Kaaosteoria

Dropshipping eurooppalaisilla toimittajilla

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Dropshipping eurooppalaisilla toimittajilla antaa sinulle väylän lyhentää toimitusaikoja huomattavasti ja pitää tuotteiden laadun korkealla tasolla asiakkaidesi parhaaksi. Lisäksi voit napata suurta hyötyä tullauksen suhteen ja toimituskulujen suhteen käyttäessäsi eurooppalaisia toimittajia verkkokauppasi apuna.

Tässä kirjoituksestani saat selvyyden eurooppalaisesten toimittajien suurimmista hyödyistä ja heikkouksista dropshippingissa. Sen lisäksi esittelen sinulle erilaisia vaihtoehtoja, joita voit käyttää tavarantoimittajina eurooppalaisille tuotteille – toimittajia löytyy yleisestä laajan valikoiman eurooppalaisesta suurtekijästä pienempiin yksittäisiin toimialoihin keskittyneisiin niche-pelureihin!

Eurooppalaisten toimittajien vahvuudet

Todellisuudessa dropshipping eurooppalaisilla toimittajilla mahdollistaa siis lukuisia merkittäviä vahvuuksia, joista lyhyet toimitusajat, tuotteiden hyvä laatu ja tullauksen tarpeettomuus ovat kaikista suurimpia etuja. Myös sujuva kommunikaatio toimittajiin ja maksukykyiset asiakkaat Euroopassa ovat positiivisia seikkoja eurooppalaisten toimittajien puolesta.

Lyhyet toimitusajat. Eurooppalaisten toimittajien tuotteilla toimitusajat ovat selkeästi lyhyempiä esimerkiksi kiinalaisiin toimittajiin verrattuna – parhaimmillaan voit eurooppalainen asiakkaasi saa tuotteesi jo muutamassa päivässä, huonoimmillaankin puhutaan noin kahdesta viikosta. Kiinasta tilattaessa toimitusaikoihin liittyy huomattavasti enemmän epävarmuutta ja kuukauden toimitusaika ei sieltä ole mikään yllättävä yksityistapaus.

Tuotteiden hyvä laatu. Euroopassa valmistettujen tuotteiden on täytettävä tietyt turvallisuusvaatimukset, joten niitä myydessäsi tiedät jo etukäteen niiden olevan tarpeeksi turvallisia ja kestäviä vaativimmillekin eurooppalaisille asiakkaillesi. Bonuksena oivista tuotteista tulet saamaan vähemmän palautuksia rikkoutuneista tuotteista – siitä hyödyt sinä taloudellisesti ja asiakkaidesi luottamus verkkokauppaasi vahvistuu.

Ei tullattavaa! Ehdottoman positivinen seikka eurooppalaisissa toimittajissa on se, että sinun tai EU:n alueella asuvan asiakkaasi ei tarvitse maksaa tullimaksuja, jos tuote on valmistettu EU-maassa. Tämä asia säästää selkeästi aikaa ja rahaa erityisesti asiakkailta, joten tullittomuus on suuri etu! Kuitenkin lähettäessäsi tavaroita EU:n alueelta muualle maailmaan (myös Iso Britannia!) joudutaan maksamaan tullia, joten tässä on tärkeä pohtimisen aihe; minne maihin kannattaa myydä tuotteita?

Sujuva kommunikaatio. Eurooppalaisten toimittajien kanssa kommunikaatio toimii yleisesti katsottuna helposti; englannilla voi hoitaa asiat sujuvasti, asiakaspalvelu on avoinna samoihin aikoihin kuin Suomessa ja useimmilla toimittajilla on todella kattavat tukisivustot mahdollisten ongelmien ratkaisuun. 

Maksukykyiset asiakkaat. EU:n alueelta löytyy runsaasti maksukykyisiä asiakkaita, jotka ovat valmiita ostamaan laadukkaita Euroopassa valmistettuja tuotteita – ilmastonmuutos, paikallinen tuotanto ja aikaa hyvin kestävät tuotteet vaikuttavat kaikki osaltaan positiivisesti kysyntään. Markkinoi siis erityisesti laatua korostaen, hinta ei ole todellakaan ole kaikki kaikessa!

Eurooppalaisten toimittajien vahvuudet
Lyhyet toimitusajat, maksukykyiset asiakkaat ja tuotteiden hyvä laatu kannustavat käyttämään eurooppalaisia toimittajia

Eurooppalaisten toimittajien heikkoudet

Dropshipping eurooppalaisilla toimittajilla sisältää kuitenkin myös ilmeisiä heikkouksia, joista huomattavimpia ovat rajattu valikoima, kalliimmat tuotteet ja suppeampi määrä toimitusvaihtoehtoja.

Rajattu valikoima. Kiinalaisilla toimittajilla (esim. Alibaba) on reippaasti suurempi määrä tuotteita valikoimassaan kuin eurooppalaisilla toimittajilla. Kiinalaiset vaihtoehdot kykenevät myös yleensä lisäämään uusia tuotteita trendien mukaan nopeammin valikoimaansa, jolloin usein tämän päivän hittituotteet löydät useimmin Alibaban tyylisiltä toimijoilta. Lisäksi kiinalaiset toimittajat pystyvät parhaimmillaan lähettämään valtavia määriä tuotteita asiakkaillesi vaivatta, jos saat isoa myyntiä aikaan.

Kalliimmat tuotteet. Eurooppalaisten toimittajien tuotteet ovat yleensä reilusti kalliimpia kuin esimerkiksi Aasiassa valmistetut tuotteet – suurin syy siihen ovat korkeammat tuotantokustannukset. Euroopassa valmistetuissa tuotteissa hintaan vaikuttavat esimerkiksi korkeampi palkkataso ja verot, yritysten kulut ja pienemmät valmistusmäärät kiinalaisiin kilpailijoihin verrattuna. Lisäksi tosiaan Euroopassa valmistettujen tuotteiden on täytettävä korkeat laatuvaatimukset, mikä luonnollisesti nostaa tuotteiden valmistuskustannuksia korkeammalle tasolle.

Vähemmän toimitusvaihtoehtoja. Eurooppalaisilla toimittajilla on käytössään yleensä vähemmän toimitusvaihtoehtoja kuin kiinalaisilla kilpailijoillaan, näin ollen kannattaa todella vertailla erityisesti toimitusten hintoja toimittajaasi valitessa. Toimitusajan suhteen toki voitat eurooppalaisella toimittajalla, mutta myös asiakaspalvelun on toimittava mallikkaasti, jotta dropshipping-verkkokauppasi voisi kukoistaa!

Investunt verkkokauppa
Investunt verkkokauppa - sijoittajille vaatteita, asusteita ja taidetta!

Eurooppalaisia toimittajia esittelyssä

Seuraavaksi esittelen sinulle erilaisia vaihtoehtoja toimintasi  kestäväksi kivijalaksi – dropshipping eurooppalaisilla toimittajilla onnistuu monella tyylillä, joten otin mukaan useita selkeästi toisistaan eroavia toimittajia, joista varmasti voit löytää omaan makuusi maukkaimman suupalan!

Spocket dropshipping
Helpot tavat etsiä tuotteita, kätevät väylät tilata näytteitä ja sujuvat integraatiot ovat syitä kokeilla Spocketia (kuva Spocketin verkkosivuilta)

Spocket

Spocketista* voit löytää eurooppalaisten tuotteiden lisäksi  esimerkiksi yhdysvaltalaisia tuotteita verkkokauppaasi varten. Tämä toimittaja sisältää valikoimassaan tuotteita lukuisilta tavarantoimittajilta esimerkiksi vaatteisiin, lemmikkitarvikkeisiin, kotiin, koruihin tai urheilutarvikkeisiin liittyen – sopivien tuotteiden löytäminen on yksinkertaisten listojen avulla Spocketissa erittäin helppoa.

Tuotteet ovat laadukkaita. Tavarantoimittajat joutuvat kovaan testiin tässä palvelussa, ennen kuin saavat tuotteensa tarjolle dropshippaajille; heidän on aluksi haastattelussa esitettävä tuotantonsa laadukkuutta, seuraavaksi heidän on onnistuttava tärkeissä ehdoissa (tuotteen kysyntä riittävää, niitä on tarjottava vähintään 30 %:n alennuksella vähittäiskaupan hintoihin ja tuotetta voidaan lähettää ilman toimittajan brändiä) ja viimeisessä vaiheessa Spocket testaa itse tuotteiden laadun – huonoja ei päästetä mukaan palveluun!

Tuotteiden palautus kätevää. Dropshippaajalle palautusten kanssa pelaaminen voi olla joskus painajaista, mutta Spocket on onnistunut tekemään tästä asiasta paljon yksinkertaisempaa selkeiden käytäntöjen ansiosta. Tarjolla on kolme palautuskäytäntöä: ei palautusta, 15 päivän palautus ja 30 päivän palautus – tarkista tämä tieto aina tavarantoimittajan tuotelistauksesta alareunasta! Jos asiakkaasi saa rikkinäisen tai väärän tuotteen, hänen on lähetettävä todiste valokuvana 15  päivän kuluessa, jolloin tavarantoimittaja joutuu yleensä aina korvaamaan tuotteen palautuskulut ja korvaamaan vastaavan tuotteen tai maksunpalautuksen.

Yhteensopiva verkkokauppa-alustoihin. Spocket toimii moitteetta useimpien merkittävien verkkokauppa-alustojen, kuten Shopifyn, WooCommercen, BigCommercen, Wixin, Alibaban ja Squaren kanssa. Tällä tavalla sinulla on valtavasti valinnanvaraa oman verkkokauppa-alustan suhteen, jos Spocket vaikuttaa passelilta vaihtoehdolta eurooppalaisena toimittajana.

Voit tilata näytteitä. Vaikka Spocket tosiaan testaakin tuotteet itsekin, on sinun silti viisasta tilata näytteitä tuotteista, jotta pystyt saamaan tietoa tavarantoimittajan todellisista toimitusajoista ja lisäksi ottamalla itse laadukkaita kuvia tuotteista voit saada reippaasti lisää myyntiä aikaan verkkokaupassasi. Spocketissa jokaisesta tuotteesta voi tilata korkeintaan 5 näytekappaletta ja saat reiluja alennuksia tilaamistasi näytteistä – ei syö kassaasi tyhjäksi kevyesti!

Brändisi laskuissa! Jo Pro-tason paketissa voit lähettää laskusi asiakkaillesi omalla logollasi varustettuna – tällä tavalla voit vähitellen kasvattaa brändisi mainetta suuremmaksi pienillä kuluilla. Pieni markkinateko tänään, iso yleisö huomenna!

Hinnoittelu. Kaikkiaan Spocketissa on viisi erilaista tasoa ja edullisimmissa tasoissa saat 14 päivää ilmaisen kokeilujakson! Alimmalla ilmaisella tasolla voit selata millaisia tuotteita Spocketissa on tarjolla. Seuraava Starter-taso kustantaa 24 dollaria kuussa ja sillä saat 25 tuotetta verkkokauppaasi. Astetta kalliimpi Pro-taso kustantaa kuukausiveloitteisena 49 dollaria, mutta kerran vuodessa maksettuna vain 29 dollaria  kuukautta kohti- siihen kuuluu jo 250 tuotetta, 25 premium-tuotetta ja brändätty laskutus. Toiseksi korkein taso kustantaa kuukausiveloituksena 99 dollaria tai vuosittain 59 dollaria kuukautta kohti – siinä saat jo hulppeat 10 000 tuotetta ja 10 000 premium-tuotetta. Kaikista korkeimmalla Unicorn-tasolla maksat kerralla 1380 dollaria (115 $ kuukautta kohti) ja sillä voit lisäksi esimerkiksi vaatia uusia tuotteita Spocketiin tai tarkistaa kerralla useampia laskuja kätevästi.

Kaikkiaan Spocket on hyvä vaihtoehto, jos haluta markkinoida laadukkaita tuotteita eurooppalaisille asiakkaille selkeillä palautuskuvioilla ja omalla brändilläsi varustettuna. Ilmaisen kokeilujakson ansiosta sinulla ei ole mitään riskiä tämän palvelun suhteen – sen avulla voit itse henkilökohtaisesti kokeilla, löytyykö tällä tavalla juuri sinun verkkokauppaasi sopivia laadukkaita tuotteita. Alla olevasta painikkeesta voit tutustua ja avata ilmaisen tilin Spocketille!

BigBuy dropshipping
Nopeita lähetyksiä, sujuvaa automatisointia ja kätevää integraatiota verkkokauppoihin - siinä BigBuyn vahvuuksia! (kuva BigBuyn verkkosivuilta)

BigBuy

BigBuy on suuri Espanjassa pääkonttoriaan pitävä toimija, mikä dropshipping-palvelun lisäksi tarjoaa myös monia muita palveluita tukkumyynnistä verkkokauppojen perustamiseen. Tällä toimittajalla on valikoimassaan yli 150 000 tuotetta ja se huolehtii suoraan tilausten valmistelun, pakkaamisen ja toimituksen asiakkaille – sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä erillisiin tavarantoimittajiin, kaikki hoituu kätevästi BigBuyn kautta!

Valikoima laaja. Ei BigBuy tietysti voita Alibabaa valikoiman kattavuudessa, mutta kyllä tämäkin katalogi on yli 150 000:lla tuotteellaan aivan riittävän laaja omaa verkkokauppaasi ajatellen. Tämä palvelu tarjoaa tuotteista lukuisista kategorioista – esimerkiksi voit etsiä sopivia tuotteita kotiin ja puutarhaan, urheilutarvikkeisiin, kauneuteen ja terveyteen, erotiikkaan, muotiin tai elektroniikkaan liittyen.

Katalogi suomeksi! Kaikki tuotteiden tiedot löydät vaivatta suomenkielisillä teksteillä varustettuna, joten säästät selkeästi aikaa, jos esimerkiksi englannin kielen taitosi ei ole korkealla tasolla. BigBuyssa on käytössä kaikkiaan 24 eri kieltä, joten halutessasi voit käyttää niitä tuotteidesi markkinoinnissa eri maihin Euroopassa.

Toimitukset nopeita. BigBuy käyttää pikakuljetusliikkeitä (esim. UPS, DHL ja TNT), joten lähetykset sujuvat nopeasti – parhaillaan asiakkaasi saavat jo muutamassa päivässä tuotteensa ja keskimäärin toimitusajat ovat 4-5 päivää Euroopan sisällä. Lähetysten toimitusajat ja -hinnat voit itse  kätevästi arvioida BigBuyn ostoskorista.

Voit myydä useissa kanavissa. BigBuy tekee helpoksi tuotteidesi myymisen useissa kanavissa; katalogin synkronointi, automaattiset hinnoittelusäännöt ja tilausten synkronointi auttavat sinua keskittymään ydinasioihin verkkokauppasi suhteen. Voit myydä tuotteitasi esimerkiksi Amazonissa ja Ebayssa ja verkkokauppa-alustoissa voit käyttää BigBuyta Shopifyn, WooCommercen ja PrestaShopin kanssa.

Hinnoittelu. BigBuy ei ole palveluna halvimmasta päästä – käytännössä edullisin dropshippaajille sopiva paketti on Pack Ecommerce, mikä kustantaa 52 € kuussa (vuosittaisella kertamaksulla, muuten 69 €) 90 euron rekisteröitymismaksun lisäksi. Tällä summalla saat  mm. rajattomasti toimituksia, tuotekatalogin 24:lla kielellä ja kattavan synkronoinnin verkkokauppasi hallinnointiin. Jos kuitenkin aiot myydä tuotteita Amazonin tai Ebayn tapaisilla markkinapaikoilla, tarvitset kalliimman Pack Marketplacesin, mikä on hinnaltaan noin 74 € kuussa vuosittaisella kertamaksulla (muuten 99 € kuussa).

BigBuy sopii mielestäni parhaiten erityisesti eurooppalaisille kuluttajille markkinoiville dropshippaajille; toimitusajat eivät ole pitkiä, valikoima on riittävän monipuolinen oman verkkokaupan tarpeisiin ja automaattinen synkronointi auttaa tehostamaan työntekoa reippaalla kädellä! Jos BigBuy kiinnostaa, tutustu siihen alla olevasta painikkeesta!

 

SaleHoo

Salehoo
Salehoo - säästeliään dropshippaajan valinta (kuva SaleHoon verkkosivuilta)

Kolmantena vaihtoehtona esittelen sinulle dropshippauksen tavarantoimittajiin globaalisti keskittyvän  uusi-seelantilaisen SaleHoon*, mikä ei siis tarjoa esimerkiksi integraatioita verkkokauppoihin, kuten esimerkiksi Spocket tai BigBuy. SaleHoon vahvuuksia ovat erinomainen osio mallikkaasti myyvien ja isokatteisten tuotteiden etsimiseen, kattava ja helppokäyttöinen 1000:n dropshipping-tavarantoimittajan hakemisto  ja laadukas asiakaspalvelu.

Tavarantoimittajien tiedot hyvin esillä. SaleHoo tarkistaa tavarantoimittajien taustat laadulla, joten riskisi huonosta palvelusta pienenee selvästi. Tavarantoimittajien tiedoista voit löytää infoa mm. toimitustavoista, tuotteiden laadusta, asiakaspalvelun tasosta ja yhteystiedoista. Näitä tavarantoimittajia pystyt etsimään esimerkiksi tuotekategorioiden mukaan – erilaisia kategorioita löytyy kymmeniä erilaisia valittavaksi. Harmillista on kuitenkin, että suoraan et pysty suodattamaan haussa vain eurooppalaisia tavarantoimittajia, joten aikaasi voi kulua hieman enemmän oivien tavarantoimittajien löytämiseen. 

