Kaaosteoria

Kuinka ansaita affiliate-markkinoinnilla?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Nykyään on mahdollista ansaita affiliate-markkinoinnilla huomattavia passiivisia tuloja oikeilla valinnoilla. Tässä kirjoituksessa saat tietää ne mielestäni parhaat keinot lähteä liikkeelle nappaamaan tulovirtoja – saat olennaista infoa mm. oikean nichen ja julkaisukanavan valitsemisesta!

Valitse aihealueesi

Eräs toimivimmista väylistä ansaita affiliate-markkinoinnilla on valita tarkkaan oma aihealueesi eli nichesi, minkä tuotteita tai palveluihin mainontaan keskittymällä voit alkaa tekemään laadukasta sisältöä juuri valitsemillesi kohderyhmille. Sopivan nichen valinnassa tärkeitä asioita ovat oma kiinnostuksesi, kaupallistaminen ja kilpailun määrä.

Oma kiinnostus auttaa! Jos olet kiinnostunut jostain aiheesta huomattavalla innolla, voit luoda paljon helpommin hyvää sisältöä yleisöllesi affiliate-markkinoinnissa. Pohdi siis, mistä aiheista voisit julkaista säännöllisesti materiaalia omalla tyylilläsi; sinun ei tarvitse olla aiheen paras asiantuntija – riittää että olet hieman edellä keskimääräisen seuraajasi taitoja. Tällä tavalla kykenet oman aidon innostuksesi avulla tekemään pitkäjänteisesti laatusettiä kiinnostavan aiheen tiimoilta yleisösi eduksi!

Kaupallistaminen. Aihealuetta valittaessa oleellista on myös kaupallistaminen; löytyykö riittävän monipuolisesti erinomaisesti kaupaksi käyviä affiliate-tuotteita kyseisestä nichestä? Voit tutkailla tuotteiden kysyntää esimerkiksi Amazonissa tai Clickbankissa ja valita sellainen aihealue, mistä löytyy useita erilaisia suosittuja tuottoisia tuotteita. 

Kilpailun määrä. Sopivalla aihealueella sinulla olisi myös kilpailua vastassa – kannattavilla nicheillä on aina useita toimijoita mukana! Liiallinen kilpailu ei toisaalta ole hyväksi – silloin erottautuminen lukuisten muiden vastaavien vaihtoehtojen joukosta käy usein todella hankalaksi. Kilpailua voit parhaiten mitata etsimällä avainsanoja aiheeseesi liittyen; hyvä työkalun tähän on esimerkiksi ilmainen Google Adsin  Keyword Planner, millä kykenet paremmin arvioimaan mm. hakemiesi avainsanojen määriä ja mainosten hinta-arvioita.

Myyntimääriä voi etsiä Amazonilla
Myyntimääriä voit vertailla esimerkiksi Amazonilla (Kuva Amazonin verkkosivuilta)

Valitse julkaisukanavasi

Aivan olennaista on myös valita oma julkaisukanavasi affiliate-markkinointiin – sopivan väylän valinta riippuu toisaalta omista kiinnostuksista ja taidoista ja toisaalta yleisösi mieltymyksistä. Käytetyimpiä julkaisukanavia affiliate-markkinoinnissa ovat  tällä hetkellä bloggaaminen ja some.

Bloggaaminen. Jo hieman perinteisempi tapa ansaita affiliate-markkinoinnilla on mainostaa bloggaamalla verkkosivujen kautta. Oman blogin kehittäminen alusta alkaen vie aikaa aloittelijalta, mutta siihen on saatavilla runsaasti apua mm. hyvien tubevideoiden avulla (itse opin ainakin kaikki parhaat asiat sieltä!). Bloggauksesta tulee hieman hieman kustannuksia domainin ja hostauksen suhteen, mutta pääset niissä aika edullisesti keskimäärin jopa alle satasella vuodessa – suosittelen itse Domainhotellia*, minkä tyytyväinen asiakas olen ollut jo kolme vuotta! 

Bloggaamisessa tuloja ei tule yleensä nopeasti, vaan se voi vaatia helposti vuosienkin määrätietoista työtä sivustollasi. Hyvä julkaisutahti vaihtelee, mutta vähintään kerran viikossa tai kahdessa luomalla uutta sisältöä olet jo oivalla tiellä bloggauksessasi! Hyvä puoli blogipostauksissa on niiden pitkäikäisyys; laadukkaasti tehdyt relevantit yleisöäsi kiinnostavat julkaisut voivat löytää lukijansa vielä vuosienkin riittävän hakukonenäkyvyyden ansiosta. 

Somekanavat. Myös erilaiset somekanavat  toimivat erinomaisesti affiliate-markkinoinnissa – näillä alustoilla liikkuu valtavasti potentiaalista yleisöä ja oikeilla peliliikkeillä on mahdollista netota huomattavaa passiivista tuloa. Merkittävimpiä somekanavia affiliate-markkinoijien keskuudessa ovat Facebook, Instagram, YouTube ja Tiktok.

Valitse somekanavasi yleisösi mukaan eli kannattaa todellakin olla mukana juuri siellä, missä kohderyhmäsikin parhaiten viihtyy. Yleisesti katsottuna nuoret viihtyvät parhaiten TikTokissa ja Instagramissa ja varttuneemmat Facebookissa; poikkeuksia toki löytyy ja somealustojen suosio eri ikäryhmissä muuttuu jatkuvasti. Ei kannata aluksi lähteä tekemään affiliate-markkinointia liian monelle somekanavalle; valitse ensin yksi tai kaksi panostamisen arvoista alustaa ja luo laadukasta sisältöä näille kanaville huomioiden niiden ominaispiirteet.

 

Bloggaaminen
Voit ansaita affiliate-markkinoinnilla myös bloggaamalla

Hakukoneoptimointi haltuun

Affiliate-markkinoinnissa kannattaa ottaa myös hakukoneoptimointi haltuun, sillä sen avulla voit kasvattaa julkaisukanaviesi kävijämäärää ja tulovirtoja. Tärkeitä pointteja hakukoneoptimoinnissa ovat erityisesti avainsanat, otsikot ja Call to action.

Avainsanat. Kun tiedät oman aiheesi ja kohdeyleisösi, kannattaa etsiä parhaita mahdollisia avainsanoja. Niiden avulla luomasi sisältö voi näkyä korkeammalle hakutuloksissa esimerkiksi Googlessa tai YouTubessa, jolloin saat enemmän kävijöitä kanavillesi tätä kautta. Hyviä työkaluja avainsanoja ovat mm. ilmainen Google Keyword Planner ja maksulliset Keywords Everywhere, Ahrefs, SEMrush ja SEranking. Jos haluat löytää sopivia avainsanoja, tällä HubSpotin kirjoituksella pääset hyvään alkuun!

Otsikot. Osuvat otsikot ovat affiliate-markkinoinnissakin tärkeitä – niiden avulla voit huomattavasti lisätä julkaisujesi tehokkuutta. Hakukoneoptimoinnin kannalta tarkoin valitsemasi avainsanat kannattaa yleensä laittaa ensimmäisenä otsikkoon. Suosittelen myös käyttämään erilaisia voimalausekkeita, jotka ovat tunnetusti lisänneet yleisön kiinnostusta. Sellaisia ovat esimerkiksi kuinka tehdä, miten saada, näin, parhaat X ja miksi sinun pitäisi. Lisäksi myös on toimivaa esitellä otsikossa tietty tarkka lupaus, millä voit esimerkiksi näyttää yleisölle julkaisustasi saatavat edut.

Call to action. Affiliate-markkinoinnissa sinulla on yleensä tavoitteena saada myyntiä aikaan; siihen tarvitset toimintaa yleisösi puolelta ja kätevimmin saat sitä erilaisilla Call to action (CTA) -toiminnoilla. Esimerkiksi blogissa voit käyttää näyttäviä bannereita, painikkeita tai ponnahdusikkunoita sanomasi tehokkaaseen viestittämiseen – yleensä toimivimpia ovat lyhyen ytimekkäät edut esille tuovat CTA:t. YouTubessa puolestaan tärkein CTA on thumbnail, missä kannattaa panostaa visuaalisuuteen ja selkeän koukuttavaan viestiin.

Ota affiliate-markkinointi haltuun videoltani!

Monta väylää ansaita affiliate-markkinoinnilla

Todellakin voit ansaita affiliate-markkinoinnilla nykyajan digitaalisessa ympäristössä huomattavia summia, mutta se vaatii käytännössä runsaasti työtä esimerkiksi aihealueen ja julkaisukanavien valinnan ja hakukoneoptimoinnin suhteen. Positiivisena puolena kerran laadukkaasti tehdystä työstä on mahdollista tienata affiliate-markkinoinnissa hyvää passiivista tuloa vuosikausia – siksi se sopii monelle vapaammasta elämästä haaveilevalle sielulle passelisti!

Mitä ajattelet aiheesta,onko affiliate-markkinointi sinun juttusi? Laita kommenttia rohkeasti alle! Itse olen joitakin vuosia hankkinut affiliate-markkinoinnilla tuloja; vielä ne ovat vasta satoja euroja vuosittain, mutta vähitellen ne ovat kasvussa blogini ja tubekanavani suosion kasvaessa. Aikeissa on vielä nostaa selkeästi näitä affiliate-tuloja vuosien kuluessa timanttia sisältöä tarjoamalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top