Kaaosteoria

9 toimivaa vinkkiä bloggaukseen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bloggaus on erinomainen väylä ilmaista itseään ja toisaalta sen avulla voi tienata yllättävänkin hyviä tuloja. Kuitenkin alkuun bloggaus saattaa vaikuttaa liian monimutkaiselta haasteelta, joten ajattelin antaa tässä sinulle omia vinkkejäni kokemuksiini perustuen – ei bloggaus vaikeata ole, jos sitä ei sellaiseksi itse tee!

1. Kenelle kirjoitat?

Tärkeä pointti on hahmottaa, kenelle tähtäät omat postauksesi? Kun tiedät oman kohdeyleisösi, voit sitten julkaista sellaisia postauksia, mitkä voisivat kiinnostaa sitä. Lisäksi on hyvä pohtia, mitä hyötyä tai nautintoa sisällöstäsi on lukijoille – jos pystyt esimerkiksi vastaamaan lukijoidesi kohtaamiin ongelmiin omilla toimivilla ratkaisuilla blogissasi, olet jo hyvällä matkalla suurempaan suosioon!

2. Aseta tavoitteet

Sopivasti asetetut tavoitteet pitävät bloggarin oikealla tiellä kohti uusia tuttuja ja tuntemattomia haasteita. Hyvien mitattavien tavoitteiden kautta voi kehittää omaa blogiasi pala palalta eteenpäin ja tuntea onnistumisen riemua saavuttaessasi välietappejasi. Mielekkäitä tavoitteita voivat liittyä esimerkiksi kävijämääriin, sähköpostilistan tilaajiin tai blogilla ansaittuihin tuloihin.

3. Suosi pitkiä postauksia

Pidemmät postaukset eli yli 1500 sanaa sisältävät kirjoitukset ovat suositeltavia, sillä näin voit päästä korkeammalle hakutuloksissa ==> lisää kävijöitä sivustollesi! Lisäksi laadukkaiden ja yksityiskohtaisten syvällisten postausten avulla vahvistat omaa asemaasi blogisi aiheiden asiantuntijana, mitä voit hyödyntää esimerkiksi konsultoinnin, oman kirjan tai verkkokurssin muodossa.

Esimerkiksi tällä sivustollani kaikista suosituin kirjoitukseni koskee dropshippingia ja siinä on jopa yli 6000 sanaa! Olen saanut tästä artikkelistani myös eniten kehuja ja kommentteja, joten iso ajallinen panostus kannatti kohdallani selvästi. Myös suositut postaukset REIT-sijoittamisesta ja osinkosijoittamisesta ovat kumpikin yli 1500 sanaa, joten selkeästi kohdallani on pitkien postausten teosta ollut hyötyä!

4. Käytä sähköpostilistaa

Oman sähköpostilistan avulla voit rakentaa syvällisempää ja läheisempää suhdetta yleisöösi, jolloin näet yleensä todella positiivista kehitystä blogisi menestyksessä pitkällä tähtäimellä. Tilaajien saamiseksi sähköpostilistalle tarvitset jonkin vetovoimaisen houkuttimen – esimerkiksi ilmainen vinkkilista, hyödyllinen video tai e-kirja ovat näppäriä keinoja haalia uusia tilaajia mukaan.

Itse olen käyttänyt sähköpostilistana Convertkittiä, millä sähköpostien teko on helppoa ja monipuolista. Lisäksi sillä voit luoda näyttäviä laskeutumissivuja esimerkiksi tilaajien lahjojen lähettämiseen tai tulevien julkistusten huomion herättämiseen. Convertkit on hinnoittelultaan miellyttävä vaihtoehto aloittelijoille; voit käyttää sitä perustasolla ilmaiseksi alle 1000:lla tilaajalla!

Vinkkejä bloggaukseen
Selvitä kohderyhmäsi, aseta selkeitä tavoitteita ja oivalla otolliset otsikot!

5. Jatkuvuus tärkeää

Jos haluat blogisi kasvattavan suosiotaan tasaisesti korkeammalle tasolle, on oleellisen tärkeää julkaista uutta materiaalia jatkuvan säännöllisesti. Julkaisutahdin on hyvä olla sellainen, että voit tehdä laadukasta sisältöä lukijoillesi – alkuun kahden viikon välit voivat sopia postauksissa, mutta suurempaan kävijämäärään vaaditaan yleensä ainakin kerran viikossa tehtävät postaukset. Tietyt bloggarit julkaisevat jopa päivittäin uutta sisältöä, mutta silloin kyseessä onkin jo yleensä kokopäivätyö bloggarina.

