Kaaosteoria

5 syytä sijoittaa kryptovaluuttoihin

Sijoittamisessa on viime vuosina tullut uusia tuulia kryptovaluuttojen ilmaantumisen myötä. Tästä kirjoituksesta saat selville 5 selkeää ja merkittävää syytä sijoittaa kryptovaluuttoihin; näitä seikkoja ovat esimerkiksi suuret tuotot, valoisat tulevaisuudennäkymät, lohkoketjuteknologian mahdollisuudet ja vähäinen riippuvuus muista omaisuusluokista. Ota tästä postauksesta terävää tietoa omaan sijoittamiseesi!

1. Suuret tuotot

Pitkällä välillä parhaat kryptovaluutat ovat tuottaneet satumaisesti. Esimerkiksi suurimmat kryptovaluutat Bitcoin ja Ethereum ovat antaneet parhaina vuosinaan tuhansien prosenttien tuoton – verrattuna osakkeiden keskimääräiseen 7 % :n vuosituottoon liikutaan aivan eri sfääreissä!

Tuotot eivät tule ilman riskiä. Kryptovaluutoissa on suuren tuottopotentiaalin lisäksi myös reippaasti riskiä; pahimmassa tapauksessa voit menettää kaiken sijoittamasi pääoman. Voit kuitenkin vähentää riskiäsi selvästi hajauttamalla sijoituksia ajallisesti ja sijoittamalla useaan eri kryptovaluuttaan. Yleisesti katsottuna suurimpia kryptovaluuttoja (esim. Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin ja Binance Coin) pidetään pienemmän riskin vaihtoehtoina moniin tuntemattomampiin kilpailijoihinsa verrattuna.

2. Hyvät tulevaisuudennäkymät

Eräs merkittävä syy sijoittaa kryptovaluuttoihin on niiden loistavat tulevaisuudennäkymät. Kryptojen alku ei ole kovin kaukana, Bitcoin tuli markkinoille vasta vuonna 2009, mutta jo tässä lyhyessä pyrähdyksessä ne ovat nousseet sijoittajien keskuudessa  yhdeksi potentiaaliseksi kasvun lähteeksi omiin salkkuihin.

Kryptosijoittajia vielä vähän. Tässä vaiheessa kryptovaluuttoihin sijoittavia tai niitä käyttäviä on maasta riippuen keskimäärin alle 10 % väestöstä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa vasta 7 %, Saksassa 6 % ja Ruotsissa 4 % väestöstä omistaa tai käyttää kryptoja tämän Statistan artikkelin mukaan.  Tulevaisuudessa tämä osuus tulee kasvamaan reippaasti lisääntyneen tiedostamisen ja kasvavien käyttömahdollisuuksien myötä. Nyt lähtiessäsi sijoittamaan kryptoihin voisit nauttia vielä varhaisen investoijan eduista – kryptovaluuttojen arvostus kasvaa pitkälle tavallisten kuluttajien ja suurempien instituutioiden mukaan tuloon vaikutuksesta.

Vertailu kultaan herättää ajatuksia. Vertaillessa kryptovaluuttoja toiseen spekulatiiviseen omaisuuserään eli kultaan, huomaamme että koko maailman kullan arvo on suunnilleen 10 triljoonaa dollaria ja koko kryptomarkkinan arvo on noin 500 miljardia dollaria. Ero on siis 20-kertainen ja on erittäin oletettavaa, että vuosien kuluessa kryptovaluuttojen arvostus nousee lähemmäksi kultaa. Syinä arvostuksen kohoamiseen voisivat olla esimerkiksi kryptojen kaupankäynnin helppous ja suuremmat käyttömahdollisuudet kultaan verrattuna.

 

3. Lohkoketjuteknologian mahdollisuudet

Kryptovaluutat toimivat lohkoketjuteknologiaan pohjautuen ja kyseiselle lohkoketjuteknologialle löytyy yhä enemmän käyttötarkoituksia esimerkiksi rahoituksen, logistiikan, tietoturvallisuuden ja kiinteistöjen hallinnan suhteen.

Erityisesti rahoitussektori lähtenyt liikkeelle. Rahoituksen puolella lukuisat suuret toimijat (esim. Goldman Sachs, Santander, American Express ja Paypal) hyötyvät jo merkittävästi lohkoketjuteknologiasta toiminnassaan. Nopeammat ja halvemmat siirrot, toimintojen automatisointi ja huijausten vähentäminen ovat oleellisia syitä uuden teknologian käyttöönottoon.

5 syytä sijoittaa kryptovaluuttoihin
5 syytä sijoittaa kryptovaluuttoihin - lähdetään suurista tuotoista ja päädytään riippumattomuuteen!

4. Helppo kaupankäynti

Kryptovaluutoilla on helppoa käydä kauppaa. Eräs positiivisimmista syistä sijoittaa kryptovaluuttoihin on se, että niillä on erinomainen likviditeetti. Erityisesti suurilla kryptopörsseissä ja -välittäjillä kryptovaluuttoja vaihdetaan vilkkaasti, jolloin voit ostaa tai myydä kryptoja vaivatta ilman suurta spreadia (ero myyntihinnan ja ostohinnan välillä). Voit käydä kauppaa myös kätevästi kännykälläsi, useimmilla kryptopörsseillä ja -välittäjillä on helppokäyttöiset mobiilisovellukset asiakkaitaan varten.

Treidaajalle mahtava pelikenttä! Suuri vaihto kryptopörsseissä suosii erityisesti treidaajia, sillä kryptovaluutalla on oltava tarpeeksi vaihtoa, jotta omat kaupat eivät vaikuttaisi liikaa kursseihin ja kaupankäynti onnistuisi tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi useimpien kryptojen reippaat kurssimuutokset, kryptopörssien alhaiset maksut ja automaattisesti rahaa vuolevat treidausbotit (itse käytän Cryptohopperia) vain tekevät kryptojen treidauksesta erittäin kannattavaa toimintaa osaaville pelureille!

Mahdollisuudet kaupankäyntiin lisääntyvät. Esimerkiksi  suosittu maksuvälinejärjestelmän tarjoaja Paypal ilmoitti, että sen kautta voi pian ostaa ja myydä kryptoja suoraan ilman välikäsiä. Lisäksi kryptoilla voi ostaa palveluita ja tavaraa Paypaliin kytketyiltä yli 26 miljoonalta myyjältä maailmanlaajuisesti. Tämä uutinen pelkästään on vaikuttanut syksyllä 2020 kryptovaluuttojen kurssien selkeään nousuun lähelle kaikkien aikojen kurssiennätyksiä.

 

5. Riippuvuus vähäistä muihin omaisuuseriin

Kryptovaluutat liikkuvat omaan tahtiin. Yksi syy lisää sijoittaa kryptovaluuttoihin on se, että kryptojen korrelaatio muihin omaisuusluokkiin on suhteellisen vähäistä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi osakkeiden ollessa laskukaudella, kryptovaluuttojen kurssit usein liikkuvat omaan suuntaan välittämättä muiden markkinoiden kehityksestä.

Hajautushyötyä luvassa. Vähäisestä korrelaatiosta johtuen kryptovaluutat tarjoavat hyvää hajautusta omaan salkkuusi, jotta riskisi pysyisivät hallinnassa kokonaisuudessaan. Lisää hajautusta kannattaa miettiä sijoittamalla useaan erilaiseen kryptovaluuttaan, jolloin riskisi vähenevät entisestään!

Yhteenveto

Kryptovaluutat ovat tulleet keskuuteemme rytinällä ja ne tulevat muokkaamaan elämäämme tulevien vuosien aikana monin tavoin. Sijoittamalla näihin kieltämättä riskisiin, mutta hehkuvaa potentiaalia sykkiviin digitaalisiin valuuttoihin voit pitkäjänteisellä sijoittamisella saavuttaa tarkasti sijoituskohteesi valitsemalla korkeita tuottoja.

Itse olen laatinut sijoitusstrategiassani niin, että sijoitan kryptovaluuttoihin 20 % kaikista varoistani. Pitkällä välillä tavoitteenani on taloudellinen riippumattomuus ja kryptoilla on mielestäni merkittävä osa sen saavuttamisessa – aikaa en laske vuosissa, vaan realistisemmin noin reilussa vuosikymmenessä.

Toivottavasti sait tästä kirjoituksesta valaistusta kryptovaluuttoihin sijoittamisen hyödyistä. Lisää syvällistä pohdintaa kryptovaluutoista löydät tästä kirjoittamastani artikkelista – siinä pääset tutustumaan mm. kryptovaluuttojen hyötyihin, verotukseen ja tapoihin ansaita niillä. Mitä mieltä olet, ovatko kryptot mielestäsi ehtaa kultaa vai joutavaa katinkultaa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top