Kaaosteoria

7 miljonäärin tapaa

” Man Sitting on a Black Car” created by Mushtaq Hussain, from brand Pexels on Canva.com

Moni miljonäärin tapa on todellisuudessa helpohkosti omaksuttavissa – tie vaurauteen ei yleensä vaadi mitään sirkustemppuja, vaan voit päästä parempaan taloudelliseen asemaan esimerkiksi sijoittamalla itseesi ja yrittäjyydellä. Tästä kirjoituksesta saat itsellesi kirkkaita suuntaviivoja miljonäärien tapoihin!

Itseensä sijoittaminen

Miljonäärit ymmärtävät oman osaamisensa ja taitojensa arvon. He eivät epäröi investoida aikaa, vaivaa ja rahaa oman osaamisensa kehittämiseen. Tämä voi tarkoittaa koulutusta, ammatillista kehittymistä tai vaikkapa henkilökohtaista valmennusta. Jatkuva taitojen kehittäminen avaa uusia mahdollisuuksia ansaita esimerkiksi yrittämällä tai sijoittamalla.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa Ramseyn Solutionsin tutkimuksessa selvisi, että miljonääreistä  88 % kävi vähintään collegen (alempi korkeakoulututkinto) verrattuna koko kansan 38 %:n lukemaan. Lisäksi tutkimuksesta ilmeni, että miljonääreistä jopa 52 % opiskeli maisterin tai tohtorin tutkinnon verrattuna koko väestön vähäiseen 13 %:n lukemaan.

Useita tulonlähteitä

Jo pitkään tunnettu miljonäärin tapa vaurastua on omata useita erilaisia tulonlähteitä ja esimerkiksi Flint Wealthin artikkelin mukaan miljonäärejä tutkinut kirjailija Thomas Corley on päätynyt lopputulokseen, että 65 %:lla ensimmäisen miljoonan itse ansainneista oli vähintään kolme erilaista tulonlähdettä käytössään.

Poiketen useimmista tavallisista palkansaajista miljonäärit painottavat tulonlähteissään aktiivisen palkkatyön sijaan erilaisia passiivisen tulon väyliä; esimerkiksi asuntojen vuokratulot, osingot, rojaltit ja lisenssit, yritysten tuotot ja korkotuotot ovat yleisiä miljonäärien keinoja tienata. Tällä tavalla on mahdollista vaurastua nopeammin lisäämällä jatkuvasti passiivisen tulon lähteitä, jolloin oma ajankäyttö ei ole enää yhteydessä ansaintaan.

Riskinottaminen

Todellista menestystä elämässä on vaikeaa saada, jos ei ota hallittuja riskejä. Miljonäärit todella tietävät tämän faktan ja he ottavat yrittämisessä ja sijoittamisessa riskejä, missä yleensä haetaan korkeahkoa tuottoa samalla minimoiden mahdolliset tappiot. Useimmiten menestyvät miljonäärit laskevat tarkkaan uusien mahdollisuuksien riski/tuotto-suhdetta ja tekevät rationaaliseen harkiintaansa ja intuitioonsa pohjautuvia ratkaisuja.

Monet miljonäärit ovat ansainneet suuren osan omaisuudestaan yrittäjyyden kautta – siellä jos missä on olennaisen tärkeää osata ottaa riskejä hallitusti. Mahdolliset epäonnistumiset huomioidaan, mutta niitä ei pelätä, vaan tulevia tuottoja ja menestystä painotaan enemmän yrittämisessä.

Lukeminen

Erittäin toimiva miljonäärin tapa on lukeminen, mistä ehkä kaikista tunnetuin esimerkki on maailman rikkain sijoittaja Warren Buffett. Tämä Omahan Oraakkeli lukee päivittäin 6 tuntia kirjoja ja hän suosittelee Financial Postin artikkelin mukaan menestystä hakeville ihmisille 500 sivun lukemista päivittäin! 

Jos 500 sivua päivässä tuntuu haastavalta, vähempikin voi riittää hyvin; esimerkiksi tämän Moneyguyn kirjoituksen mukaan miljonäärit lukevat keskimäärin noin 5,5 tuntia viikossa verrattuna keskivertoväestön 2 tunnin lukemaan. Lukemisen hyötyinä ovat mm. tiedon lisääntyminen, uusien mahdollisuuksien oivaltaminen ja itsensä kehittäminen monipuolisesti.

Lukeminen on usean miljonäärin keskeinen tapa
Lukeminen on usean miljonäärin keskeinen tapa (" Woman Reading Book" created by Wilson Vitorino, from brand Pexels on Canva.com)

Intohimon seuraaminen

Useimmat miljonäärit ovat todella intohimoisia joidenkin asioiden suhteen – se antaa heille valtavasti energiaa ja motivaatiota puskea kohti haastaviakin tavoitteita. Oman intohimon seuraaminen on jo kauan tunnettu miljonäärejä yhdistävä tekijä; Business Insiderin artikkelin mukaan jo arvostettu kirjailija Napoleon Hill ilmaisi vuonna 1939 ajattomassa klassikkoteoksessaan ”Think and Grow Rich” miljonäärien tekevän rakastamiaan asioita saaden näin menestykseen tarvittavaa energiaa riittävästi.

Todellinen intohimo johonkin asiaan antaa energian lisäksi myös sinnikkyyttä ja todelllisen tarkan kohteen, mihin keskittyä, mitkä toisaalta avittavat matkalla kohti vaurastumista ja merkityksellisempää elämää.

Hyvinvointiin panostaminen

Miljonääriksi pääseminen vaatii useimmiten runsaasti vaativaa työtä, mutta jaksaakseen toimia pitkäaikaisesti kovien tavoitteiden eteen on tärkeä muistaa panostaa omaan hyvinvointiin. Tähän kokonaisuuteen kuuluu erityisesti terveelliset elämäntavat riittävän ja laadukkaan unen, tasapainoisen ruokavalion ja monipuolisen liikunnan muodossa.

Lisäksi miljonäärit panostavat huomattavasti läheisimpiin ihmissuhteisiin; toimivat suhteet tuovat kaivattua tasapainoa ja lisäävät onnellisuutta omalla tavallaan. Usein myös hyväntekeväisyys on lähellä miljonäärien sydäntä; auttamisen ilo kohottaa sekä omaa että hyväntekeväisyyskohteiden hyvinvointia.

Verosuunnittelu

Viimeinen esittelemäni miljonäärin tapa on verosuunnittelu, millä on mahdollista kiihdyttää huomattavasti vaurastumista monipuolisesti. Verosuunnittelussa eli verojen optimoinnissa on lukuisia mahdollisuuksia vähentää maksettavien verojen määrää laillisesti – verosuunnittelussa kannattaa pohtia tarkkaan yritysmuotoa, verovähennyksiä, palkan ja osinkojen suhdetta ja asuinmaata.

Monet miljonäärit hyödyntävät verosuunnitteluun erikoistuneiden veroasiantuntijoiden palveluksia, jolloin on mahdollista keskittyä itse paremmin omaan ydinosaamiseen ja tekemiseen. Edullisemmin pääset esimerkiksi erilaisten verkkokurssien avulla, mutta juuri itselle räätälöity henkilökohtainen konsultointikin voi olla paikallaan haastavimmissa tilanteissa.

7 miljonäärin tapaa päätepisteessä

Useimmat tunnetuimmat miljonäärien tavat eivät siis ole mitään ydinfysiikkaa; kyse on enimmäkseen tietoisista valinnoista, joilla määrätietoisesti yritetään edistää omaa vaurastumista ja kohentaa omaa elämänlaatua. Totuus on kuitenkin myös, että vaikka hyödyntäisi kaikkia näitä miljonäärin tapoja elämässään, rikastuminen ei ole silti koskaan varmaa – myös onnella ja ulkoisilla tekijöillä on vaikutuksensa menestykseen. Silti näitä miljonäärien tapoja käyttämällä todennäköisyytesi vaurastua ovat oleellisesti suuremmat kuin ilman niitä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top