Sisältösi aiheiden jatkuvuus. Lisäksi kannustan sinua julkaisemaan tietyistä samoista aiheista materiaalia jatkuvasti – näin blogisi lukijar tietävät suunnilleen, millaista materiaalia on odotettavissa. Selkeys sisällössä on ehdoton etu!

6. Käyttökokemus kuntoon

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja blogin kannalta hyvä käyttökokemus voi antaa uudelle kävijälle todella myönteisen mielikuvan sivustostasi. Käyttökokemusta saat kohennettua esimerkiksi selkeillä valikoilla, joilla kävijäsi pääsevät vaivatta haluamilleen sivuille. Myös fonttien kokoon ja tyyliin kannattaa paneutua – niiden on oltava helppolukuisia kaikilla päätelaitteilla mobiililaitteista tietokoneisiin.

Panosta sivuston nopeuteen. Blogisivustosi nopeudella käyttäjien vieraillessa siellä on suuri merkitys heidän kokemaan käyttökokemukseen blogistasi – liian hitaat lataukset saavat monet kävijät kaikkoamaan sivuilta paremmille apajille. Lisäksi esimerkiksi Google tiputtaa hitaita nettisivuja alemmaksi hakutuloksissa, joten siitäkin syystä sivusi on saatava vikkelän ketteriksi! Voit parantaa sivustosi nopeutta tämän loistavan Daily Eggin artikkelin avulla.

7. Ole oma itsesi

Parhaiten saat luotua blogistasi muista erottuvan ja vetovoimaisen kirjoittamalla juuri omalla tyylilläsi ja kertomalla juttuja omista ainutlaatuisista kokemuksistasi aiheisiisi liittyen. Tällä tavalla voit luoda läheisen suhteen yleisöösi omalla persoonallisella otteella, jolloin seuraajasi ovat mukanasi pitkällä matkallasi kohti tuntemattomia sisältöjen erämaita!

8. Otsikko on puoli blogia

Otsikon merkitystä ei voi aliarvioida liikaa – se ratkaisee erittäin paljon, kuinka suosittu postauksestasi tulee kilpaillessa tiedon valtameressä huomiosta. Kirjoita otsikkosi omaa yleisöäsi ajatellen ja viesti otsikossa myös mahdollinen hyöty selkeästi lukijoille. Myös otsikon optimointiin hakukoneita varten kannattaa panostaa, jotta näkyisit korkeammalla hakutuloksissa.

Usein otsikossa on hyvä olla myös numeroita (kuten tässä postauksessani!), sillä tarkkojen lukujen käyttö lisää hieman kävijämääriä. Lisäksi onnistut parhaiten käyttämällä yksinkertaisia ja voimakkaita sanoja – ihmiset huomaavat ja reagoivat niihin yleensä enemmän kuin liian vaikeaselkoisiin tai neutraaleihin sanoihin. Apua oman otsikkosi saamiseen kiivaaseen vauhtiin saat tästä Folcanin oivasta artikkelista!

9. Jaa parhaat palasi

Bloggaus voi näyttää sinun parhaat piirteesi muille vain, jos todella julkaiset parasta ja ainutlaatuista sisältöä – ei kannata jättää asioita pois sen pelossa, että joku varastaa ideasi. Nykyaikana parhaat toimijat jakavat tietonsa ja kokemuksensa muiden kanssa, jolloin on mahdollista saavuttaa todella paljon suurempia asioita kuin vain kaiken itse yksin tehden.

Ilmainen sisältö ensin. Laadukasta ja säkenöivän arvokasta ilmaista sisältöä jakamalla voit myöhemmin ansaita tuloja kasvatettuasi ensin mainettasi asiantuntijana. Esimerkiksi oma e-kirja tai verkkokurssi ovat erittäin potentiaalisia tapoja tienata, jos olet ensin luonut hyvää pohjaa yleisöösi syvällisen perinpohjaisilla blogipostauksillasi.

Yhteenveto

Bloggaus vaatii siis paljon onnistuakseen, mutta erityisesti painottaisin sinnikkyyttä ja halua oppia uusia taitoja. Näiden avulla voit vähän kerrallaan kehittyä bloggarina vähän kerrallaan juuri haluamaasi omanlaiseesi suuntaan. Tuloksia bloggaamisessa ei yleensä tule nopeasti, mutta hiljalleen uniikkia sisältöä luomalla sinulla on mahdollisuuksia vaikka mihin!

Saiko tämä postaus sinut innostumaan lisää bloggauksesta? Minulle tämä on tärkeä osa elämääni ja mielelläni keskustelen aiheesta sinunkin kanssa, joten jos sinulta löytyy kysyttävää, niin vastaan mielelläni!

 

Tässä muita postauksiani bloggauksesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös