Kaaosteoria

Kesänä firettäjänä - yksinkertaisia nautintoja

Kesäni firettäjänä koostuu kokonaisuutena enimmäkseen yksinkertaisista nautinnoista – pienet päivittäiset onnen hetket tekevät suvestani juuri minulle sopivan. Firettäjänä rahalla en yritä saada itseäni onnelliseksi, vaan useimmat hyvää mieltä tuovat asiat ovat joko ilmaisia tai ainakin suhteellisen edullisia. Tässä postauksessa valotan sinulle tarkemmin, millaiset jutut luovat minulle eniten laadukasta kesää!

Retkeily

Retkeily on ollut jo pitkään minulle yksi tärkeimpiä harrastuksia ja tänä kesänä vaeltelen Suomen kauniissa luonnossa useampaankin kertaan. Eniten teen päiväretkiä, mutta kesään sisältyy myös yksi useamman vuorokauden reissu. Talouden suhteen retkeilyyn ei mene armottomasti valuuttaa – tärkeimmät laadukkaat varusteet kestävät pitkään kovaa käyttöä, joten niitä ei tarvitse uusia vähän väliä. Eniten rahaa kuluu eväisiin ja polttoaineeseen; kesässä retkeilyyn palaa ehkä noin 200 euroa.

Kesäkuun alussa käväisin päiväretkellä Teijon kansallispuistossa – alueen hieno historia vanhoine ruukkeineen ja idyllisine kylineen välittyi väkevästi tajuntaani matkallani. Lisäksi oli miellyttävää kierrellä poluilla ja SUP-lautailla rannikon kauniissa maisemissa – suosittelen paikkaa kaikille monipuolisten mahdollisuuksien ansiosta!

Juoksu

Juokseminen tekee hyvää kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisesti kesällä se on mielestäni äärimmäisen nautinnollista pitkien valoisten öiden ja suotuisten lämpötilojen ansiosta. Myös juoksu on siinä mielessä hyvä harrastus, että se ei vaadi todellakaan omaisuuksia – tärkein menoerä on tietysti juoksukengät. Itse ostin juuri 60 euron Niken Quest 2 – juoksukengät ja ne toimivat erittäin hyvin käytössä! Juoksukengät kestävät keskimäärin noin 800 – 1200 kilometriä, joten niistä riittää riemua minulla ainakin puoleksi vuodeksi!

Ravintolat

Kesäni firettäjänä sisältää runsaasti myös gastronomisia nautintoja, joista kotona kokkailun lisäksi on suuri etuoikeus nauttia myös lukuisten suomalaisten ravintoloiden antimista. Reilu viimeinen vuosi on ollut sen verran katastrofaalinen shokki-isku ravintoloille koronan vuoksi, että katson omaksi velvollisuudekseni auttaa omalta osaltani näitä ravintoloita pääsemään taas selville vesille myrskyn jälkeen.

Tietyssä mielessä olen valikoiva ravintoloiden suhteen – en tosiaan vielä pysty vartijan tuloillani viemään perhettäni Michelin tähtiä vilisevään ravintolaan, vaikka kokemus saattaisikin olla ikimuistoinen. Erittäin hyvää laatua saa  kuitenkin esimerkiksi asuinpaikallani Hämeenlinnassa Popinossa, ravintola Piparkakkutalossa tai Fresno American Dinerissä, joissa tulee nyt kesällä vierailtua hyvällä mielellä.

Yhteenveto

Kaikkiaan kesäni firettäjänä on aika simppelin miehen puuhaa – retkeilyä vaihtelevissa maastoissa, juoksua kunnes tuntuu raukean auvoisalta ja perheen ja ystävien kanssa yhteisten hetkien luomista miellyttävien ravintoloiden suosiollisella vaikutuksella. Materiaalisilla asioilla ei siis ole kohdallani valtavaa merkitystä – en todellakaan tarvitse miljoonien eurojen veneitä tai autoja elääkseni täyttä elämää!

Mitkä asiat tuovat sinulle kesällä eniten nautintoa? Laita kommenttia alle ja oikein hyvää kesää sinulle lukijani!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top