Ei vähimmäistilauksia tai hakemusmaksuja? Halutessasi voit näppärästi etsiä sellaisia tavarantoimittajia, mitkä eivät vaadi mitään etukäteismaksuja tai vähimmäistilauksia. Tällä tavalla varsinkin aloittaessasi dropshippausta kulusi pysyvät mukavan pieninä, joten riskisi vähentyvät kaikkiaan verkkokauppasi suhteen reippaasti!

Tuotteiden haku helppoa. SaleHoossa voit kätevästi etsiä kuumia trendaavia tuotteita ja valikoida niitä esimerkiksi kilpailun määrän, tuotteiden hinnan tai myyntiasteen mukaan. Lisäksi voit tarkkailla tuotteiden myynnin kehitystä kuukausitilastoilla – näin huomaat kasvavan kysynnän ennen muita verkkokauppiaita! Palvelussa on myös mahdollista säästää ja vertailla eri tuotteita keskenään eri ominaisuuksien mukaan, tällä tavalla erotat erinomaiset eliittituotteet keskinkertaisista kokelaista. Löydettyäsi laatutuotteen klikkaamalla Suppliers-painiketta tuotesivulla pääset vertailemaan eri tavarantoimittajia erilaisilla hakutoiminnoilla.

Tuki kattavaa. Voit saada tukea SaleHoon asiakaspalvelusta sähköpostin, chatin, puhelimen, Twitterin tai Facebookin kautta, joten saat halutessasi apua esimerkiksi palvelun käyttöön, tuotteiden etsintään tai verkkokaupan perustamiseen. Lisäksi saatavilla on noin 50 ilmaista opastusvideota, joiden avulla saat vinkkejä esimerkiksi dropshippaukseen, oman verkkokaupan perustamiseen tai tuotteiden hankintaan. Vielä viimeisenä silauksena SaleHoolla on laaja foorumi, missä on mukana 137 000 jäsentä keskustelemassa kaikesta verkkokauppaan liittyvistä aiheista!

Helppo käyttää. SaleHoon palvelua on yksinkertaisen luontevaa käyttää; esimerkiksi kiinnostavien tavarantoimittajien kanssa voit viestiä suoraan tämän alustan kautta. Palvelussa voit säästää omat suosikkituotteesi ja -tavarantoimittajat, jolloin ne näkyvät helposti käyttöliittymässä. Myös kiinnostavat foorumin postaukset ovat selkeästi esillä, joten tiedät mistä olennaisista asioista kaikki muut puhuvat juuri nyt.

Hinnoittelu. SaleHoo on ominaisuuksiltaan suhteellisen rajattu, joten ei ole ihme, että hinnat ovat huomattavan alhaiset muihin kilpailijoihin verrattuna. Vuositilaus maksaa 67 dollaria ja elinikäinen tilaus puolestaan 127 dollaria – mitään riskiähän sinulla ei ole tilauksen suhteen, sillä palvelu tarjoaa 100 %:n tyytyväisyystakuun; saat rahasi takaisin, jos et ole tyytyväinen palvelun laatuun.

Kokonaisuudessaan SaleHoo sopii monelle aloittelevalle dropshippaajalle; hinnat eivät ole korkeita ja valinnanvaraa laadukkaissa tavarantoimittajissa on todella runsaasti. Hyvien tuotteiden ja tavarantoimittajien etsiminen vaatii kuitenkin sinulta runsaasti aikaa ja lisäksi mitään integraatioita Shopifyn tai WooCommercen tyylisiin verkkokauppa-alustoihin ei ole saatavilla, joten jos haluat helpommalla päästä, niin esimerkiksi Spocket tai BigBuy ovat silloin parempia vaihtoehtoja. Alla olevasta painikkeesta pääset tutustumaan paremmin SaleHoon ominaisuuksiin!

Yhteenveto

Kokonaisuutena dropshipping eurooppalaisilla toimittajilla avaa isot ovet suureen liiketoimintaan – lyhyet toimitusajat, laadukkaat tuotteet ja maksukykyiset asiakkaat ovat merkittäviä syitä pohtia oman verkkokaupan perustamista eurooppalaisten toimittajien varaan. Tulevaisuudessa verkkokaupan myynnit tulevat kehittymään suotuisasti, joten nyt on sinun korkea aika miettiä – lähdetkö mukaan tarjoamaan oivia tuotteita omalla tyylilläsi?

Mitä mieltä olet aiheesta, lukijani? Onko halpa hinta se ratkaiseva tekijä vai onko myös laadulla sijansa päätöksissäsi? Laita kommenttia ja laajennetaan kaikkien tietämystä dropshippauksesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top