Kaaosteoria

5 säkenöivää sijoituskirjaa

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Nykyään on saatavilla monta laadukasta sijoituskirjaa, joiden avulla voit kehittää omaa sijoittamistasi vähitellen uusiin korkeuksiin. Tässä postauksessani esittelen sinulle omia henkilökohtaisia suosikkejani sijoituskirjoista, joista on ollut minulle selkeää apua vuosien varrella – toivottavasti löydät niistä jotain uutta kiinnostavaa tietoa matkallesi!

Rich Dad, Poor Dad

Robert T. Kiyosakin  legendaarinen kirja *Rich Dad, Poor Dad avittaa sinua pohtimaan omaa talouttasi ja sijoittamista erittäin maanläheisesti ja helppotajuisesti kirjoitettuna. Kiyosaki hyödyntää omia kokemuksiaan taidokkaasti asioiden selvittämisessä ja kirjassa on runsaasti esimerkkejä helpottamaan oppimistasi rahan käytöstä käytännössä.

Kirjan oleellisia opetuksia ovat mm. rahan laittaminen tekemään työtä puolestasi sijoittamalla, hyvien taloudellisten tapojen oppiminen rikkailta ja kassavirran tärkeyden ymmärtäminen. Kaikkiaan tästä yksinkertaisesta, mutta oudon toimivasta teoksesta voit saada paljon ajateltavaa ja muutettavaa omaan elämääsi!

One up on Wall Street

Lievästi sanottuna eeppisen maineen omaava Peter Lynch antaa teoksessaan *One up on Wall Street osuvia vinkkejä meille tavallisille piensijoittajille, kuinka voimme valita itse ne parhaat osakkeet salkkuumme. Ottaen huomioon Lynchin memestyksen Magellan Fundin johdossa Fidelityllä vuosina 1977 – 1990 (noin 30 %:n vuotuinen tuotto tuolta ajalta!) tämä kirjailija tunnetusti antaa myös tekojensa puhua puolestaan viisaiden sanojen lisäksi.

Tässä Lynchin kirjassa pääset syventumään esimerkiksi piensijoittajien etuihin suursijoittajiin verrattuna, käyttämään omaa saatavilla olevaa tietoa sijoitusten valintaa ja pohtimaan pitkän ajan sijoitusstrategiaa. Kaikkiaan kyseessä on helppolukuinen ja viihdyttävä tietopaketti!

Musta joutsen

Nassim Nicholas Talebin *Musta joutsen on vaikuttava teos, mikä saattaa sinut tuntemattomille vesille odottamattomien ja mullistavien tapahtumien ja ilmiöiden maailmaan. Taleb esimerkiksi painottaa kirjassaan sitä, että historia ei aina tarjoa vinkkejä tulevaisuutta varten.

Lukukokemuksena opus on raskaamman puoleinen, mutta lukuisten oivaltavien esimerkkien avulla voit oppia vähentämään riskejäsi yllättäviltä negatiivisilta tapahtumilta ja kykenemään hyötymään vikkelästi uusista muutoksista. Musta joutsen on kaikkiaan haastava ja voimakas kirja sijoittajille!

Sijoita kuin guru

Karo Hämäläisen ja Jukka Oksaharjun *Sijoita kuin guru tarjoilee sinulle kerralla kahdeksan erilaisen sijoituslegendan tyyliä sijoittamiseen. Tässä valiojoukossa ovat mm. monimiljardööri Warren Buffett, huippusalkunhoitaja Peter Lynch ja arvosijoittamisen luoja Benjamin Graham.

Tässä teoksessa sijoittajagurujen strategioita sovelletaan nykyaikaan ja käytännön esimerkkien avulla voit  ottaa arvokasta oppia mestareilta. Paljon tiivistä tietoa helppolukuisessa paketissa, suosittelen syvästi!

Raha

Viimeisenä kirjatärppinä antaisin Tony Robbinsin *Raha-kirjan, missä pääset tutustumaan seitsemään vaiheeseen matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen. Robbinsin ehdottomia vahvuuksia ovat mielestäni äärimmäisen motivoiva tyyli opettaa ja monimutkaisten asioiden yksinkertaistaminen selkeään muotoon.

Tässä massiivisessa lähes 700 sivun järkäleessä pääset uppoutumaan todella viihdyttävään ja inspiroivaan lukukokemukseen. Teos perustaa tunnettujen sijoittajien haastattelujen pohjalle – esimerkiksi Warren Buffett, Carl Icahn ja Ray Dalio tulevat tutuksi. Ainoa miinus kirjassa on mielestäni tiettyjen osioiden painottuminen jenkkeihin!

Yhteenveto

Hyvä sijoituskirja on kuin laittaisi rahaa pankkiin – saamasi opit kasvattavat taitojasi vähän kerrallaan ja näin osaamisesi kehittyessä saat korkeaa korkoa panostamallesi ajalle ja tiedon saalistamiselle. Muista kuitenkin soveltaa oppimiasi hienoja teorioita käytännössä mahdollisimman paljon – sillä tavalla saat suurimman hyödyn niistä omassa taloudessasi.

Toivottavasti löysit  tästä postauksestani jotain hyvää uutta  mielenkiintoista sijoituskirjaa kehittääksesi taitojasi sijoittajana. Mitä mieltä olet näistä kirjoista, mikä on sinun mielestä se kaikista pätevin opus?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös