kehittää suomalaisten osaamista laajemmin esimerkiksi e-kirjojen tai verkkokurssien avulla syvemmälle tasolle, jolloin koko yhteiskuntamme hyötyy tästä lisääntyneestä talousosaamisesta jossakin vaiheessa.  

Omalaatuisia työpaikkoja. Heti kun on mahdollista, palkkaan yritykseeni uutta väkeä – tarkoituksenani on keskittyä itse vain tiettyihin ydinasioihin ja delegoida kaikki muut tehtävät ne aidosti paremmin hallitseville tekijöille. Työn mielekkyyttä antavat firmassani esimerkiksi oivat etätyömahdollisuudet ja jatkuva kehittyminen paremmaksi osaajaksi – työntekijäni saavat kehittää itseään palkallisesti yhden päivän viikossa!

Enemmän mahdollisuuksia

Viimeinen merkittävä syy siihen, että perustan yrityksen, ovat ne kaikki uudet avautuvat mahdollisuudet, joita en muuten voisi millään voisi hyödyntää. Sellaisia ovat kohdallani erityisesti verkkokaupan avaaminen ja rahoituksen saaminen projekteihin.

Verkkokauppa. Jossain vaiheessa suunnitelmissani on avata oma verkkokauppa ja silloin käytännössä jo vaaditaan oma yritys, jotta sitä voisi tehdä tarpeeksi laadukkaalla tavalla. Lisäksi yrityksenä toimiminen lisää vakuuttavuutta verkkokaupalle asiakkaiden keskuudessa.

Rahoituksen saaminen. Myös rahoituksen saaminen on yritykselle kokonaisuutena huomattavasti helpompaa kuin yksityiselle ihmiselle; esimerkiksi erilaisia yritysten tukia on saatavilla starttirahan, yrityksen kehittämisavustuksen tai palkkatuen muodossa. Lisäksi jos jossain vaiheessa haluan kasvattaa yritystäni nopeammin, on rahoituksen haaliminen osakeyhtiössä uusia sijoittajia mukaan ottamalla erittäin mielekäs vaihtoehto.  

Perustan yrityksen oikeaan aikaan

Kohdallani löytyy siis runsaasti puoltavia tekijöitä oman yrityksen perustamiseen – lisäksi voisi vielä mainita juuri tämän ajankohdan otollisuuden; tässä kohtaa on verkon kautta tehtävä liiketoiminta reippaassa kasvussa ja mitä nopeammin lähden liikkeelle, sitä suuremman osuuden voin napata koulutuspalveluiden ja verkkokaupan suuresta kasvupotentiaalista! Kilpailu tosin tulee olemaan kovaa sekä täällä Suomessa, että globaalisti, mutta ahkeralla työllä ja uniikilla strategialla voin onnistua tässä haasteessa.

Mitä mieltä olet postauksestani ja yrittämisestä Suomessa – onko tämä hyvä paikka ja aika yrittää? Laita kommenttia alle ja kerro ihmeessä omia ajatuksiasi nykyajan yrittämisestä! 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös